24. desember 2010

takker { 24 } thanks

I dag er den dagen da vi som kan og vil, samles og har tid sammen.7days:6 -together

Her kom jentungen på julevisitt og gutten her farter avgårde utover dagen. I går brukte vi litt tid sammen, vi tre, spiste litt i en by som forbereder julesteng etter en travel tid (for dem), og  når kaffen kom på bordet, kom også telefoner frem.
Hørt om angry bird?

Heldigvis hadde de tid til å tulle snakke med sin gamle mor mens de spilte.

december :: #24 :: desember

I dag tenker jeg at jeg er takknemlig for at jeg har anledning til å treffe og være sammen med disse ungdommene, disse store barna som er travelt opptatt og på vei ut for å etablere et liv og erobre livets muligheter.

Gratitude is more than being thankful one day a year. Gratitude is a practice. For some, it's a way of life.  Christine Kane

Christine forsetter med å skrive at å være takknemmelig handler om å være tilstede. Om at det er å være til stedet i øyblikket, virkelig være tilstede, ta inn og få med seg hva som er og skjer omrking en.

whis studio :: this moment with mindy tsonas

På denne siden av jul fulgte jeg et internettkurs hos wish studio :: THIS moment med mindy tsonas. For meg har det vært en god ting, uten at jeg helt kan si fordi sånn og sånn, men det har vært med som en hjelper til å fokusere på øyeblikket og de små tingene, se litt hvor jeg står og går her og nå.

Øyeblikk er viktige.
Vi burte ta vare på dem oftere.

gratitude journal :: gadanke

Da jeg satte sammen de små bøkene tidligere i desember, gikk tankene mine (også inspirert av This moment-klassen) til en slik minnetanke-bok. Her er det småtips om hva en kan minnes, sette fokus på, av de små tingene her og nå. Katie :: making this home (gadanke) lager også mange andre inspirerende små notatbøker.

Tidligere har jeg fått tips om et verktøy, – en apps for iPhone fra happytapper, for de som syns at telefonen er teknologiens svar på papirnotisbøker og lommekameraer.

happytapper :: gatitude journal

I dag er jeg også takknemlig for storfamilien, for jobb, for venner og felleslag, og for de små og store sakene i hverdagslivet, – mat på bordet, varme og latter.

Og internett.

Takk for at dere der ute velger å dele et lite øyeblikk. Takk til de som følger, og takk til de som har lekt med på krumspring jeg kaster ut og finner på. Takken går også til de som drar i gang så mange bloggaktiviteter, – enten der fokuseres på foto, søm eller tankespill.

24 :: takker :: thanks

Takken går også til dere som lekte med på desemberblogginga med ordinnspill!

Stor takk, for denne desembermåneden hadde ikke vært den samme uten det dere har blogget om.

Sist, en takk til dere som kommenterer, kommer med hint og tips og vanskelige spørsmål, og som bare noterer at dere stikker innom.

Her og nå handler om å stå i livet, i det livet utenfor datamaskinen.
Men jeg vet at jeg er takknemlig for at jeg har tilgangen til dette verktøyet og alle muligheter som følger med internettlivet også. Mitt liv ble rikere med det.
Og takk for det.

* dagens musikk :: how can i thank you - theo bishop & jeff kashiwa/newport nights

* konvolutten for 23. desember mente randomixeren at jeg skal sende til solveig :: sol(st)rikke.

:: flere desemberbloggere

6 kommentarer:

 1. Takk er det vanskelege ordet.... som eg er blitt flinakre å bruke;o) Før brukte eg å bortforklare når eg fekk skryt, no er det så godt å berre seie takk;o)
  Eg finn stadig noko å vere takknemleg for. Kvar dag er det ein rekke ting eg kan vere glad og takknemleg for, det handlar om å vere tilstade og sjå dei i "nuet", men det har vore sagt før.... Eg prøver og å verte flinkare til å seie takk, ikkje berre tenkje det;o)

  Så takk Merete for fine stunder i desember og elles gjennom året. Takk og for det kjekke mysteriet, som eg skal gjere ferdig i romjula... Det er kjekt å "vere saman" med deg her i bloggland;o)

  Ha ei god julehelg!!

  SvarSlett
 2. Nå har jeg hatt en pause i julaftenforberedelsene. Pausen har jeg brukt til å lese i bloggen din. Takk for en innholdsrik og seriøs lesestund. Ønsker deg og dine en god jul!
  Klem fra Torunn i Stavanger

  SvarSlett
 3. Sørgelig nesten, at leken er slutt!
  Takk for at du er der!

  Gledelig Jul!

  SvarSlett
 4. Er helt hekta på Angry bird!!!! Har tre stjerner på alle i desemberutgaven. Helt gal vettu.

  Takk for at jeg fikk være med på kalenderen din!! Kjempegøy!!!

  God jul!!

  SvarSlett
 5. Takk til deg, også, som lager en så kreativ, hverdagslig, usedvanlig, humoristisk, lærerik, uambisiøs og befriende blogg. Det er godt å titte inn hit, selv for en som kun kjenner deg gjennom bloggen din.

  GOD JUL! Godt Nyttår sier jeg ikke ennå, siden romjula har mange dager.

  Hilsen Fama

  SvarSlett
 6. ... og...Nei, jeg vet ikke hva angry bird er... er det snakk om traumatiserte gråspurv eller duer i opposisjon ?

  - Fama

  SvarSlett