4. mars 2011

test :: grønne saker

Nesten en uke med “grønne” saker og med noen tanker under vesten.

Det er bare å si det, – jeg gikk litt hardt ut. Håpet var jo, da jeg bestilte boka, at jeg ville ha lagt bak meg 21 dager med rene grønne + gale dager når tiden for årsmøtehelgen i Tromsø er her. Jeg setter meg på flyet allerede onsdag, så når boka ikke lå i posten mellom 8. og 14. februar som lovet, kjentes det litt tungt. Jeg leste meg opp på hva internett har å by på, forberedte meg ganske mye mentalt, så selvom det kom en del hint mellom linjene i diverse blogginnleggi og så i boka, følte jeg meg veldig klar når boka kom i posten.

Fredag kom med grønne saker i kjøkkenmaskina og over i kopp.

green :: grønt

Helt ærlig? Blæh.
Ikke akkurat den vante smootien en får kjøpt hos fagmann, nei. Godt at jeg hadde den i så vakker en kopp.

I neste omgang så var det nesten trist å tenke på alt det flotte oppi, – agurk, brokkolistamme (elsker å knaske dem), eple, selleri. Alle de sakene er jo så gode hver for seg. Mikset sammen ble det en helt annen historie.

Motet, hvor er motet? Jeg sa til meg selv at dette er en vanesak og lot det stå til. Ingen sure miner. Dagen gikk bra videre på salat til lunsj og litt mer ved middagen. Frukt et sted inni der, – for vi hadde flere epler og noe banan.

Og så en ny versjon av grønt i koppen neste dag.
Jeg vil si grønn gruffe, men det er ikke helt rett, for jeg vet jo at det har med vanen. Og nå, ettersom dagene har gått, vet jeg mer hva jeg setter mest pris på i blandingen. Heldgivis er det fritt fram å moderere, starte i det små og teste sin egen smak.

Jeg gikk litt hardt ut, som sagt. Alt eller ingenting. Det er meg, det.

green again :: grønt en gang til

Der er jeg ikke nå, en uke omtrent uti. Søndag bød på skikkelig hodepine mot kvelden. Det ble masse diskusjoner oppi hodet mitt, – orket jeg dette?

Da, siden jeg hadde finlest boka en gang til, visste jeg at jeg burte moderere meg en god del og tenke mer langsiktig, – skal det følge meg gjennom resten av mitt liv så kan ikke alt skje på en dag eller 21 dager.

Små skritt og ett skritt om gangen.

Jeg var nok litt for ivrig på å få “skylt ut” visse saker som har vært på besøk i kroppen min. Men jeg innser det nå, etter all diskuteringen på søndagskvelden, at jeg får ta det stykkevis og delt og legge opp til en skikkelig “vårrengjøring” når kroppen min har blitt litt mer vant til et grønnere kosthold.

Målet er å kunne hake av og si ja til punktene på lista til Kris når mars er over.
Jeg elsker å kunne krysse av på lister, stryke ut og si meg ferdig med saken.
( Uffda, innrømmet jeg enda en sak der? )

Siden mandag har det blitt drikkesmootier mest fra mornigen av, mer spiselig grønt til lunsj, frukter og nøtter en gang før middag, masse vann hele dagen, og middag med masse grønt + noe av middagen vi spiser, sønnen og jeg. Heldigvis for at middagene hele høsten har vært noe mer selvlaget enn hva frysedisken på rimi tilbyr av hurtivarer.

Noen gamle kjenninger fra helsekosten er kommet i hus, morgenkaffen har fått en pause (men ikke helt, tror jeg), og knekkbrødet inneholder ikke gluten akkurat nå. Så får vi se hvordan det går videre. Hodepinen er moderert, – salter er viktig. På planen står juicemaskin, selvom det duger med klede akkurat nå.

Små skritt, med andre ord.

insp
* 15 tips fra crazy sexy diet :: kris carr
* lille hvitløk :: grønne tips, gjenbruk, supermat
* superlivstil :: melkefritt, glutenfritt og mye supermat (+ mye supersjokolade)

6 kommentarer:

 1. Må si du er tapper her altså. Jeg kan anbefale deg en aldeles nydelig blomkål/brokkolisuppe som ser ut som de "grønne" variantene du har avbildet her. Du kan lese oppskriften her: http://kjerstiholst.blogspot.com/search/label/mat

  SvarSlett
 2. Jeg vil av hele mitt hjerte ønske deg LYKKE til :-) og ja..... det er flott at du har en vakker kopp.
  Små skritt er nok tilnærmingen til et (knall)grønt kosthold vil jeg tro.

  SvarSlett
 3. Hei!! Skjønner at du har satset skikkelig her!! Er målet å rense opp eller miste vekt?? Begge deler?? Det er ikke noe morro å spise ting som ikke er godt!! jeg tror på kurer som er basert på helt vanlig mat, men at man må bevistgjøres på hva som går inn i munnen..... Jeg gikk på kurs i høst, og det nytter!! Men jeg kom lett tilbake i vante mønstre og nå vurderer jeg et nytt.... Ha en fin helg!! AnneK:-)

  SvarSlett
 4. Hei og takk for fine linker. Det grønne i koppen så jo alldeles nydelig ut, men det er ikke alltid fargen er avgjørende for om det godt. Kjerstis blomkål/brokkolisuppe kan anbefales, den har jeg prøvd flere ganger. Lykke til med den grønne tilværelsen.

  SvarSlett
 5. Heisann Merete!! Wooow, må si jeg er mektig imponert om du starter dagene med den grønne blandingen der, he-he. Sikkert veldig sunt, men ikke så innbydende selv om grønnfargen i seg selv er kvikk og fin. Likte koppen din bedre :D Uansett - lykke til med ny livsstil!! Jeg har ikke sånn vilje og syns det er fantastisk at folk klarer å legge om både spisevaner og tankegang... men tror nok at det ikke skjer over natta, så ikke psyk deg ut med en gang. Gid deg selv tid og prøv deg frem. Tror du kommer til å klare deg kjempebra. Tvi tvi! :D

  Og tusen takk for kommentar hos meg. Er helt enig med deg angående nettvett, også det om facebook. Det er derfor jeg selv bruker nettstedene på ulikt vis. Ser det er mange, spesielt blant de unge, som "lever" online. Alle må vite hva de gjør, hvor de er, hvem de er med, dele bilder.. og de skjønner ikke at de gir facebook og andre tilgang til det meste når de aksepterer det meste som blir sendt dem. Huff! :/ Prøver å følge med på mine egne barn og snakke om nettvett generelt og facebook spesielt (og blogging)!

  Har ellers voksne som ikke skjønner at fordi om bildene mine er på nett så er det fri tilgang. Hadde de ligget på stuebordet hadde de kanskje skjønt at det ikke er en selvfølge at de bare kan ta bildene og gjøre hva de vil med dem. Når det er på nett tenker de ikke slik. Grrr!! Godt å få det ut i et vettig innlegg om nettvett uansett, for det har ligget i bakhodet over lengre tid. Tusen takk for tilbakemelding på det, setter stor pris på det! :)

  Trodde jeg hadde deg i blogglisten min, men det har jeg visst ikke. Legger deg inn nå. Tenker på føtter jeg hver gang jeg ser bloggen din, fnis :D

  Ha en super dag!!!

  SvarSlett
 6. Flink du er, Merete. Det opplegget der fristar ikkje. Målet, kanskje, men ikkje vegen dit. God helg til deg!

  SvarSlett