5. desember 2010

laget {5} group/ made

Uttryket ”i godt lag” kommer nok ikke av en ren tilfeldighet.

#5 :: laget :: group/ made

Jeg tror på at sammen er vi sterkere sterke.
Jeg tror på at i godt lag blir jeg styrket.
Jeg tror på at i lag med de rette personer, vil jeg vokse som menneske.

december :: #5 :: desember

Det beste er å omgi seg med engler. De som kjenner at vingene gror. Eller tenker på å kjøpe en. Sånn at vi sammen kan leke engler på stranden.

angel :: engel

Viduskarm-engler er heller ikke å fornekte.
Med sitt positive åsyn fanger de inn hele situasjonen og reder ut flokene.
Eller smiler sjarmerende blidt i et godkjent nikk.

cookies :: pepperkaker #2

Det er godt å være flere i lag når julebaksten står på programmet.

Den enkle versjone der baker'n på hjørnet har gjort ferdig pepperkakene og bare pyntinga står igjen, gikk vi for denne gangen også.

De smakte like godt i år som i fjor, spør du meg.

cookies :: pepperkaker #1

Det var veldig godt å se/ lese at jeg hverken var alene om min kaffekopp med pc-venner og nyheter, lang linkliste, en trang til å samle eller lagre på noe en "trenger" i dag eller senere.

Det var artig å se litt hva dere samler på, og hva dere tenker på om å samle eller hva som er en samling. Jeg har ikke tenkt på at julegaver kan være en samling (for den forsvinner jo så fort igjen!), eller at jeg kanskje ikke er en stoffsamler om hobby-nødvendigheten er som størst? Og det slo meg, - er vi samlere av kunnskap? Enten det er nyheter, oppskrifter eller annen litteratur?

Øystein Sunde traff nok sjela hos de fleste da han diktet seg fram til "Kjekt å ha"-sangen (takk, marit, for minnet). Jeg klarer ikke glemme videoen der "kona" kaster hullete filt-tøfler i søpla, og han fyker ut der, med flappelua godt trukket ned over ørene, og henter de inn igjen.

buttons :: knapper

* dagens musikk :: full circle - larry antonino & steve oliver/ village strut

For å si det sånn, - jeg kunne relatere til hendelsen.

Jeg prøver å tenke meg om to ganger før jeg kaster noe jeg tror jeg trenger (les: vil fortsatt spare på), men er blitt sterkere med åra: er saken kastet, så er den kastet og borte for godt.  Og det beste er at en treng er ikke kaste hver gang. En kan gi det videre.

Det ligger et knappetre pakket  i konvolutten merket med "5". Jeg er sikker på at knapper er ekstra godt å ha i disse tider da bukselinningen kan få det litt stramt rundt magen. Tror ikke du også det?

Har du noe du liker å lage i førjulstiden, år etter år, eller minner om noe du laget før, men kanskje ikke i dag?

* gårsdagens konvolutt-trekning :: cloudberry : hege 

:: flere desemberbloggere

Linkmannen er her for de som noterer litt i bloggen i dag også.

8 kommentarer:

 1. Hei!! Bra innlegg!! Jeg digger dette her!! Knappetrærne er til å spise opp.... AnneKari:-)

  SvarSlett
 2. Hei, så mye flott å lese og se på her. Liker ordene, bildene og ideene dine. Klem fra Turid

  SvarSlett
 3. Eg lagar alltid englar, med det er heile året! Kvart år lagar eg 3 sortar julekaker/småkaker. Det er kakemenn og pepperkaker og silkekaker/sjakkruter. Den sistnemnde sorten er mitt bidarag til julekake-dele-samlinga. Vi er 8 damer som bakar kvar sin sort julekaker. Ein kveld før advent kjem vi saman og spleiser på ost, frukt, kjeks, gløgg og vin;o). Vi har med oss vår sort julekaker og når vi så går heim har vi 8 sortar jukekaker til advent mmmmm.... det er godt det!

  SvarSlett
 4. Nydelige ord. Du skriver så godt med flotte illustrasjoner. Når jeg fikk tenkt meg om etter gårdsdagens ord, kom jeg på at jeg samler på litt mer enn matoppskrifter; jeg kjøper jo alltid fingerbøl når jeg er ute å reiser og gamle knapper er en favoritt (har en fin samling fra min mor og svigermor). Ha en fin adventssøndag.

  SvarSlett
 5. Vi skulle visst ha gått for ferdig kjøpt pepperkakehus eller deig her og... Bakinga i dag gikk ikke som planlagt.

  Og her må vi bake hvite kakemenn hver jul ;)

  SvarSlett
 6. Jeg liker å lage. Lage julegaver, det gjør meg glad - og forhåpentlig også mottaker. Krumkaker lager jeg alltid i desember, også lager jeg kryddersild og sursild! Ellers varierer det fra år til år.
  Og jeg er så enig: Sammen er vi sterke!

  SvarSlett
 7. For et herlig innlegg fylt med mye bra :) Vært veldig opptatt de siste dagene og mista litt given til å delta her, siden det var lite respons å få... men har nå blogget om gårsdagens og dagens ord i et innlegg :) Lagt ut link over her :) Vet ikke om jeg rekker å legge den ut på 6. desember linkinga di.. Ha en fin uke!

  SvarSlett
 8. Takk for tipset. No er oppskrifa flytta :-) Trur t.o.m. eg skal strikke eitt før jul.

  SvarSlett