15. mai 2010

gammelt & nytt :: old & new

Favoritten min med basismønstre, kjøpt før det kom smått i huset.

old pattern :: kids :: gamle mønstre #1

Elsebeth Gynther hadde allerede ute en bok med barnetøy, - Barnetøy du selv kan sy. Jeg likte ideene, men for mine norske gavemottakere med litt kortere armer og bein, og litt tykkere, passet ikke de danske fystikkbarn-modellene. Men her kom boka for barn som trenger mer plass og vidde i tøyet.

Jeg fikk heller ikke noe fyrstikkbarn. Korte og staute krabater, både den første og den andre. Piken var ingen blondekjolefigur, men til treåringen sydde jeg sommerkjole i florlett hvitt stoff spettet med mintgrønne, rosa og gule trekanter. 

old pattern :: kids :: gamle mønstre #2

Inspirasjonen kom fra bildet til "Kjole med rynker". Fortsatt sitter rynketråden i fingrene, - mange, mange rynker derom halsen skulle sitte pent.

Vi hadde ingen andedam i nærhtene, men jeg kan fortsatt se for meg den lyse luggen og en hvit kjole blafrende i vinden mot en bakgrunn av vårgrønn juniplen. Ble fort grønske på den hvite kjolen, men pytt, hva gjør man ikke for en liten prinsesse?

old pattern :: kids :: gamle mønstre #3

Det ble med den ene hvite kjolen. Pikepappaen dro på forretningreiser til utlandet og kom hjem med merkeklær- kjoler langt billigere enn mor kunne sy, og for småtøffe guttejenter passer dongerikjoler unektelig bedre til imagen enn mors florlette hvite drømmer.
Men fortsatt sukker jeg andektig hver gang boka kommer til siden med favorittkjolen.

Guttejenter trenger benklær. Akkurat i rett tid, for der kom "tights" på markedet. Stoff og stil (gamle "Per/ Peters restehall") beriket meg med stoff til en rimlig penge. Jeg sydde ikke mange av modellene fra "smått & smart" bilaget, men tights'ene ble det flere av, i flere størrelser, og strikkegenser i bomullsgarn.

Sterk rosa og fiol-lilla var farger fra babymotebildet som fulget meg i garn og stoff da minstemor var liten. De plaggene fikk minstemann også nytte av, men jeg luket vel ut de helrosa tightsene. Sånt sett var det jo greiere når Lindex og H&M-moten (og Helly Hansen parkdress)  slo til med rødt og blått et par år seinere.

old pattern :: boys :: gamle mønstre

Burdaheftene mor sydde klær til oss jentene fra, var også litt for fyrstikkbarn (tyske den gangen), men tyve år seinere var de sydd til litt rundere engler.

Og nå, enda tyve år senere (det blir førti år, det gitt) finner jeg mange fine barnemodeller hos sybutikken på senteret. De siste årene har i hvert fall tre fulgt meg hjem. Bare det ene har det blitt kjoleplagg fra så langt.

Tanken var jo at jeg skulle sy guttebuksen fra Burdamønsteret herover og pikekjolen fra #9740, men den mønsterpakka hadde vandret ut av hylla og til et ukjent sted, tydeligvis.

Nå har jeg hørt mye bra om oliver + s (olivernands) sine barnemønstre. Burdastyle hadde to mønstre til nedlasting og utprinting på hjemmeprinters A4-ark. Mye bretting og bruk av tape, men ikke så verst lell.

girl's dress :: pattern :: pikekjolemønster

Nå ligger kjolene klare for søm. Jeg har bare et problem. Oliver + S la ut arbeidsbeskrivelse på enkelt pikeskjørt som har gått igjen i blogglandia de siste to årene. Smugkikket på hjemmesiden og hva ser jeg i bloggen deres? Jo, en solkjoletopp med skjørt under. Hva tror du, - ville det ikke vært stilig med et helt sløyferosa skjørt under dragemønstret solkjoletopp?

girl's dress :: pikekjole           

Tid for tenkeboksen igjen.
Passer bra, for barnebarnet og jeg skal se dragetreneren på kino.

Børnetøj du selv kan sy 0-4 år

* elsebeth gynther & solberg : barnetøj du selv kan sy (0-4 år)
* stoff og stil
* burda kjolemønster
* burdafashion :: free downloads
* burdastyle :: sundress + lazy days skirt
* oliver + s :: blog :: tunic + skirt
* dragetreneren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar