4. juni 2012

m står for middag :: dinner

Middag, et varmt måltid når det går mot kveld, betyr mye for meg.

Dinner

Garantert har det noe med den sosiale settingen å gjøre, - ideen om å samles rundt et godt måltid mat ved dagens slutt. Refleksjoner og oppdateringer i fellesskap. Hygge og samvære i godt lag.

Men jeg tror at det for meg, nå som det blir mer til at mang en middag spises i eget selskap, så er det vel så mye ideen om et måltid det ligger litt mer arbeid i, - både at man har tenkt på hva det skal være, stått over grytene, og at det er der menyen gjentar seg mer sjeldent enn de andre i løpet av den dag.

Breakfast

{ frokosteple med knekkebrød fra møllerens bakemiks }

Frokosten blir ofte det samme, uten at det gjør noe, og lunsj kan godt være det samme som i går eller dagen før. Men middagsmenyen, den skal liksom være noe annet enn de andre middagene denne uka. Og selvom det er rester etter gårsdagen eller dagen før, så er de gjerne supletert med noe mer slik at akkurat likt blir det ikke.

Lunsj

{ godsets grønne lunsj:  avokado, knekkebrød med majonesreker og grønn te }

I går laget sønnen middag: Stekt svinekjøtt surret i knutste tomater, tilsatt hvitløksbåter fra glass og sorte oliven, sammen med pasta. Garnatert diverse krydder oppi, en anelser, for jeg kjente ikke noe brennhett og altoverskyggenden.

Store og matineresserte barn er godt å ha.

På morningen i dag kom sønnen trekkende med en pakkemikst fra skapet og informerte om at kyllingfileten lå i fryseren og nok en boks med knuste tomater stod igjen i skapet. Burte være grei jobb for mor.

Today

{ middagsmiks :: grei skuring for a' mor, godt hu' kan lese veiledningen }

Tilliten til mors middagsplaner er ikke hva de var, nei.

Men jeg har lastet ned Jamie Olivers app med oppskrifter, - de samlingene som tar kortest tid på kjøkkenet, men smaker godt.
Jeg har fått ros for de middagene.

Dinner

{ quick & easy tray-baked cod :: torsk i ovn med bacon, salat, småpoteter }

Mindre tid på kjøkkenet = mer tid til å være kreativ/ gjøre andre saker.

sommerintesjon #2: gode middager
- en middag i uka fra jamie eller the flying culinary circus

2 kommentarer:

  1. Det første bildet fikk meg til å tenke på sendingen fra 75 års-feiringen for kongen og dronningen. Der sa ei jente at de kongelige spiste nok ganske vanlig mat, men at de fikk sikkert litt mer. En gutt sa at kongen likte sikkert best spagetti og annen skikkelig mat;) Barn har så mange fine gullkorn!
    Ha ei fin uke med kongelig mat;)

    SvarSlett
  2. BenteAS11:02 p.m.

    Godsets grønne lunsj, du gitt! Det var det noe familiært over... :)

    SvarSlett