10. desember 2014

nødlanding

Vi fortjener en smak av himmelen på en helt vanlig hverdag.

Når årstiden tilsier at det er varmt inne for den kosen, kommer himmelen litt nærmere når årets juleøl står på menyen.

Nød lærer naken kvinne å spinne, sies det.

Her i sommer hadde jakten på den gode ølsmaken ført en mor og en sønn inn i microbryggeriets verden, og i år stod Færder Microbryggero og byens første juleøl på lenge, på bordet.

De har siden i sommer klart å brygge flere sorter, og på matbutikken her selges den fortere ut av hyllen enn de klarer å levere på flasker.

Litt synd de var for seint ferdig med årets juleøl i sterkvarianten til å få innpass på polets hylle, men utesteder både her, i Oslo og Stavanger har trådd til. Vi som kan og vil drikke denslags, får tak i den over disk allikevel, heldigvis.

Jeg koser meg med butikkvarianten på hjemme-menyen, og mens jeg jakter på himmelfølelsen, går jeg inn for nødlanding i sofaen.

"Nødutgang" kalles blokka fra parchwork city. Jeg fikk assosiasjoner til "raskeste vei ut" og "nød lærer naken kvinne å spinne". Som å få noe ut av restestoffbitene som er igjen. Eller da jakten på den rette stoffbiten fikk en til å ta sjanse og klippe midt i stoffet.

Her er dagens blokk, - kan det ikke se ut som pent stablede ølflasker? Eller god bruk av restebiter fra stofflageret?

 

9. desember 2014

ild i sjøkanten

Vi nærmer oss det mørkeste døgnet i året (her på den nordlige halvkule).

På den lille ferieutflukten ramlet solen rett ned: Det varlyst, og så, på minutt-sekunder, var det stupmørket.

Her hjemme er det helt andeledes. solen ruller seigt i horisonten, og er jeg heldig, får jeg både varme farger og sol som smiler der den forsinner ned i havet.

Om sommeren blafrer det hvite seil på disse mastene. Nå synger de i vinden og forteller om hvite seil og sommerblå himmel mens solgullet farger bakgrunnen.

Blokken minnet om seil i sommervind, men har fått navnet "bowling alley" av Elizabeth Harman. Allikevel blir det nok sommerseil for min del.

 

 

 

 

 

8. desember 2014

ekstraordinær halv brødskive

Vi er alle litt ekstraordinære på hver vår måte.

Anne Berit i quiltelaget mitt lager ekstraordinær marmelade. I år var det appelsinmarmeladen med en anelse kanel eller en dæsj av chili. Jeg kjøpte begge med fra husflidslagets julemesse (sammen med squash chutney og en tyttebærversjon. og brune kaker som jeg prøver å glemme at jeg har fordi de er til juledagene).

Heldigvis hadde jeg kjøpt to glass med chili-versjonen. Hjemme var det fram med brødskive, brie og marmelade. Bildeteksten sier alt: Det ble en gledelig stund i sofakroken.

Når søster'n og jeg skal kose oss i byen, på kafe, inntar vi gjerne sofaen på babels. Der har de selvbetjening av vann fra springen, isbiter og naturlig smakstilsentning.
Jeg valgte meg to isbiter, en halv skive appelsin og en halv skive lemon.

Av den varme sorten, på drikkefronten, gikk det i chai latte.
Den tomme versjonen her har interesant mønster på innsiden av glasset, - rart hva man fester seg ved i øyeblikket.

Babels serverer mye mat. God mat, allikevel kan det bli for mye og en halv brødskive får være.

"Half a sandwich" er blokka i dag fra patchwork city kalt.
Trekantformen på en halv brødskive er ikke så vanlig her, tenker jeg. Det er mer den engelske og når vi har fått tak i firkantbrødskiver til toast. Så da blir det "kafebesøk med halv skive tilbake" for meg.

7. desember 2014

hjemkomst og gatelangs

Vi er kommet hjem. Fyskisk er vi jo her, med kaffekoppen og i sofaen med kaffekoppen. Tankene i hodet vandrer nok litt mer.

Når jeg vandrer gatelangs, fasineres jeg av sprekker i asfalten og hvordan brosteinen er lagt.

Noen ganger er det bare kansteinen som gjør at blikket fanges.

Andre ganger er det rytmen, mønsteret og blandingen av nytt og gammelt på samme gatestrekning.

Ruter og linjer fasinerer en quilter, tenker jeg.

Noen av lappesakene mine bærer preg av gatelangs-inspirasjon, ruter og linjer.

Dette er omslaget på notatboka søsteren min fikk for å lime inn advents-tegningene sine i.

Det er artig å trekke litt sammeligninger mellom det jeg ser og det jeg gjør.

Blokka heter "sidewalk", - fortau på godt norsk. Syns dere ikke at dere ser brosteinene der i nierblokka til venstre?

ps. oppdateringene mine kom litt tett på. de siste dagene slet jeg litt med å få koblet meg til internett, og da fikk det bare vente. jeg planla de jo litt i hodet og notatboka, - det er godt å kunne ty til de gamle metoder.

6. desember 2014

avgang og ankomst

På reisefot med plassbilett der det er trang ved bena og naboen kanskje trenger mer enn et sete, tar jeg nok som oftest på meg reisetøy.

Det er nok ikke fra pen-klær-avdelingen. Mer i kategorien romslige, behagelige og flere lag så en hverken fryser når det trekker eller svimer av i varmen.

Spesielt flyreiser kan gi tid til mye venting. Bagasjen sjekkes inn tidlig, flyet er forsinket og avgang utsatt, ny venting ved ankomst. Men jeg klager ikke: Jeg har jo valgt det sjøl.

Mye tid til filosofering blir det også. Et tilbakeblikk på det som var og tanker om det som kommer.

Vi sier takk for fine dager og blir hjertelig tatt imot på flyplassen hjemme.


Denne stripete blokka heter "airport", - ganske treffende for dagens reiserute.

5. desember 2014

mange bekker små

På denne tiden kan noen dråper bli til mange på flere måter: styrtregn og sølepytter, snekrystaller og snømåking, eller, når man reiser fra denne nordlige breddegrad: duskregn og blått havet.

Vi koste oss noen dager.


Det er noe spesielt med å være så tett på havet, både her hjemme og når en reiser ut i verden.

Dagens blokk fra Patchwork City heter "raindrops". Det store uværet gjorde de unna en ukes tid før jeg satt på flyet, så da får det denne gangen igjen bli en blokk om bøler og hav og alle de små dråpene som forenes i sjøen.

4. desember 2014

film på innsiden og planteflora

Film er best på kino!



Allikevel så er det noe eget med de som foregår på innsiden av hodet. Der drømmene er. De dagene man kan dikte den gode slutten på filmen i et roserødt lys.



Hverdagen er ikke alltid roserød. Men det hjelper litt å legge merke til fargene ut og inne. På blomstene som er der, både de kunstige og de ekte.





Film i hodet handler også om å sette farger på egen tilværelse, -Søsteren min farget gårsdagens kalenderblad.



Dagens blokk fra Patwork City tar for seg blomsterkasser, kanskje blomsterpotter også? Det er mye en kan se av blomster når man vandrer rundt i en by.



Og på vinteren kan vi være heldige og finne en blomsterbutikk, et gartneri eller oppleve at planter blomstrer hjemme i vinduskarmen.



Julestjernene kommer jo på denne tiden i både små og store formater. Jeg liker de så godt, - de hører liksom førjulstid og julen til for meg.