31. mars 2008

veskekurs :: bag workshop

Lørdag og søndag arrangerte Tønsberg Quiltelag kurs med André Wallenborg.
Mannen er en dyktig veskemaker, bosatt i Moss, og nå også kurslærer for ivrige quiltedamer.

the workshop :: kurset

Her var det tips og gode løsninger i fleng, - mye en stakkars quilter og fusker i veskefaget aldri har tenkt på.
Jeg valgte meg kurspakken på den lille veska for å lære å sy på plast og å sette i glidelås, - alltid et pirk og pes for å få pent, vet dere?
André kjørte dobbeltkurs for første gang, så samtidig var det mange som sydde liten veske/ pompadur, og vi ble alle tatt med på de sømtekniske samlingene for å få plukke opp litt ideer på begge veskene: materialer og bruk av dem i bunn, i hanker og når sømmer skal skjules inni, sy i bunn så den ikke "ramler ned" og blir slitt fortere, hvorfor fôret bør være litt større og i stødig materiale, hvordan sette i (gode) magnetlåser og glidelåser... og sikkert litt til som jeg ikke har klart for meg her nå.
I kurspakka lå det også skikkelige arbeidsbeskrivelser/ veiledninger for veskesømmen, - kan dere forstå at jeg er mektig imponert av denne mannen som kurslærer?

new bag :: ny veske

André Wallenborg holder kurs på årsmøtet også (fulltegnet allerede, selvsagt). Gled dere!

I went to a workshop this Saturday with a well-known bag designer, André Wallenborg. His class was a joy to sign up for, and I learned some tricks and got some great ideas that a quiltmaker trying to sew bags never think of. The best part was to learn how to sew on plastic and to sew a zipper into a pouch without any fuzz. We had all a great time, - thanks to Tønsberg Quiltelag for this great workshop!

30. mars 2008

signatur :: signature

Obervante lesere får kanskje med seg at jeg har fått tilbake signaturen igjen?Sjekk nederst her nå, - der skal det stå "liksom-håndkrevet" ~Merete?

Jeg har testet det ut før og fikk det til via
Blogger --> dashboard --> settings --> formating.
Helt nederst der er det en rute for tekst eller bilde (bildelink) som alltid skal dukke opp i posten/ innlegget.

Men det fungerer bare når en skriver innleggene direkte på skrivebordet hos Blogger.

Først rotet jeg det til og slettet bildelinken fra der jeg hadde hentet den fra. Nå bruker jeg Windows Live Writer, og det er ikke samsvar med skrivebord i Bogger og skriveruten i WLW.

I dag (på jakt etter annen informasjon) fant jeg denne beskrivelsen på hvordane en kan legge signaturbildet direkte inn i malen (html-kodene for bloggen) og endringene har kommet på plass.

Nå gjelder det bare at dette funker med med WLW også...

... og hurra!
Nå legger jeg inn beskrivelsen i *blogg & layout* i sidemenyen sånn at det går ann å finne tilbake til veiledingen en annen dag.

ps. beskrivelsen tar for seg Typepad og WordPress blogger også.

29. mars 2008

arbeid :: work

Her er resultatet (i råutgave) av de siste ukenes arbeide.

work :: arbeid

Som tildigere skrevet, så nærmer årsmøtet seg, og dette heftet skal, ferdig kuttet og montert, bli med meg innover til Olavsgård neste helg.
Her er mange godbiter dokumentert avbildet fra årene med StingArtQuilt. Vi har også samlet det beste fra hver og en av oss Stingjentene. En historiebok, på en måte. Denne utgavens søster og mange flere, håper vi Stingjentene skal glede dere som legger veien om utstillingslokalene. Har hørt rykter om at medlemsutstillingen blir stor, - gled dere!

Dette skriveriet er mye av grunnen til at jeg har vært så taus, tror jeg. Strever man med ord et sted, så er det ikke så mange ord og tanker igjen til andre steder.
Men det er nå bare noe jeg tror, da.*

Og litt privat:
Jeg betraktet både gamle og nye bilder og fant ut at den overgrodde sveisen var moden for en utskiftning. Ta en titt og se hva du syns om den nye hårsveisen min.

Ha en fin lørdag!

~merete

*9na skriver et flott innlegg om meningen med bloggen, - og jeg tar det til meg: Dette skal ikke være en unnskyldning for at jeg ikke har oppdatert så hyppig som jeg sjøl har hatt ønske om. Blogging skal forstatt være til glede for meg først og fremst, og så litt for dere som har kommet så langt i teksten min.
Der fikk jeg den.
Trenger å få et spark på skinnleggen og våkne litt.

26. mars 2008

tomt :: empty

Litt tomt, på en måte.
Jeg hadde ikke tenkt at jeg helt sånn uten å ville det, stoppet opp med både det ene og det andre. En dag tok den andre, og så gikk tiden over i joggeskritt og veien tilbake virket ufremkommelig.

Litt ferietid, litt datajobbing, vegring mot å se seg sjøl gjennom kameralinsa; - joda, det har sine forklaringer selvom de virker aldri så dumme når jeg ser dem på trykk.

Når en holder på med "hemmeligheter" som først kan avsløres inn i framtiden, da blir det satt munnkurv på både det ene og det andre.
Litt dumt, egentlig, for jeg vil jo gjerne dele litt, da.

writing :: 365sp-11.03 :: skriver

I dag er en ny dag og ved siden av konfrimasjonsforberedelser oppdaterer jeg meg på litt på det som har med bloggerlivet å gjøre.
Husker dere posten min om bilder og flickr? Jeg som liker at det er bilder rundt om i bloggene, grubler i blandt.
Her er en artikkel (på engelsk) om bruk av bilder i blogposter scribbit : bedre bruk av bilder i bloggen.

Jeg surfet også rundt på linker hos blogging basics 101.

Godt med litt ny inspirasjon, påfyll av tanker og få rustne kreative hjul til å snurre rundt igjen.

25. mars 2008

utstilling :: exhibition

Tirsdag i påska tok bussen meg til Grimstad og videre fikk jeg skyss av Merete (Stingjente/ Meretes Atelier) til Kristiansand. Der har nemlig Inger-Ann Olsen utstilling i Søgne Prestegård akkurat nå.

the artist :: inger-ann olsen

show room :: utstillingen quilts at the show :: på utstillingen
Kanskje du bør legge turen innom du også?

poster :: plakat

show invitation :: innbydelsen

Inger-Ann Olsen er ei av oss 5 Stingjentene som skal stille ut våre stipendarbeider på Olavsgård 4.-6- april i forbindelsen med NQFs årsmøte/ 20-års jubileum 2008.  Der vil hun stille ut andre arbeider enn de på prestegården.

14. mars 2008

påske :: easter

Ser ut for meg som om det har vært stilt på bloggen min siste ukene. Jeg surrer visst litt med mitt (og andres) for tiden. Er årsmøte og utstilling, må vite! Første helgen i april nærmer seg med stormskritt for enkelte, påskedager eller ei.

work :: jobb rose garden :: rosehagen 

Er på en kort visitt på påskefjellet med mor og far, - de er vel innstallert nå med måkte traseer til det mest nødvendigste, vann på kannene og mer ved tilgjengelig i fjøset. easter love :: påskesyssler

Her er internettkoblinga noe utstabile denne morningen og bare gratis før sju, så jeg er tidlig på nett for å sjekke tog- og buss-tider hjemover.

0g for tiden som er tilbake på pc-strøm og tilkobling, benytte jeg anledninga til å si "God påske!" til dere som titter innom til tider.

ps. Vil du se mitt påskefjell fra det vakreste, så stikk over til søsteren og nyt.

6. mars 2008

vår og sytøy :: spring and sewing

so good :: 365sp-04.03 :: så bra

Er det ikke godt når en kjenner at morgensola tar og en kan fryde seg helt inn i sjela?
Tenk at dette er samme strand som dette på samme tid av døgnet for bare en kort stund siden?

365-06.03 :: stativ

Fik en tur med båt fra Sandefjord til Stømstad med mor og far. Litt godt å drikke, litt ost og litt kjøtt ble med hjem. Og så denne som jeg har ønsket meg så lenge: Camra tripod.
Egentlig var det nok Gorillapod jeg har sett avbildet, men denne er super for meg nå. Jeg er jo ikke alltid stø på hånden, må vite.

Jeg pakket med meg sytøyet og så fram til rolige stunder og sting for sting.
Det ble jo mye av når syposen lå igjen hjemme. Heldigvis hadde jeg med meg et sett med stikkepinner og en halvferdig sokk som fikk noen omganger.
Kom ikke her og si at jeg tar med meg for lite på tur.

I dag ser det ut for at det blir litt søm på meg, - er det ikke skiskyting på tv?

sew :: sytøy

Can you imagine that this morning shot from the beach is taken at the same time of the day as this, just a few weeks back?

I love it when the morning sun is here and warms me up all into the heart.

I found the Camera tripod, a wish I had for a long time. It's not so easy to be steady on the hand every time. It's not a Gorillapod, works for me.

I went with my Mam and Dad with the boat over to Sweden, that's where I found the tripod. I had made my sewing kit ready for the trip, but guess who left the kit back home?
Oh well, I had sock knitting also prepared for the trip, so one half-finished got a few rounds done while traveling.

4. mars 2008

lørdag :: saturday

Lørdag satte jeg meg på toget med en tepperull under armen.

Snart er det NQFs årsmøte og mimring i forbindelse med utstillingen er stor.
Sting har bestemt seg for å få tatt skikkelige fotografier av de teppene vi har sydd opp igjennom årene. Tenk; - 7 år siden vi satt en maidag i 2001 og diskuterte tanker om ei gruppe for kreative sydamer med lyst til å sprenge grenser!

Fotograf Ole Walter Sundlo tok på seg jobbenog troppet opp med utstyr slik at Bente Andersen Sundlo og jeg kunne holde styr på teppen.
Takk for god jobb og hyggelig lørdag!

photoshoot :: 365-01.03 :: fotografen

Skikkelig "usunn" matbit før toget tok meg hjem.

Saturday I took the train in to Oslo.
We had hiered the photographer Ole Walter Sundlo for the job and he took photos of all the work we girls in Sting Art Quilt have done together since we startet out in 2001.

On the way home I took a bite here.

1. mars 2008

mønster :: pattern

Konkuransen er over, men motivet er artig.
En tilståelse fra meg: Jeg har sydd (knapt) fire sting på broderiet mitt mens jeg var sydover. Tanken var å sy meg ut mars.

march :: stitch 2008 :: mars            mønster fra Marita for Mars

Godt lys og i hyggelig syselskap burte jeg ivret på syfronten.
Noen ganger er det rart hvor fort en glemmer hvordan en sjøl er: Jeg vet jo at ferietid i varmen fort får meg til å ty til bøker og at aktivitetsnivået i solskinnsvarme knapt rekker til litt hekling og strikking som krever minimalt av tenkeaktivitet.

Godt at det finnes prosjekter som dette, da.
Etter to opprekk (sa jeg tankeløst strikking?) måler den lilla lappen omtrent 15 cm x 15 cm. Det var hva flittinge hender fikk til i ferien.
Pluss fire sting, selvfølgelig.

begavet :: gifted

Noen har det med å drysse sømmelig gaver på sine venner.
Se hva jeg fikk av Wenche da vi møttes hos Kari:

gift & to do :: 365-27.02 :: gave & arbeid

Wenche hadde sydd en til oss hver (og en til Hanne med et annet motiv). 
Ideen (og modellen) til trådsamleren med nålepute ("Ruskekorga") er laget av Line, og Wenche skriver at hun skal komme med mønster på denne artige ideen sin.

Og det bak der, i bakgrunnen?
Vi hadde ikke mer enn kommet hjem, så havnet to bukser på mitt tomme sybord: Gutten fant to bukser som straks og med en gang trengte til litt reperasjon.
Ser ut for at det vante livet er i gjenge igjen.

~ merete

Look what I got from Wenche while visiting Kari: A thread catcher!
The idea comes from of her friend Line who will be making a pattern for sale soon.
And that in the background?
Well, we hadn't more than settled in before the boy came with two pants he needed some mending on.

Guess we're back and the vacation is over for this time.