Nesten en uke med “grønne” saker og med noen tanker under vesten.
Det er bare å si det, – jeg gikk litt hardt ut. Håpet var jo, da jeg bestilte boka, at jeg ville ha lagt bak meg 21 dager med rene grønne + gale dager når tiden for årsmøtehelgen i Tromsø er her. Jeg setter meg på flyet allerede onsdag, så når boka ikke lå i posten mellom 8. og 14. februar som lovet, kjentes det litt tungt. Jeg leste meg opp på hva internett har å by på, forberedte meg ganske mye mentalt, så selvom det kom en del hint mellom linjene i diverse blogginnleggi og så i boka, følte jeg meg veldig klar når boka kom i posten.
Fredag kom med grønne saker i kjøkkenmaskina og over i kopp.
Helt ærlig? Blæh.
Ikke akkurat den vante smootien en får kjøpt hos fagmann, nei. Godt at jeg hadde den i så vakker en kopp.
I neste omgang så var det nesten trist å tenke på alt det flotte oppi, – agurk, brokkolistamme (elsker å knaske dem), eple, selleri. Alle de sakene er jo så gode hver for seg. Mikset sammen ble det en helt annen historie.
Motet, hvor er motet? Jeg sa til meg selv at dette er en vanesak og lot det stå til. Ingen sure miner. Dagen gikk bra videre på salat til lunsj og litt mer ved middagen. Frukt et sted inni der, – for vi hadde flere epler og noe banan.
Og så en ny versjon av grønt i koppen neste dag.
Jeg vil si grønn gruffe, men det er ikke helt rett, for jeg vet jo at det har med vanen. Og nå, ettersom dagene har gått, vet jeg mer hva jeg setter mest pris på i blandingen. Heldgivis er det fritt fram å moderere, starte i det små og teste sin egen smak.
Jeg gikk litt hardt ut, som sagt. Alt eller ingenting. Det er meg, det.
Der er jeg ikke nå, en uke omtrent uti. Søndag bød på skikkelig hodepine mot kvelden. Det ble masse diskusjoner oppi hodet mitt, – orket jeg dette?
Da, siden jeg hadde finlest boka en gang til, visste jeg at jeg burte moderere meg en god del og tenke mer langsiktig, – skal det følge meg gjennom resten av mitt liv så kan ikke alt skje på en dag eller 21 dager.
Små skritt og ett skritt om gangen.
Jeg var nok litt for ivrig på å få “skylt ut” visse saker som har vært på besøk i kroppen min. Men jeg innser det nå, etter all diskuteringen på søndagskvelden, at jeg får ta det stykkevis og delt og legge opp til en skikkelig “vårrengjøring” når kroppen min har blitt litt mer vant til et grønnere kosthold.
Målet er å kunne hake av og si ja til punktene på lista til Kris når mars er over.
Jeg elsker å kunne krysse av på lister, stryke ut og si meg ferdig med saken.
( Uffda, innrømmet jeg enda en sak der? )
Siden mandag har det blitt drikkesmootier mest fra mornigen av, mer spiselig grønt til lunsj, frukter og nøtter en gang før middag, masse vann hele dagen, og middag med masse grønt + noe av middagen vi spiser, sønnen og jeg. Heldigvis for at middagene hele høsten har vært noe mer selvlaget enn hva frysedisken på rimi tilbyr av hurtivarer.
Noen gamle kjenninger fra helsekosten er kommet i hus, morgenkaffen har fått en pause (men ikke helt, tror jeg), og knekkbrødet inneholder ikke gluten akkurat nå. Så får vi se hvordan det går videre. Hodepinen er moderert, – salter er viktig. På planen står juicemaskin, selvom det duger med klede akkurat nå.
Små skritt, med andre ord.
insp
* 15 tips fra crazy sexy diet :: kris carr
* lille hvitløk :: grønne tips, gjenbruk, supermat
* superlivstil :: melkefritt, glutenfritt og mye supermat (+ mye supersjokolade)