25. juli 2010

mitt lille land :: petunias konkurranse

Petunia arrangerer en stor liten fotokonkurranse på bloggen sin:

fotokonkurranse :: mitt lille land :: link til petunia

(For de som lurer, er tittelen klarert med TV2, - den dama gjør ingenting tilfeldig!)

Her er superflotte premier, gode regler og som inpirasjonstips anbefaler hun videosnuttene med "mitt lille land" :: Ola Paus & med diverse artister.

Du er med, du også, ikke sant?

Hurra!

23. juli 2010

lyd på øret :: podcasts

Fredagens fem + en vil i dag gi deg linker til 5 + 1 steder/ bloggere med podcaster som jeg for tiden har på øret når jeg vandrer gatelangs.

iPod for walking :: på gårtur

Inspirert av andre ute på tur, var det først bare musikk på spilleren min (iPod shuffle førstegenerasjon). Trenere anbefaler jo musikk og lyd med jevn rytme for å holde tempoet stabilt? Og første seriøse løpetrening var jo en podcastserie med løpemotivasjon etter klokka.

Så kom tider med med vandring. NRKs musikkprogram falt da mer i smak. Nå har det seg jo slik at det ikke er musikk på programmer i opptak lengre, og nye tider kan si nye jaktmarker: Finnes det annet der uten i internettverden som kan glede meg (og andre)?

jen lee :: link

* jen lee er forfatter og forteller, historiesamler og inspirerende skrivelærer, som på tidlige morgenstunder lener seg innover mikrofonen og forteller lavt inn i øret ditt små tanker som hun våknet med og fikk lyst til å gi videre. Hvordan er det å være kreativ skrivekunstner, hvor kommer ideene fra og hvordan samler man dem opp i en travel hverdag? Og hva gjør man når man møter "veggen"? Småsnuttene er ikke lengre enn 10 minutter, som oftest bare 5, og gir god grobunn for videre filosofering. 

craft sanity :: link

* Jennifer Ackerman-Haywood :: craft sanity syr og strikker, blogger og tenker kreativt samtidig som hun intervjuer forskjellige anerkjente bloggere + forfattere rundtom i verden. Jeg har ikke hørt så mye på hennes programmer ennå, men har lagret og lagt inn et par programmer med folk jeg virkelig gleder meg til å høre stemme til på.

kimberly wilson :: link

* kimberly wilson :: hip tranquil chick & tranquilista, har yoga som sitt felt, har skrevet en bok om det kreative livet + livsfilosofi med yoga, og er godt på vei med sin neste bok. I podcastene forteller hun om egne tanker og interjuer mange andre kreative bokforfattere som inspirerer henne i hverdagen. Her er mye å ta av, for kimberly er en "gammel" podcaster med nesten 200 arkiverte programmer.

Tranquility :: quality or state of being tranquil; calmness; peacefulness; quiet; serenity. ~ dictionary.com 

Jeg har gått mye til hennes ord og tanker før, og er igjen på vandring med hennes lydfiler på øret. Inspirerende.

crafty pod ::  link

* sister diana :: crafty pod diskuterer aktuelle temaer for kreative bloggere og gir deg intervjuer med de kreative som (nesten) livnærere seg av det de skaper. Her settes fokus på blogging, på å sette opp et eget firma, salgstanker og ideer, - her kan det være mye å hente, så lytt og lær.
Det er lov å være kritisk og lete fram de podcastene som tiltaler en mest (sånn jeg gjorde).

woodoo cafe :: link

* rice freeman-zachery :: notes from the voodoo cafe er forfatter med en beste jobben: Hun ringer og snakker med kreative personer og skriver om dem. Hun skriver, lager saker, tar vare på katten sine, er med mannen sin, går turer, skriver blogg, har skrevet bøker (living the creative life + creative time and space) og byr på tips og intervjuer via podcast.
Artig dame som er godt følge der en trasker på veikanten eller over stokk og stein.

quilting stash :: link

* Annie Smith :: Quilting stash, "the first podcast for quilters", er en kreativ quiltekunster som reiser rundt i quiltebutikker og på utstillinger, anbefaler bøker for quiltere samt intervjuer mange spennende quiltedamer. Det er litt rotete å finne fram til podcastene, i hvert fall de som ikke står merket i sidemenyen til venstre, men det er vel verdt letingen. Jeg fant et kjekt intvervju med Mary Lou Weideman : quilter og historieforteller, og et annet program med dukkekunsteren, men også quilter og superkreativ person, Ellinor Peace Bailey. Gamle, godt kjente og eksperter på quiltefeltet, Diana McClun og Laura Nownes, som har lært mange om quiltegledene, er virkelig en godbit å få med seg. Hva med å starte en podcast selv?

nrk podcast :: link

Joda, jeg vet at NRK opererer med mange gode norske programmer via podcast nedlasting, men er det ok at jeg akkurat nå er litt mer fokusert på det kreative inspirerende som jeg til nå bare har funnet på engelsk?

Men har du norske podcaster rettet mot oss sy-skrive-strikke-kreative damer, så tar jeg gjerne imot tips!

22. juli 2010

den lille sorte :: black dress

I mange, mange år har jeg ønsket meg “den lille sorte”, den kjolen som går til “alt” og som bare med “litt” tilbehør kan passe i så vel begravelser som til festlige anledninger.

Den evigaktuelle lille sorte ble lansert av Coco Chanel i 1926 da kjolen prydet forsiden av Vogue. Kjolen fikk tilnavnet «Chanels Ford», som i biltypen «T-Ford», fordi den var enkel og elegant og passet alle kvinner i alle klasser.

Den klassiske lille sorte er knelang, og gjerne i enkel, rett cocktailfasong og er elsket av kvinner over hele verden. Man kan rett og slett ikke gjøre en moteblundert med den lille sorte. Til julefesten er den en enkel og et alltid godt valg, så vel som til nyttårsfesten eller en utekveld på restaurant med venninner.   hennes.no :: 2007

Nå er liksom ikke kroppen min i den fasongen at alle butikker tilbyr noe som passer. Eller som ser pent ut. Det er rart med kropp: Selvom jeg er fornøyd (skulle bare mangle, – det er den eneste jeg har!), så er denne kroppsfasongen i fåtall og ikke noe moteskaperne og designere trakter etter å sy klær til.

black dress :: sort kjole #5

Inntog “Dresses built by Wendy” og første vellykede prøvesøm alá Barcelona-kjole-tunikaen, type “sheat dress”.

For to dager siden, i forkant av en begravelse, lette jeg opp de sorte stoffene fra turen til Stoff og Stil i fjor (da jeg trodde jeg kom til å sy jakke-kjoler i flertall). Sort lin og damasklignende stoff, alle vasket, ble lagt utover bordet og fasongen klippet ut. Litt justeringer på brystlegget og inntegning av to legg i ryggen. Litt videre halsåpning, og alt var vel. En sortstripete herreskjorte fikk bli skråbånd til kantene.

black dress :: sort kjole #3

black dress :: sort kjole #1

"Damasken" fikk plass nederst.

black dress :: sort kjole #2

black dress :: sort kjole #4

Kan hende den ser ut som en "potetsekk" her på hengeren, men den har fasong, og ser ikke ut som noen "sekk" med min kropp inni. Hurra!

Og det er jo det viktigste, ikke sant?

black dress :: sort kjole #8black dress :: sort kjole #7

I dag morgens kom selskapsveska på plass, og jeg var klar for begravelsen.
 black pouch :: sort veske #2

Sluttnotatet er at kjolen alene ser ganske så “kjedelig” ut. Hvor er stæsjet, hvor er bling-bling og farger?

Jo, der ligger hele hemmeligheten, – en rød genser og røde strømper, og vips er det fest. Litt hvitt i stedet, og man er “stivpyntet” eller “formell”. Kom glitter og stas, og det er høytid. Og helt ren, som i dag, med ditto pene sko og tilhørende veske: Klassisk retro (30-40-50 tallet).

Tenk atjeg endelig er litt moteriktig!?

black pouch :: sort veske #3

Garantert en kjole jeg vil bli glad i. Jeg er det faktisk, allerede.
Kanskje jeg ikke trenger flere kjoler?

black pouch :: sort veske #1

Bare tulla! Må jo trå til nå som jeg har funnet et mønster og et design som passer meg!

Har tatt fram den flaskegrønne linen og klappet på den samt bladd i det broderte stoffet jeg vurderte til tunika, så mer nytt blir det garantert. Uka er på hell og andre saker kaller i helgen, og til uka er jeg borte fra symaskina, men bare vent!

insp
* built by wendy : dresses  :: @ ingunn + @ capris.no

21. juli 2010

pust :: breathe

Jeg valgte å fortelle at jeg tar kurset på wishstudio, bija to bloom.

breathe :: pust

En del hver uke går ut på å meditere. Finne ro. Finne pusten. La tanker komme seilende, men sende dem videre uten å henge seg opp i hva de er. Puste.
Inn og ut.

Det skal ikke være vanskelig å fikse det sjøl. Sittende. I stillhet. Konsentrere seg om pusten.

Men jeg finner det lettere, akkurat nå, å få hjelp av de ledene podcastene (lydfilene) som følger med kurset.

Det ene tipset, via twitter, var å samle seg, puste og finne ro rett før man skulle starte på et kreativt arbeid. Bare noen få minutter og ikke 20 minutter eller en halv time.

image

Til min store glede har kreativiteten flommet disse to ukene. Mange tanker komme mens jeg er i gang med å sy, tegne, skrive (morgen-notatene til Julia Cameron og kanskje framtidige bloggposter?) og i vandringen på nett og i bøker.

Hurra!

ps. Det er alltid litt skummelt å la andre (dere) få komme litt mer på innsiden. Men nå har jeg tatt mot til meg, – kanskje det er litt inspirasjon der for flere kreative vandrere?

relax :: mandagstema

Ferimodus. Ro. Fjelltur.

{ sønnens bilder fra setra }

vacation shots :: feriebilder #2

vacation shots :: feriebilder #3

vacation shots :: feriebilder #4

[ vi ryddet og fant litt av hvert i fjøset, – en avkuttet stav og en gammel signatur på dørkarmen, – tiden går! }

vacation shots :: feriebilder #1

{ mors feriebilder fra setra }

vacation shots :: feriebilder #5

{ morgenstund ved kjøkkenvinduet, - snart er kaffen klar }

vacation shots :: feriebilder #6

{utsikt fra kaffeplassen på trammen }

{ fjelltur er godt å gå}

mountain walk :: fjelltur #1

mountain walk :: fjelltur #2

{ rene parkanlegget }

mountain walk :: fjelltur #4

{ en prat med innbyggerne på setra ... }

mountain walk :: fjelltur #3

{ ... før vi ruslet hjem }

mountain walk :: fjelltur #5

Det regnet, styrtet ned, den ene dagen, men da får en jo tatt det med ro inn, lest avisen grundig, strikket litt og sjekket om det var noe snop tilgjengelig.

Å gå i fjellet gir masser av tid til å tenke rolige tanker og kjenne stillheten helt inn i sjela, kjenne på frisk luft og slå etter et par innpåslitne mygg fluer.

Sjekk flere avslappende (relax-) innlegg fra mandagstema.

11. juli 2010

så sant :: so true


Hadde vi bare klart å tenke slik hver dag.

samle :: connect

{ the sunday creative :: july 11-17 }

shell circle :: skjell i sirkel #1

At the moment I'm first week into the e-course "from bija to bloom" by The Sunday Creativeemily perry at the wishstudio. Yesterday I used these photos when I told about my morning walk and briefly mentioned the class. But the story (and the photos) really called out to me for this sunday creative.

At the end of the creativity boot camp, maegan wrote:

Because it is so important to me that each and every one of you continue on this journey that you have only begun, today I would like you to think about how you can continue to nurture your creative self every day.

As this class was gifted to me, it felt as someone held out a hand and offered to be me my guide on this journey of nurturing my creative self. All I want from this class right now is to reconnect with some parts of my old self, but also find a better connection to my dreams for the future.

This e-course is designed to center our hearts and minds energetically so that our creative voices may be heard and we can begin to blossom!

After doing some ground work and serious thinking (on paper for me), we were to connect with the class' intentions and "step into the mandala".

It was a lovely morning at the beach. I found many sea shells, drew a circle in the sand and decorated it.

It felt special stepping into the mandala, the circle, welcoming the e-course and its challenges for the next four weeks. I've often started a new page in my journal when attending a class/ course/ study, but I have never done it so physically before.

sea shells :: skjell sea water :: vassing

  emily perry studios from bija to bloom shell circle :: skjell i sirkel #3

* more sunday creative people to visit

10. juli 2010

sommer & strand :: summer & beach

walking :: gåtur

Tidlige sommermorgner kaller for gåtur retning standa.
Jeg som har fått meg så kjekke gåsko, nyter hvert skritt.

På standa kan en ikke ha sokker og sko på.
Jeg vasset i strandkanten og plukket hvite skjell til en sirkel.

sea water :: vassing

sea shells :: skjell

shell circle :: skjell i sirkel #1

Jeg stod med andakt midt i sirkelen.

shell circle :: skjell i sirkel #2

For meg var det en ny erfaring å sette sammen elementer i naturen, fotorgrafere for så å gå fra det uten mer tanker om hva som kommer til å skje.

shell circle :: skjell i sirkel #3

insp
Jeg vant et sommerkurs. Ganske så overraskende, men gledelig. Første ukes tanker og introduksjon til mandala mapping lå til grunn for denne sommerlige gleden.

blått :: blue

Først jobber man lenge, lenge med blå stoffbiter.
Deretter finner man en grå ull-fleece til bakstykket og quilter av hjerten lyst (med drahjelp, selvfølgelig).

7days3 :: quiting

Lukkekanten kuttes fra forkjellige stoffer. Og siden det fortsatt går dagen mellom arbeidlyst arbeidsøkter, henges de ferdigstrøkede remsene pent opp på nærmeste kleshenger.

blue binding :: blå lukkekant

Så er dagen er da man virkelig har hentet fram nok arbeidslyst endelig får tid til å sy på lukkekanten.

blue quilt :: blått #3

Hvorfor kom jeg ikke i mål før?
Ja, si det.

blue quilt :: blått #1

Blått i godfarger er nå teppet lell: Sjøblått, himmelblått, sommerlig nattehimmel & dongerblått.

blue quilt :: blått #2

{ beklager at det ser så krøllete ut på bildene, - det er ikke så i virkeligheten }