9. desember 2009

herlig-het {16} glory

På en eller annen måte forbinder jeg juletiden med "herlighet", - jeg tror det må være i forbindelse med korsang og levende lys som blafrer.
Kan det stemme, tro?

#9 :: herlighet :: glory

Det er også den stille tiden, den om morningen, som jeg husker fra da jeg var liten: frokost-tid i fellesskap og med adventslysene tent.

I dag prøver jeg å finne litt "herlighet" i førjulstia, - den tiden om morningen med et levende lys, kaffe/ te og håndarbeide. Og den tiden på kvelden da også roen har senket seg, pusten finner veien ned i magen og det er godt å kjenne stille glede.

#9 :: herlighet :: glory

I dag var det julesalg av produkter fra "Grevens hjemmelagde": Brente mandler og sennep (fra eget kjøkken). 
Kjøkkenskriver'ne solgte både rød surkål og juleskinke samt masse ulike julesmåkaker og julegodter. Men disse 2 første produktene ble det reklamert mye for i og med at deres elevbedrift står for produksjonen, regnskapet og markedsføringen.

Nå har det hjulpet på markedsføringen at et par desemberbloggere har lagt ut sin versjon av brente mandler. Bilder av herligheten har liksom festet seg på netthinnen. Ja, nesten så jeg kjente smaken i munnen på forhånd.

Familien samlet seg og la inn forhåndsbestilling på mandler, - fine julegaver, ikke sant? Dessverre kom vi for seint til krumkakene. De skal stekes på eget kjøkken i år, men en forhånds-smak fra julesalget hadde passet godt i denne herlige tiden.

sugar coated almonds :: brente mandler

* søt-salte brente mandler :: linn mette
* godt krydrete skold'te mandler :: magfly
* brente kanelmandler :: marita bk
* brente mandler for dummies :: turbolotte

:: flere herlige desemberbloggere, - hurra!

3 kommentarer:

 1. Nam, brente mandler står på førjulslisten vår også. De er dessuten glimrende som lærergaver. Ja, vi innførte lærergaver allerde da eldstemann begynte i første klasse, og jaggu går det raskere når mannen brenner mandler enn når jeg strikker luer..!

  Du vant den lille stoffpakken min, så den er på vei til deg når jeg bare har fått adressen. :-)

  SvarSlett
 2. Høres godt ut men det er bare en dum ting med de mandlene, de knekker tenner... (hos meg)...

  SvarSlett
 3. Tusen takk for koselig overraskelse i posten! Jeg var ikke å sjekket poskassen i går. Hadde tusen andre ting å sysle med, julegrøt med hele familien + abc'n, men jeg hentet posten nå når jeg luftet Jølle på morgenkvisten og der var det er brev fra deg!!!
  Det varmet skikkelig! Og når ligger den fine lille brikken under kaffekoppen min og passer perfekt!!
  Du er snill Merete!!!

  SvarSlett