8. januar 2011

dagboka :: calendar

Heldige meg, for i posten her om dagen kom dagboka i posten.

diary :: dagboka #1

Helt siden jeg hørte om den på hobbyboden, har fingeren hatt lyst til å klikke ferdig bestillingen. Men det har blitt med det, og da ser en jo ikke snurten av en slik kalender, ikke sant?

Nå stod det ikke mye på ønskelista i år heller, men datteren visste løsningen og tro til på egen hånd. I jula fikk mor velge og vrake før kalendermalen var i boks.

Valgene er mange, - farger på framsiden og på strikken, bokstarer her og der, dagoppsett eller ukesoppsett, hva og hvilke småbokser skal være støttespillere i hverdagen og gjennom uka, ekstra sider baki boka og sist, et bilde på baksiden.

diary :: dagboka #2

Jeg valgte meg ukesoppsettet med skriveretning bortover, uten linjer. På hverdagene er det med en treningsboks (mosjonsboks), og for alle dagene satte jeg på dagens vær.

Vet ikke helt om jeg trenger å vite når snøen falt i fjor når 2012 ringes inn. Men nå er jo boksen der, og det er lett å krysse av værtype og sette inn gradene. Minus 5 resten av vitneren og + 25 til sommeren, - det hadde vært noe.

Og at de snødde vekk i Arvika i januar.

rikt med snø i arvika

For uke plasserte jeg en liten listeboks (rydd, kast & vask, tenkte jeg), en idesamler-boks (insprasjon, kanskje?) og ukas notater (refelksjoner?). Månedskalenderne fikk også plass der til høyre.

Baki er det masse blanke sider sammen med årsoversikten for 2011 og 2012.

Jeg må ikke glemme linjalen (grønn hos meg!) som også fungerer som bokmerke. Lett å slå opp på rett uke når den står der midt på i spiralryggen.

diary :: dagboka #3

Framside gir bare fargevalg, tekst og skrifttype, så her ble det orange for kreativiteten. Den grønne strikken skal liksom minne meg på hvor grønt dette året er, - linjalen også.

På baksiden kan man velge seg et bilde fra arkivet eller fra egen samling. Datteren og jeg jaktet på et spesielt bilde, men kopien jeg hadde lagret på flickr var lagt inn med for lav oppløsning. Ikke fant vi mitt valg nummer to heller, hverken som orginalt papirbilde eller stort nok som scannet inn for arkviet. (Jada, mentalt er det notert: Scan alltid inn papirbilder med høyeste oppløsning. Og rydde, kanskje?)

Valget falt på et bilde som betyr mye for meg, - det med stoffet fra trykkekurset i høst og føtter i stripete sokker. Noen som gjetter på hvorfor?

Nå er det bare å sette seg ned, merke av de viktige datoene i nær framtid og resten av 2011, samt å få på plass forberedelser slik at desember ikke topper stresskurven i år heller.

insp
* hobbyboden :: hobbyforum på nett
* lag dagbok-kalender selv :: personlig almanacka
* antistress og datoer for november :: sølvi

5 kommentarer:

 1. Kjempebra innlegg Merete

  SvarSlett
 2. Så fin! Kanskje noe en kan lage seg med en blurb-mal også?

  SvarSlett
 3. Så smart og gøy og praktisk!
  Jeg får skrive det bak øret...
  for noen dagbok har jeg jo ikke..
  (haha morsom jeg ;)

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 4. BenteAS12:16 a.m.

  Kjempefin og super idè! Og vips har jeg også bestilt en.... Forsinket julegave til meg selv. Min er gjennomgående grønn. Håpet er lysegrønt! Og det er også kreativitet. Håper jeg....

  SvarSlett
 5. God idé. Noe å notere til høsten, når jeg skal begynne å tenke julegaver.
  Jeg har også blogget om min 2011-kalender, men den er litt annerledes.
  Pludrehanneklem

  SvarSlett