14. januar 2011

oppmerksomhet :: mandagstema {2}

Hva fanger min oppmerksomhet?

wandering :: tursko

Før jul kjente jeg at den varmrøde farge gjorde at hjerte spratt litt ekstra av glede. Ute kom det snø. Korte og grå dager gav mye mørketid. Jeg ville ha rødfargen med meg ut!

To korte lengder rødt sløyfebånd senere, og der var den: Gleden i form av to røde sløyfer på vinterstøvlene.

Hver dag jeg tar de på meg for å gå ut, hopper hjerterødt mot meg:
Hallo, glede!

Gleden fanger meg.

Oppmerksomhet vier jeg også skjermen. Akkurat denne fredagen hoppet gutta på ski. Jeg tror ikke de gjør det for å få hoppene sine tv-overført til store deler av verden, men koselig er det for meg at de ikke trekker seg fra konkurransen fordi de ikke liker å være i fokus når de hopper.

tv-føtter :: tv feet

Fokuset kom også på bloggere, – uten at jeg akkurat skal komme inn på hva jeg syns om den mediafokuserte saken akkurat nå.

Ja, jeg en blogger. Litt for å vise fram i det offentlige rom, og litt for å skriver ned tanker og blander dem med en posjon bilder. Jo, jeg sier hei til verden og inviterer reiselystne med på hverdagstråkking og kreative krumspring. Etter fem år (hurra, fem år!) kan en vel si at bloggingen har satt seg i sjela.

Akkurat som innenfor alle andre aktiviteter, jobbrelaterte eller fritidshygge, så  er det alltid rammer og grenser, gråsoner og etiske rettningslinjer. Jeg har tro på at de aller, aller fleste har sunt vett og vet å bruke de til minst skade for seg selv og andre.

Også når det gjelder kommentarer.

Jeg skal takke for alle de hyggelige kommentarene som legges igjen hos meg, – de som gir meg lyst til å møte dagen med glede og ta på mørke sko med røde sløyfer for å gå ut i verden.

Er jeg ikke heldig?

{ mandagstema uke 2 :: flere medspillere }

ps. i morgen, på en lørdag, håper jeg du har merket av kalenderen for en ny runde med nordiske føtter: Prosjektet der vi tar selvportrett med føtter i fokus og dokumenterer litt hvor vi går i løpet av uka.

winterfeet :: vinterføtter

Ny uke på gang, - hurra!

* tema søndag: langt
* tema onsdag: hvitt

Tema er som vanlig frivillig og lar du deg inspirere, er det fint!

2 kommentarer:

 1. Du er stadig flink til å skrive, til å inspirere! Jeg lar meg inspirere av innleggene dine, planlegger hva jeg skal skrive (om), tar bilder...
  Når jeg så skal begynne å skrive, forsvinner motivasjonen... og det blir ingen innlegg.
  Jobber imidlertid med saken(med meg selv ;-)), og kommer nok igang med blogginga igjen, om 'ikkje så brått'.
  God helg!

  SvarSlett
 2. Ny runde med nordiske føtter er definitivt noe å ha fokus på!! Jeg kan ikke love at jeg blir med, men dukker kanskje uventet opp. Jeg har som deg, blogging i blodet nå, men akkurat for tiden er bloggeblodprosenten litt lav.
  Har slitt med nettet lenge og selv om det ser ut som problemet er løst, så har det tatt litt av gleden.
  Elsker de røde sløyfene på vinterskoene dine! Snakk om å lyse opp hverdagen!

  SvarSlett