2. april 2010

gult er kult :: yellow after ski

Da jeg begynte å fundere på NQFs konkurranse "Gult /Solskinn" (for EQA-medlemmer),  var "Gult er kult!" det første som ramla inn. Veldig motiverende som slagord!

sunburnt landscape :: solsvidd landskap #4

Nå er teppet/ quilten kommet hjem igjen til meg. Den ble jo ikke en av de 9 som skal reise med til "Festival of Quilts" i England i august. Men for å si det akkurat som det er, så vant jeg faktisk den dagen jeg fikk sendt det avgårde som ferdig.
Selvfølgelig er det hyggelig at flere liker arbeidet en gjør. Det er ikke det. Men når en er som meg og syr en indre quilt i ny og nedf ramfor å tryller fram den ene etter den andre, samtidig som jeg har mang en indre stemme med smånegative synspunkter, - dette er ikke bra, dette fikser du ikke, har du virkelig tenkt å sende inn det der??? - så har jeg vunnet mange slag når siste sting blir tatt.

sunburnt landscape :: solsvidd landskap #3

Jeg koste meg med mine tre varisjoner. To forsvant ut av bildet før toppen kan kalles "ferdig". Den siste hadde mye på hjertet og en historie å fortelle. Legg til litt personlig utfordring i form av symaskin og småbiter, samt nærsynt applikasjon, så kom jeg i mål med armene høyt hevet.

sunburnt landscape :: solsvidd landskap #2

Skal jeg pirke på noe (hører du det, Heidi?), så er det maskinquiltinga. Jeg valgte å jobbe med de rett linjer. Mange fler enn jeg har sydd før på et så lite arbeide. I etterkant kan jeg si at det ikke er en stil jeg vil etterstrebe, - de lange linjer i et lite arbeide. Det er liksom ikke helt meg. Mer "snu og vend" er jeg. Akkurat som livet: Det går ei rett fram.

{ solsvidd landskap i sin helhet - 40 cm x 40 cm}

sunburnt landscape :: solsvidd landskap #1

fornøyelig gult:
* gult er kult vs. feighetens farge
* gult :: keiserfargen
* påskegult :: sol, varme og håp om sommer, egg og øl og påskeliljer
* kreftkampanje :: påskelinjer & gule armbånd (lance armstrongs "livestrong")
* tidsløseri og småfeil :: gult kort på fotballbanen After ski 1
* beatles :: yellow submarine (1966)
* coldplay :: yellow (2000)
* spå om blå :: slagt den hellige ko :: turkis er 2010-fargen

Sjekk flere "gult er kult" hos Petunia:

14 kommentarer:

 1. Kor fint Gult teppe du har laga
  Ha ein fine laaaaang fredag - smil fra monika

  SvarSlett
 2. Jeg liker det, jeg! Veldig fint!

  SvarSlett
 3. Dine quilter er flotte og spesielle og helt DEG. Ikke rart du vinner i det hele tatt! Du har øye for detaljer og kan lage gull av gråstein, tror jeg. Flott quilt dette også!

  SvarSlett
 4. Man er ofte sin egen største kritiker. Dette kan jo noen ganger være bra, men jeg tror at i 9 av 10 tilfeller at dette ikke er så positivt. Man våger ikke og tror ikke på seg selv..
  Du har ingen grunn til å ikke være stolt av det arbeidet du gjør. Jeg er megaimponert og dødsmisunnelig for at noen i det hele tatt klarer noe slikt som dette...........Stå på Merete!!
  Du er kul!!
  Kos deg med småungene!!

  SvarSlett
 5. Er enig med deg Petunia sier..vi er altfor kritiske mot oss selv..Her syns jeg virkelig du har god grunn til å være stolt. Quilten din er kjempefin, masse fine farger og kombinasjoner. Et flott arbeid retten og sletten !

  SvarSlett
 6. Kjempefin! (*bøyer meg i støvet)

  SvarSlett
 7. Jeg sier som de andre; KJEMPEFLOTT!

  SvarSlett
 8. Er vi ikke sånn, vi damer - at vi lar vår indre kritiker bestemme litt for mye? Iallefall har du all grunn til å være strålende fornøyd med dette arbeidet, det er et mesterverk!

  SvarSlett
 9. Eit flott innlegg med eit flott teppe. Fortsatt flott påske.

  SvarSlett
 10. En ting er bomsesikkert!! jeg hadde aldri klart det du :-)

  Fortsatt god påske Merete.

  SvarSlett
 11. Flot gult tæppe. Jeg har det som dig - For mig havde det også været en sejr at få det færdigt og sendt ind! Tillykke med det!
  Godt at se, at turkis bliver farven i 2010 - det er min yndlingsfarve :-)

  SvarSlett
 12. Det er så bra at du kom i mål Merete! Quilten er knallfin, og denne skulle ha rette linjer. Det er noe der også, vet du - i erkjennelsen. Vant gjorde både du og jeg selv om ikke våre gule får komme ut i den store verden. Vi er kule vi ;-)

  SvarSlett
 13. Nydelig rett og slett!
  Du må ha masse tolmodighet det er sikkert;)

  Kos deg videre!

  SvarSlett
 14. Flott teppe som passer bra til denne utfordringen også.
  God Påske!

  PS.
  (flotte farger og kontraster i teppet ditt)

  SvarSlett