31. mars 2010

etterpå-ski :: after ski

Petunia passer på oss hjemmesittere og arrangerer etterpå-ski :: after ski - fest.

After ski 1

Jeg er faktisk ganske så lei meg (rette årstid) for det der med bloggtørken, dere vet. Selvom jeg visste at 7-Days (selvportretter) var i gang, orket jeg ikke feste det trøtte trynet mitt (eller andre kroppsdeler) på "film". Er det fler som syns at senvinteren og våren kan bli tung (til tross for et super-fantastisk årsmøtehelg-arrangement)?

Nok om det.

Heldigvis for at det skjer litt når en er på fote igjen og kameraet en kamerat igjen, - hurra!

Petunia har lagt ut liste over dagsoppgavene. Som god turleder vet hun at en ikke skal legge ut på tur uten det rette utstyret. Innimellom trenger en jo litt tid til pakkingen, ikke sant?

Skal du bli med på etter-ski-turen fest fra skjærtorsdag til 2. påskedag, så stikk over til Petunia og få det med deg!

19. mars 2010

årsmøtehelga :: annual meeting

Så er den helgen i mars her igjen.

Jeg ser fram til å møte mange, mange kjente og gleder meg veldig til at alt skal starte i dag kl. 10:00. Det er mye som har foregått i kulissene. Dette er jo et stort arrangemang.

Hurra, hurra.

Jeg ble gledelig overrasket da jeg kom inn på rommet mitt. Egentlig er det en leilighet med kjøkken og stort bad og skinnsofa og dobbeltseng (til ho mor) og stor hems med fire senger. Liten veranda med utsikt, men der får jeg vel hverken tid til å sitte eller har lyst til å sitte, for det er spådd quilte-vær: overskyet og ugreit.

Tilbake til overraskelsen: Veggbildene.

print :: bilde2

Kjenner dere dem igjen?
Jeg vil tro at det er opptrykk av maler-arbeider-

print :: bilde1

Nå har jeg lett i godt en time både i fibermania :: melodys blog og ellers rundt i egen blogg og på nettet, men har jeg funnet rett maler jeg tenker på? Det irriterer meg grønt at bilder fester seg, men ikke navn. Kanskje det kommer til meg senere, men dette får bli som det er nå, for nå plinger frokosten på døra og jeg skal rekke dusjen før dagen er i gang for fullt.

Det jeg noterte meg, var at bildene er en skikkelig inspirator for en quilter som liker håndfargede stoffer og elementer. Tenk å sy landskapsbilder på denne måten?

Snakkes!

ps. Vil du sy et vår-påske-mysterium, så ta en tur over til 9'na. Der har såvidt mysteriummet startet. Tror du må belage deg på en aktiv syhelg :-)

7. mars 2010

julevin(d) :: xmas-wind/ wine

Trekanter og vind i seilene, - jeg pusher meg sjøl i kulissene.
Pust-pust.

Her om dagen ble det mer enn nok vind til å blåse meg inn på lagersamlingen til mor og flakke kjapt over stoffhyllen. Tror jeg har sagt før at vi har liksom en stoffsamling lagret på tre steder, - min mor, søster og jeg?

Om jeg ikke hadde formening om hvilke farger og stoffer jeg ønsket meg, så endret det seg fort. De grønne, de røde og de beige hoppet ut av hyllene og ville være med. Disse "countyr"-fargede stoffene som kom med Debbie Mumm og Little Quilts, Country Threads og Thimbleberries, - husker du? Er du så gammel som meg, så har du vel kuttet og sydd fra dem.

I wanted to use fabric from the stash. I didn't want to use very light backgroud as I do inted to use this quilt for a lap quilt. I always dreamed of a quilt for X-mas, and looking at my stash, I started to pick out the green and the reds, - mostly from the selection I've named "country" in my head.

Rustrødt og vinrødt, grangrønt og dyp gressgrønn, og valnøttbrunt i mange beige nyanser ble med meg hjem.

Hjemme så jeg klart hvorfor, - sofaen både i huset og leiligheten er beige-caffelatte-brune. Den ene kanskje mørkere enn den andre, men stoffbakgrunn i valnøtt-beige kunne passe perfekt. Og jeg har alltid ønsket å få samlet meg om et julestemnings-teppe. Et som kan taes fram i midten av november og fortelle at vi nærmes oss julerødt og du grønne glitrende tre goddag.

the first block x2. 
using scraps and what I have challenges me to mix up the fabric a bit more than the sew-along asked for.

Jeg fikk snoket til meg litt mer fornøyd rødt og grønt samt mot orange fra hjemmestudioet mens bakgrunnen ble holdt i den samme beige nyansen.

Blokkene til 1-er'n ble kuttet i huset og sydd hos mor.
Vi så på bitene og flyttet litt rundt på blokkene. Hvem sider at en skal følge oppsett og veiledninger slavisk? Jeg fant også fort ut at siden alt kommer fra lagrede stoffsamlinger, kan det godt hende at det ene stoffet tar slutt og andre må komme inn. Da er det jo greit at allerede med de første er blokkene er reste-scrap-looken der med en gang.

pinwheel 2 :: block #1

"one down, eleven more to go"

Her skal det bli "Å jul med din glede" og varme føtter i sofakroken.

* pinwheel sampler quiltalong :: flickr group

5. mars 2010

fredags-fem :: blogger :: friday’s five

Her om dagen la strikke-snuppa igjen en kommentar og spurte:

Heisann! Kan jeg spørre deg hvordan du fikk lagt til det søte lille hjertet bak hver signatur og forran hver ting i listene i sidemenyen? Og også hvordan du fikk til den søte "krussedullen" bak inleggstittelen?

Jeg rotet i minner og gamle blogginnlegg og fant litt av hvert. Fredags-fem tilegner jeg i dag minima-malen (førstevalg hos blogger) og blogger-blog-fiklere.

red winter :: rød vinter
{ noe rødt å sikte seg inn på }

* Hjertet har jeg fiklet fram sjøl i PSP-x og laget til i Picasa (google-bloggers fotoalbum på nett). Det går fint ann å bruke andre gratisprogrammer. Anne :: moseplassen anbefaler photoscape mens jeg sjøl har fiklet på gimp før det ble kjøpeprogram på meg. Sjekk også nettet for gratis-ikoner, – smashmagazine har en lang liste.
Om du ikke vil lage et eget ikon–hjertebilde, så er koden for ♥ -hjertet ♥ og-tegnet (shift+6)  nummer-tegnet (shift+3)  9829 semi-kolon. Veldig greit å bruke uten mye ekstra bilde-styr.

* Hvordan du fikser og redigerer HTML-kodenen for et knapp eller et hjerte eller smågrafiske ikoner, finner du greit hos Blog-U :: Button link. Det er en slik kode jeg har lagt inn i HTML-malen der jeg vil ha småhjertene og signaturen.

* Jeg hadde lagt til signaturen min på selve bloggerkontoen, men oppdaget at om jeg blogget via Live-Writer, ramlet den ut. Etter mye om og men fant jeg ut at jeg kunne legge signaturen fast i HTML-malen.
(Nå ramler den jo ut for de som leser bloggpostene mine via rss-materen, men det får bli et hodebry en annen gang.)

* Hjerten-url-koden satte jeg foran i listemenyene (de som folder seg ut når du klikker på hjerte + tekst). Koden for listemenyen fant jeg hos bloggeruniversity : " exspand/ collapse" - lister i sidemenyen

* "Krusedullen" bak innleggstittelen har jeg også fra Blog-U, – tittel i bloggposten med bilde bak.

Jeg ser at jeg her refererer mye til Annie :: Blog-U. Kanskje det har noe med at kvinner og menn skriver forskjellig, for når jeg har funnet veiledere fra menn, klør jeg meg oftere i hodet enn når de er skrevet av en kvinne?
Kvinner som skriver om bloggfiklerier (for blogspot-blogger) er Melanie :: Blogging Basics 101 (engelsk) og Anne :: Moseplassen (norsk – hurra!).

Og sist: Det meste av det jeg har gjort på bloggen, er dokumentert i bloggfikleriene og/ eller under merkelappen "blogdesign" i toppmenyen.

ps. Ser at det er tid for en ny banner, – hvor ble februar av???

* redigert :: Anne/ Moseplassen tipser om Jorid :: noe på hjertet.

2. mars 2010

velkommen mars :: welcome mars

Jeg har tatt det opp før: Februar og mars bare forsvinner en dag etter den andre. Intensjoner om å holde fast på øyeblikket ramler av i neste sving om noen småsaker vipper litt på pinnen. Småsakene kan være gledelige, dog de fyller tiden og åpner for at tanker ramler ut og luft siver inn. Tomt, med andre ord.

Pussige greier.

morningsun :. morgensol #3 { solen står opp :: vakre vintermorngen }

Jeg hadde gledet meg til håndarbeid sammen med OL-sendinger. Det var så kjekt forrige OL. Det begynte bra, men så begynte seine kvelder å tære på, - hvorfor ramlet det en ville se først innom skjermen etter elleve? Tidsforskjell er forståelig, men stakkars meg begynte å snu på døgnet og så ble det bare verre og verre, - sovnet foran tv-ruta ganske så tidlig og dermed opp før sola rant. Siste innspurt og "dagens" oppsumering i grålysninga.

morningcup :: morngekaffen { ny morgen :: rester av gårsdagens sene OL-kveld }

Kort fortalt, - strikkning og søm fikk bli der det var.

Tragiskt, ikke sant?

morningsun :. morgensol #2 { rosa solstreif på snø :: vakre vintermorgen }

Velkommen mars kaller for positive toner.

Medlemsbladet bør være i postkasser snart.
NQFs årsmøtehelg er om et par uker, og styrets medlemmer er i full sving. Jeg dilter med. Dette er den travleste tiden på året. Ikke så rart når det er så mye spennende som skjer.

celan socks :: sokker { ullfarger til tørk :: tørketrommel på alt det andre }

Mentalt er jeg bedre forberedt til å jobbe, men også det største: Treffe massevis av quiltere fra nær og fjern, en del kjente, men kanskje mange som er "kjente", men som ansikter er ukjente/ kjente kun fra bilder?

Syfokuset i februar gledet meg masse, og selvom jeg ikke har fått ferdig alt jeg gledet meg til, er motet der og gleden stor.

Dog, hadde du trodd at en nålepute på samme sted i to dager, kunne fange morgenlyset slik?

morningsun :. morgensol #1 { to dager :: støvspor }

Hushjelpen må visst få en reprimande.
Hvis jeg bare visste hvor hun har tatt veien.

prosjekter med glede
* star burst :: mysterium for symaskinen (og meg) :: via Sigrun
* strikke-inspirasjon :: hals - evaforeva
* regnbuesting :: kalenderblad