24. februar 2009

boller & tragedie :: buns & tradgedy

Fastelavensboller, – her de få som ble igjen etter at alle ungdommene (og to voksne) forsynte seg til “frokost”.

buns :: boller

Jeg klarte først stoppe etter 2 stykker…
Siden jeg til tider er posemenneske som tyr til halvfabrikata, så vit at bollemiksen kom fra regial med både vanlijekrem og melisglasur + gjær til melblandingen oppi esken. Bare kanel, sukker og smør måtte til, men det var jo et valg en kunne unvære (nei, nei).

Så hadde jeg tenkt å vise dere de fine blåmelerte sokkene i fabelgarn jeg stikket i helgen, inspirert av all strikkeaktivitet på Hobbyboden.

Men det er bare å innse det, – min kjære ixus500 fra Canon har takket for seg og vil helst ikke vise bilder på skjerm, ei heller ta bilder som ikke får rare farger og/eller streker tvers over. Og når så et av 8 blir “normalt” i fargen, så fikser ikke kameraet å fokusere skikkelig.

Jeg gråt nesten i dagmorges da jeg innså “problemet”, – siste uke med lite fotografering har nok vært mitt forsøk på å unngå tanken. Kameraet er mitt første digitalet og selvportett-utfordringene fikk meg til å lese manualen med lupe slik at jeg ble skikkelig venn med dette kameraet og dets små verdifulle egenskaper. Hvornår man kan tøye strikken eller må la det være, for eksempel.

Nå har jeg snoket kjapt og venter en rimlig godbit som erstatning. Sepilrefleksen på knaggen, den som hører jobben til, er storslagen, men ute på gåtur er det så greit med et lite lommekamera når farten settes opp. En liten oppgradering er betalt. Canon Ixus 80 IS blir levert i neste uke. Tror jeg.

Er det normalt å gråte når et kamera takker for seg? Og når det fordi en sjøl nok har sluppet godvennen i gulvet uten å mene det?

9 kommentarer:

 1. Ja det er fullt ut lov å felle en tåre for en gammel følgesvenn....Godt du har bestilt et nytt. Liker å følge bloggen og alle de fine motivene dine. Nå må vi finne en dag eler to så vi kan møtes til data opplæring...jeg er klar....

  SvarSlett
 2. Ja, jeg "føler med deg i sorgen" - over det tapte kamera ;-)
  Det er jo noe med det å miste et kamera man kan, mestrer, kjenner godt - og er fornøyd med.... i tillegg til den ekstra utgiften. Kunne nok heller hatt lyst til å kjøpe stoffer for de pengene ;-)))
  Likevel: Tørk tårene og gled deg til å bli kjent med ditt nye kamera... det er sikkert MINST like bra som det gamle!

  SvarSlett
 3. Jeg hadde grått, det er ihvertfall sikkert. Lykke til med det nye iallefal. Og de bollene så veldig gode ut, jeg hadde ikke greid å stoppe etter bare to....

  SvarSlett
 4. Uff så trist at kamera ditt er øydelagd.
  Det er lov å felle tårer over å miste ein god ven, for det er jo det kamera er:)
  Bollene såg knallgode ut.
  Eg gløymde ut heile fastelaven eg i år. *Surrehåve*
  Ha ein fin onsdag.
  Klem H

  SvarSlett
 5. Flotte boller. Og du klarte å stoppe bare etter to???? Jeg hadde nok spist fire! Gleder meg til du skal teste ut det nye leketøyet.

  SvarSlett
 6. De så da gode ut! Leit med kamera. Håper du finner et nytt du blir fornøyd med! Hege

  SvarSlett
 7. Namnam det ser jo deilig ut da! Bollene altså! Vi har et Ixus 850IS som har fungert fint i to år nå, det dras med overalt av alle oss her når vi ikke gidder dra med det store speilreflekskameraet!

  SvarSlett
 8. *klem*

  Eg sørga framleis obver den forrige iPoden min...

  SvarSlett
 9. MMMM deilige kanelboller. Jeg er en stor tihenger av fersk gjærbakst:)

  SvarSlett