30. september 2009

rosa igjen :: pink again

Hva har du tenkt å gjøre, da? Nå når kalenderen viser oktober og det blir fokusert ekstra på damer (og menn) som rammes av brystkreft?

De siste årene har denne bloggen vært rosa, - "RÅ-Å-SAH!" som 3åringene sier. Planer er lagt for det samme i år. Rosa er definitivt ikke "min" farge, men hva gjør man ikke for familie og venners ve og vel?

Rosa-nettside-aksjonen engasjerte nesten 16000 i fjor. Hurra!

Jeg har landet litt i vakum etter mange års engasjemang. Kanskje begynner jeg å få avstand til det som skjedde. Kanskje begynner jeg å få bukt med redselen og sorgen som fulgte i kjølevannet av friskmeldingen. Kanskje jeg også trenger å gå videre?

Nye livserfaringer dukker opp. Nye tanker blander seg inn i de gamle, og for året vil jeg kobinere to tanker: En for bearbeidelse i takknemlighet og en for glede.

Vi vet at til tross for oktoberfokuset , så dør fortsatt kvinner av brystkreft, og fortsatt sloss de etter at de har fått vite at de skal leve videre.

For oss som mister familiemedlemmer av andre grunner, finnes det opplevelser som skal bearbeides. I mitt tilfelle vil det bli å gå til symaskinen med dem. Tråder spinnes mellom dødens tanker og livets jevne gang. Jeg ønsker å få ferdig et teppe, og vier oktober til det.

 Pink ribbon :: rosa sløyfe : # 15

Du skal få følge med, akkurat som da jeg sydde dette tepper for OktoberRosa.
I år ser jeg at det blir i lys bakgrunn og lilla kontrast. I dag skal de lyse bakgrunnene strykes etter turen på tørkesnoren.

Hva er dine planer for oktober? Blir de rosa i år eller har du andre prosjekter på gang?

* rosa i oktober :: pink for october
* "rosa" resteteppe 2007 :: "pink" scrap quilt 2007
* rosateppet 2006 :: pink quilt 2006

I do want to be a pink blog for October this year, too. Will you?
I have made me some thoughts on my commitment to PinkRibbon this year. Since time goes by and scar heals, I will use this year's month to sew a quilt remembering close relatives who now longer here, and celebrate life as it goes on for many of us.

I will show up by the sewing machine and let the threads stitch the gap between death and life together. You may follow my progress, - I'll invite you to do so as many times before.

Happy October to you!

3 kommentarer:

 1. Fokus på pupperosa er bra!
  Som en konsekvens av gjentatte påminnelser de siste årene, tar jeg nå melonkontroll med jevne mellomrom.

  SvarSlett
 2. Hei!! Det var en veldig fin quilt!!! Jeg vil også gjerne sy, men syplassen min er en katastrofe....
  -og så hygger jeg meg siste utgave av NQF blekka!! Mye og variert å lese!! Bravo!! AnneK

  SvarSlett
 3. Jeg følger med på ditt nye teppe. Den lilla stabelen er flott - gleder meg til mer bilder.
  Jeg engasjereer meg i oktober rosa på mitt vis, en veldig rosa blogg. Og denne måneden tenker jeg også mer på hvor fort alt kan endre seg, og er så takknemlig så lenge jeg er frisk.

  Ønsker deg også en fin helg når jeg først er her.

  SvarSlett