28. februar 2009

allerede mars :: already march

Hvor blir dagene av? Tenk, – mars allerede.

Jeg ser på hva 2009 har ført med seg til nå, gjør meg noen tanker og har kommet fram til at jeg trenger fokusmål for mars. Fokusmålene min (ei offentliggjort her, men på skrivebordet hjemme) var seriøs jobbing med bidraget mitt til “Se Norges blomsterdal”, – NQFs ene konkurranse på årsmøtehelgen, og innspurten mot trykkdatoen til medlemsbladet.

kreativ hver-dag
I februar ser jeg (mer i etterkant enn forkant) at her kan det fokuseres på det daglige, på litt kreativt arbeid hver dag. Jeg har også vært fasinert av Lisa Calls erfaring med å planlegge tid i studioet for å sy kunstneriske tekstiler. Jude Hill har lenge dokumentert daglig hva hun har jobbet med, – ja, ofte viser hun hva som har inspirert henne den dagen.
Nå så jeg at Deborah Boschert også har kommet i gang med daglig søm.

Og vet du hva? Jeg har vært så misunnelig. Der, – nå innrømmet jeg det høyt for meg selv og dere der ute.

oppmøter
Utholdenhet handler om å stille opp, hver dag/ gang til nye tak, uansett hva som skjedde i går eller vil skje i morgen. “Show up on the page,” som Julia Cameron sier. Hva som er ens egen “page” (bladside) står åpnet for fri tolkning.
Kanskje er det den daglige spaserturen. Kanskje er det den daglige oppvasken. For meg må det bli en daglige avtalen med symaskin (i leiligheten) og håndsøm/ strikk (når jeg er i huset). Og foto.

 • Jeg har noen drømmer som bør komme seg ut i klartekst via symaskinen.
 • Jeg har to nye (for meg) kameraer jeg vil bli kjent med.

Hver dag i mars skal jeg fokusere klart på disse to.

postcard: lady, green gras and wings :: damen, grønt gress og vinger

realiteten
Nå har det seg slik at for å kombinere det med familie, bo-situasjon og hverdag, krever det en del planlegging + at jeg ikke låser meg når jeg ikke bor sammen med symaskinen min. Et par strategier gir seg selv, og jeg vet at jeg kan finne tråden bare jeg fokuserer klart.

Realiteten sier også at det er morningene som er min beste fokustid. Derfor har jeg bestemt meg for å utsette (morgen-) skrivingen til en annen tid på dagen. Mulig det blir bloggposten som tar over, eller kveldsnotater på sengen. Kveldsnotater har jeg allerede testet ut en god stund.

Årsmøtehelgen i NQF gir også en del dager vekke fra heimen. Fram til da har jeg sikkert jobbet fram et par konsepter som lar meg leke meg i mål for måneden, tror du ikke?

Mars kan bli en spennende måned.

og du da
Hva har du satt som fokusområder i mars?

m-hjerte/ heart on the dock

the short English version
I’ve seen so many great blogging-artists that focus on their creative artwork every day. I did focus on the editing and the work on a quilt to the NQF’s competition in March all February, – and that felt good.

So my focus goals, mainly to work on in the mornings, will be for March:

 • see some of my dreams come true by the sewing machine
 • use my cameras every day to get to know them better

I do not always stay home where my sewing machine is, so daily work will not be a reality, but if I plan well and bring my knitting or some handsewing, I will get creative work done an hour every morning.

To make it, I have to change the time to write in my notebook (show up on the page), but I have been doing some late when getting into bed, and that works fine for me, too.

March looks like a great month to me.

5 kommentarer:

 1. Anonym9:50 a.m.

  Tiden flyr, det er sikkert og visst!

  Fokusområder.. Jeg tror det må være å komme igang igjen med fjellturer, opp på toppen med meg. Da vet jeg at jeg blir sliten, og kommer i bedre form. Og det vil jeg!

  SvarSlett
 2. Først må jeg si: Jeg elsker de små dukke-quiltene dine! De er sååå skjønne!

  Fokus på mars er noe jeg aldri trodde jeg skulle innrømme offentlig. Jeg skal slutte å spise søppel. Det høres veldig banalt ut, men for meg er det på grensen til å være livsviktig. Mitt inntak av (et hav av) medisiner gjør at jeg kan teste kroppens grenser uten altfor store konsekvenser. Tror jeg/innbiller jeg meg. Men kanskje jeg kunne redusere bittelitt på medisinene hvis jeg var mer bevisst på hva jeg spiste.

  Takk for at du får meg til å tenke!
  Klemmm

  SvarSlett
 3. Jeg skal svømme i mars. Med og uten barn.

  SvarSlett
 4. Hva jeg skal i mars...? Komme meg nærmere påsken, nærmere våren, sommeren... Og jeg har startet på Winter Wonderlandteppet, et digert prosjekt med masse stitchery og amsse stjerneblokker... Og jeg skal fortsette å skrive blogginnlegg med mere snert i, litt forskjellig, aktuelle temaer og ting jeg tenker på, ikke bare kjedelige innlegg med oppramsing av ting og tang. Og ellers, i mars, skal jeg trene mer, slappe av mer, lese mer, jobbe passe mye,... var det bare en måned sa du???

  SvarSlett
 5. Flott post.
  Tror nok et av målene mine for mars vil være å komme meg i bedre form - nå som sola er tilbake frister det mer å være ute :)

  Det ligger en award til deg i bloggen min ;)

  SvarSlett