3. september 2017

septemberutfordring :: septemberchallenge

Sommerferien sitter godt i. Vil gjerne være med innover i september. Får vi fint, varmt vær, en såkaldt "indian summer", sitter jeg i saksa.

Siste dagene i august brukte jeg til å klekke it en overkommerlig kreativ utfordring til meg selv. Noe jeg kunne gjøre daglig og som ikke vil kreve for mye av hverken tid eller materiale. Og som jeg kunne ha med meg videre inn i lappesømmen, både for kos og for mer proffesjonelt. En slags idebank, kanskje? 

Men for all del, - la oss ikke legge lista for høyt! Først måtte jeg jo klekke ut en ide...

Resultatet ble papirbiter fra en reklamekatalog, en tusjpenn, limstift, en bok med blanke sider og inspirasjonskortene mine som jeg laget i fjor sommer.
 
Bare det å se papirbitene lagt utover, pent, side om side, frister til å ta fram stoffbiter fra restelageret. 

Første dagen ble det en grå firkant fra papirbitene og et kort der også kvadrater fanget inspirasjonen.
Litt lek med saks og pennen, og resultatet ble, som søstern min påpekte etterpå: signalbygget, blokka på Jarlsø som speiler seg i vannet. Eller en quilt, som en venninde sa.

Kanskje jeg er på rett vei?
 
Neste dag trakk jeg en beige-brunt firkant og et kort med blå sirkler. Det ene tok det andre, saksen klippet sirkler og tynne stirper, og tilslutt tegnet jeg med tusjen. 
Tusjen liker ikke limet jeg bruker, visste du det? Noe å tenke på videre.
 
I dagboka mi har jeg notert at "saken" minner både om muffins og bobler som bruser i og utav brusglasser. Bobler som stiger, som gir brusglede i magen.

Da jeg snudde kortet, syns jeg det passet ekstra godt med notat om brusboblene, - de farer jo rundt og opp i brusglasset! Eller når champagnen sprettes, korken flyr i taket og edle dråper bruser, står ut av flaskehalsen?

I dager det en ny dag og på bordet ligger papirbit og farge ferdig. Mon tor hvor det tar meg hen?
  
   
Nå er det bare å fortsette, litt hver dag. 

Akkurat nå lurer jeg jo på hvorfor jeg ikke kom på denne ideen før? Tenk så mange quilter jeg hadde hatt ideer til da...!?!

2 kommentarer:

  1. For en kreativitet! Tusen takk for et blikk inn i en verden av ideer. Du inspirerer. Beste blogginnlegg jeg har lest på lenge. Håper det kommer mange sånne.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Tør ikke legge lista for høyt, men håper på et par innlegg i uka... masse inspirasjon sendes din vei!

      Slett