25. januar 2013

stempel :: stamps

Vi går snart inn i en ny måned. Kalenderen vil vise februar.

I flere år har jeg vært ganske god på å dele tanker for det nye året med bloggen. I år, eller i jula, ble det ikke sånn. I dårlig form med bihuller, ja, men også veldig i tenkeboksen: Det kjentes som det var tid for å ta i bruk en del av det jeg forlot av drømmer for to år siden.

Største drøm var å komme i gang med farge og tekstil. Den bærte jeg med meg etter C2C og kursuka med Claire Benn sammen med Sting.

I sommer stoppet jeg endelig hos glassmesteren og fikk kuttet opp ca 20 uregelmessige pleksiglassbiter fra rester. Kjapt og rett over bordet, og til en rimlig blå lapp fra lommeboka.

Disse har vært flittig i bruk, både av meg og kurselever, i høst. Sort trykk på hvitt stoff er grafiskt sterkt og tiltaler meg stadig.

For februar har jeg latt meg inspirere til å lage ett nytt stempel hver dag.

Denne uka stoppet jeg hos glassmesteren igjen og bestilte 30 stk 7 cm x 7 cm biter. Vi dropper å gå innpå hva slags innhugg det gjorde i sparereservene. Havregrøt er godt til frokost og lunsj.

Jeg bruker mosegummi fra hobbybutikken. For meg har det blitt som en type papirklipp, og når jeg tegner og klipper ut stempelmotivet, finner jeg roen. Det er kanskje ikke et materiale alle ville valgt, men det passer meg og mitt uttrykk.

Før jul hadde faktisk panduro tilbud på pakker med mosegummi. Det er ikke så dyrt materiale, og det er lett å få tak i i Norge.

Spørmålet er selvsagt om jeg klarer å følge opp intensjonene. Et stempel hver dag i februar.

Målet med disse stemplene i omtrent lik størrelse, er å bruke de i et bestemt arbeide jeg skal ha klart utover våren. Håpet er at den tanken holder liv i drømmen om et sett med selvlagde stempler.


Akkurat nå er det bare en bunk med kunstige glassbrikker fortsatt trukket med blå beskyttelsesfolie.

Drømmer, - treng dere på!

 

2 kommentarer:

  1. Dette høres spennende ut! Har du bestemt deg, så gjennomfører du -med stil!

    SvarSlett
  2. Ser ut som du er inne på eit veldig kos spor no, Merete.
    Eigne stempel er jo eit fantastisk utgangspunkt. Rullar du malingen på mosegummien, eller på ei eiga plate? Gledar meg til det prosjektet ditt. Det går i host, nys, snyt og Pinex her også. Horisontalen på sofaen er best.

    SvarSlett