16. desember 2007

marsipan {7} marzipan

marzipan : #1 : marsipan
Vi låner en helg, lørdag eller søndag, og samler familietroppene til konfektmakeri før jul. Vi kaller det marsipanbaking, men det er ikke mye steikeovn innvolvert, nei: Her trilles og kjevles og formes både de tradisjonelle konfektene og de kreative utradisjonelle.

Mange av bitene skal dyppes i sjokolade.
marzipan : #2 : marsipan
Vi er blitt ganske gode på den "voksne" biten, vi ungene også nå. Før var det bare litt hjelpende pynting (eller sosialt snakk) som var tillatt.
Så kom barnebarn, og de må holdes, må vite, så bestefarbakeren fikk både holde, ta en pause og få med seg skiskytinga på tv mens jentene tro til i sluttfasen.
marzipan : #4 : marsipan granddad :: bestefar
Seks store bokser ble det, og så en-to-tre-mange små gavebokser.
Hvorfor kjøpe sjokolademarsipan når vi har så flott fra egen produksjon?

God jul! sier nå jeg.
Og sliten tuslet vi hjem i julemørket...

~merete

The whole family gets together and make marzipan confect for the Holiday.
Here we are it: Different shapes and different colors, and some of them even coated in chocolate. More than half of them, in fact.

Six big boxes and lots of small boxes for gift giving are what we got from this lot.

Happy Holidays! ... and we all went home after a long day,  in the darkness.

5 kommentarer:

 1. Både valnøttkonfektene og de grønn/røde snippene vekker barndomsminner hos meg - og ja min søster lager dem visst fortsatt. Her i huset er det bare jeg som liker hjemmelaga marsipan, så da blir den ikke laga her lenger - dessverre.

  SvarSlett
 2. Å så god som den marsipanen var! Husker noen biter jeg smakte da du bodde her. Har prøvd å etterligne, men det blir bare noe for søtt kliss! Sukk! Lager dere marsipanen selv? Klem fra Liv

  SvarSlett
 3. sølvi: her er det bare jeg som spiser også i disse dager, så det blir mest til at jeg deler bort eller tar med meg boksen når jeg skal på etter-jul besøk...

  liv: marsipanen er fin kransekakemasse, for kransekakemasse er jo laget på bare mandler! Du kan også bruke "vanlig" kransekakemasse, det blir litt grøvere, men smaken er jo kjempegod og ikke så "klissete" som marsipanen fra butikken.

  SvarSlett
 4. Får virkelig vann i munnen her, marsipan som er så godt.......

  SvarSlett
 5. Heisann, søster'n og Liv.
  Måtte bare bry meg litt jeg... Marsipanen vi bruker er ikke lenger fin kransekakemasse, men figurmarsipan, fordi denne er garantert glutenfri. Vi bestiller gjennom Pals som leverer til bakerier og konditorer, men jeg tror du kan få den i enkelte matbutikker eller hobbybutikker også.
  Liv: Lykke til videre med marsipan. Du får søke "audiens" og bli med ett år?..
  Klem fra Beate

  SvarSlett