30. april 2010

Se :: look


Så mye å se. Så mye å beundre. Få nye tanker, inspirasjon. Filosofere over hvor man har gått og hvor man skal hen. Må visst se litt mer! (Leslie Gabrielse: Mariette Fetter - detalj)

29. april 2010

bytur :: city walk

Byvandring i Amsterdam med kamera, er smart. De små tankene som farere gjennom hodet kommer tilbake når en ser bildet på skjermen. Bildene trigger fantasien.

sykkel

Har denne sykkelen vært i bryllup tro?

blomster1

Orange for kreativitet, - rundt og rundt.

port

Gammelt møter nytt, - smijernsportens dekor og dagens grafittibudskap.

Så fint at vi har enkle kameraløsninger i dag!
Hurra!

ps. I går leide vi sykler og fartet rundt i flatt landskap. Vind i håret og farge i ansiktet. Støl i lårmusklene ved middagstid, men det snakker vi ikke om.

27. april 2010

Underveis :: on the road


Klar ferdig med pakking. Ingen skyer i sikte. Bussen er i rute. Hurra, hurra.

26. april 2010

blå mandag :: #1 :: monday's blues

Creative types have a problem. We have so many great ideas, but most of them never see the light of day. Why do most ideas never happen? The reason is that our own creative habits get in the way.
                        ~ Scott Belsky: five tips for making ideas happen (2010)

Har du blåmandager? For meg kan en blåmandag komme på en tirsdag. Men nå skjønner jeg hvor alle ideen blir av, - de drukner i nye ideer. Ikke rart jeg står fast og lurer på hvor tia mi blir av.

Her skal det bli andre boller. Nå er det bare å speide framover, fokusere på den sommerblå himmelen og sikte på månen ved kveldstid. Kreative innfall skal ikke lengre overkjøres av av dårlige vaner og automatiske rutiner. I stedet innfører jeg en slik blå mandagsplan (ikke blåmandag, men blå mandagsplan) som er kommet for å bli en stund.

blåmandag

#1 :: Fokusere på gleden over å reise til et stort quiltetreff sammen med folk jeg liker (og glemme askeskyer og askefast i flyfasen).

#2 :: Fokusere på inspirasjon: Bruke kamera, filosofere, drømme og notere.

#3 :: Rydde opp i framtidsplaner. Høste av det som er sådd siste året.

#4 :: Sømfronten sier små broderier: Basis-ide for kreativt prosjekt i støpeskjeen. Pakkelista inneholder broderisaker (og kanskje strikkepinner om jeg bestemmer meg for det senere i dag).

#5 :: Forlate et hjem det er hyggelig å komme tilbake til (burte vært obligatorisk på enhver pakkeliste, ikke sant?): Ha podcast på øret under småryddinga og pakkingen.

postcard: happy angel I :: gladengel I postcard: happy angel II :: gladengel II

* creative thursday :: podcast #33 :: trust the process
* the skirtet roundtable :: podcast :: blogging - what motivates us to keep on going? 
* OEQC :: quilteshow i nederland
* ifb :: burnout aversion tips from bloggers

utsettelser :: procastination

I dag har jeg jobbet på sidelinja og snublet over denne innrømmelsen:

I procrastinated as best as I could.  Because if you are going to fulfill a lifelong dream, then you can’t be on top of it, you have to spend a lot of time mulling it over and feeling scared that you aren’t good enough. 
                                              ~ Brittany Soucy at athena dreams, 2010

Å få drømmer oppfylt, handler om at andre "ser" deg og du får et tilbud, at noen  utenforstående trår til. Eller så handler det om at du har fått nok dytt og hint om at at det nå er på tide å ta det store skrittet ut i intet og satse litt, for ellers blir aldri den drømmen oppfylt.

Våren er en god grotid. Jeg tror kanskje at bloggerpausen er over for denne gang. Hurra!

a fun dream,
that started
as a little seed

is about
to bloom
     ~ nancy minsey (2010)

10. april 2010

Snøklokker


I bedene rundt mitt barndomshjem vokste det fullt av snøklokker når våren kom. Nå er huset solgt, men noen løker blomstrer hos min søster. Ble nok litt sentimental der et lite øyeblikk.

8. april 2010

stoff & stil :: fabric store

En nødvendig tur til Drammen og butikken "stoff & Stil". Har man falt for et produkt, så går man dit man får tak i det. Jeg var på jakt etter et bakstykke til en quilt (igjen).

fabricstore :: stoff & stil  #4

Jeg skal fortelle at jeg fant det jeg søkte, stod i lang kø, og kjøpte bare gidelåser i tillegg. Erfaringen sier at det kanskje er litt lurt å vite hva man kjøper stoffer til før en drar fram ene lekre stoffrullen etter den andre?

Disse myke rosa-røde ropte at de ville bli til småjakker og skjørt størrelse 4  og 6 år. Kanskje en vårlig  gul bukse med lilla elefanter?

fabricstore :: stoff & stil  #1 365-99 :: fabricstore :: stoff & stil  #3

Sjøl kunne jeg fort se meg selv i lilla tights og storblomstret lang tunika-kjole-overdel.

Men hjemme har jeg en del flotte stoffbiter fra i fjor våres som fortsatt hvisker om usydde drømmer og visjoner. Jeg vil, jeg vil, men det er ikke alltid jeg får til. Motet svikter, tiden går og i hylla ligger mang en flott stoffbit.

I det minste fikk jeg med meg drømmene i bildeformat, - og veien inn til Drammen er jo ikke så lang.

fabricstore :: stoff & stil  #2

Søster jaktet på de blå denne gangen også. Og katter.

Sist jeg så henne før kassa, var det kommet drager med i kolleksjonen også. Mon tro hva slags planer hun har for dem? Jeg er sikker på at hun får sydd seg i mål, nemlig.

7. april 2010

sneller :: spools

Onsdag satt jeg på bussen til Grimstad og bråfort hoppet av i Arendal for å besøke en venninne. En som syr som meg. Bare litt mer fantastisk og utrolig til tider. Og som har et nydelig sy-kjøkken. Hun hadde brukt Sulkytråd, men følte seg ferdig med den typen tråd.

Jeg derimot, søker mot glitretråden i en del arbeider. Jeg fikk pakke: Hjem i veska kom en stor eske med sneller.

Hurra!

365-98 :: threads :: trådsneller

Mon tro hvilke arbeider som ligger skjult i denne esken?

6. april 2010

fullfør :: #1 :: fill in-s

Min første, men den opprinnelige har passert 170 nå. 

1. Alt du trenger er litt kjærlighet.
2. Små barn fyller meg med latter.
3. Hver generasjon, ettersom den blir eldre, har minner ingen andre enn samtidige kan forstå.
4. Å bli lei seg når vårlyset kommer, er noe jeg syns er vanskelig å akseptere.
5. En tur til en venn er hva jeg trenger.
6. Send det ut i verden og det/ de kommer i retur til deg.
7. Og helgen som var så jeg fram til en stille, god middag på fredag, lørdag inkluderte planene en smårolling, og på søndag ønsket vi oss sol (og fikk det!).

#7 :: lek :: play


1. All you need is love.
2. Small kids fill me with laughter.
3. Each generation, as it grows up, share common memories only those of the same age can really understand.
4. To feel sad when the light of spring comes, is something I have a hard time dealing with.
5. A trip to a friend’s home is what I need.
6. Send it out there and you get back.
7. And as for the weekend, I was looking forward to a good, quiet dinner on Friday, Saturday my plans included a kid and Sunday, I wanted to see the sun (and we did!)!

* Friday Fill-Ins #170 ffi

5. april 2010

vårtegn :: after ski :: sign of spring

Et sikkert vårtegn de årene jeg jobbet i barnehagen, var når ungene skiftet fra sherrox til gummistøvler. Det tydet på at snøen var gått og hjemmestrikka ullsokker nedi støvlene var nok til å holde foten varm i vårløsninga.

Sjøl husker jeg da moten kom til gummistøvleverden og grønne viking eller sorte nokia fikk konkurranse med blå seilerstøvler. Eller hvite for de som fikk lov og ikke hadde søstre som skulle arve.
Nå er jeg nesten glad jeg ikke har en smårolling på fire, - det er bare så mye artige, muntre og kreative gummistøvler å få tak i at jeg ratt hadde kjøpt flere par. Og hatt fjorårets arvepar i bakhånd i tilfelle-rottefelle.

Da er det bra at småttinger på besøk kan sporte kjekke støvlevarianter, - en gul edderkopp havveis opp på leggen er ikke å forakte i disse vårlige tider.

vårtegn: guttepjokk med edderkoppstøvler

Å bli med på en after-ski av denne typen, gjør at jeg tar med meg "oppgavene" i hverdagen. Selvfølgelig har jeg mye ubrukt bildemateriale på pc-maskina fra tidligere år. Men det er noe med det å dokumentere dagen, da. Være der i øyeblikket. Den digitale verden (og webben) gir oss øyeblikksmuligheter vi ei opplevde med fotolabbens ventetid.

I denne påska, etter tre dager med regn og lite ut-på-tur-lang, tenkte jeg at vårtegnet mitt ville bli regnpytter og sølevann. Helt i tråd med gummistølve-våren.

Regnpytter og sølevann er et vårtegn. Jeg vet det. Allikevel kjenner jeg at vårtegn som spirer og gror, gjenkjennelige vårblomster, er enda mer bildegaranti på at våren er her. Regnpytten kunne jo vært fotografert i fjor høsten, - det regner på høsten også.
Krokusen titter opp bare når det er tidlig vår her hos oss.

krokus i hagen

Den første gule krokusen stakk opp hodet på påskeaften. Fortsatt liten og forknytt, for da jeg fant den, var sola gått og i skyggen var det få varmegrader.

I går, på påskedagen, var det en-to-tre-mange krokuser som hilste våren. Og jeg kunne ha jobbesko på i hagen. Et enda bedre vårtegn.

spring :: krokus i hagen

2. påskedag renner uten rosa himmel og med regn trommende mot ruta. I dag reiser noen påske-"turister" hjem. Noen tenker på morgendagen og planlegger ukas gjøremål. Best å komme i gjenge, for hverdagen er her.
Snart er det 1. mai og skikkelig grønn vårsus i bjørketrærne. Snart "livnas det i lundar".
Hurra!

Flere vårtegn kan du lete opp hos Pertuni denne siste after-ski dagen.
Takk, Petunia, for en kjekk påskeaktivitet (uten årets ski på beina).

flere vårtegn:
* petunias after ski :: vårtegn
* mandagstema :: vårtegn

after ski :: vårtegn mandagstema: vårtegn

4. april 2010

Vintertur :: Winter walk


Sånn var det bare for noen uker siden! (Test mobilblogging.)
Hurra, virker bra!!!

april-tur :: after ski :: quilter's month

{ Som svar på dagens Petunia :: after-ski-utfordring, skulle det egenlig her ha vært flotte turbilder fra en av ute-turene i påska. Men selv morningens "sola renner i øst og himmelen er rosa" - bilde tapte seg i det jeg svingte ut av døra halv sju, iført jobbesko og kamera over skulderen. Der kom skyene, ja. Uten de store refleksjoner (og uten å bli sur), men notert i margen: Påsketurer 2010 har det blitt lite av. Påskemorgen kan by på en fin dag. }

outside :: ut på tur

Lite tiltalende utevær gir desto bedre anledning til å ta "turer" rundt på nettet og bli litt ekstra på favorittsteder. April skal visst bli den store quiltemåneden (som om ikke årsmøtehelgen var "stort" nok i mars):

Whip ups Kate har gitt ut en bok om miniquilts og har derfor erklært april for måneden med fokus på miniquilts.

Sew, mama sew! arrangerer quiltemåned, ver. 2, og vil både viser fram quilter og dele med seg av teknikker og kunnskap.

Jeg er sikker på at disse dyktige bloggene vil ta oss med på mye spennende innefor quilteverden i april.

Jobben tar også meg med på en spennende reise i slutten av april, - Open European Quilt Championships 2010 holder til i Veldhoven i Nederland 29. april - 2. mai. Etter besøket i Birmingham til "Festival of Quilts" har jeg passelig med småfugler i magen og skal ha norske quilter i kofferten. Ikke bare det, men mor og far reiser også en kort tur for å besøke venner som bor rett ved Veldhoven. Damene skal ha med seg quiltefesten, så klart!

flere turhint i disse påsketider:
* turvettregler hos Petunia
* byvettregler og tønsbergtur hos Beate
* turkategorien hos  lise :: skikkelig motiverende
* turistforeningen :: kommunetopper for tønsberg og omegn (lise-inspirasjon)

3. april 2010

kriminellt godt :: after ski :: crime

Etter mange år på påskeferie uten tv-titting på samme nivå som en hjemmesitter har anledning til, så trodde jeg at denne påska ville by på kriminelt gode serier, - og ble nesten litt satt ut da dektetiv Dalgliesh skulle på skjermen i serien "Hellig død". Og bare som 2 episoder.
Gikk ikke påskekrim-serien i 5 avsnitt før? Sånn at jeg garantert kom til å miste noen av episodene?

Hellig død { capris.no for bokelskere }

Boka leste jeg for en stund tilbake, - Narvesenlektyre fra en togtur. Tror jaggu jeg har lest meg igjennom den en gang til bare fordi jeg likte krimgåten. Plutselig fristet det lite å følge med på tv-tider og kanaler for å treffe rett program. Flere om samme skjerm er vi også, så hvem skal bestemme?

crime :: krim #1

I går tok jeg meg sammen og surfet på nett-tv til NRK. Seriens to programmer lå der. Følte meg nærmest litt kriminell der jeg bladde og tittet på andre programsnutter og serier framfor å klikke meg innpå Adam Dalgliesh siste eventyr.
Og deretter lot meg friste til å løse en (kriminelt god) gåte i sudokuheftet.

easter sudoku :: påskesudoku

Kanskje i dag?
Eller kanskje ikke?
Det har jo stoppet å regne og ut på tur frister mer enn de andre dagene.
Sjokolade er nå alltids kriminellt godt enten man er inne eller ute.

easter :: påskegodter

flere kriminelt gode blogginnlegg hos Petunia

* aftenpostens sudoku
* mer påskekrim på nett-tv :: mordene i whitechapel

2. april 2010

stille påske :: bloggfiklinger :: quiet easter time

I disse stille påsketider (= ingen hyttetur, regn på utsiden av vinduet og glemt skjærekniv i leilighet) så tenkte jeg det kunne passe å oppdatere meg litt i bloggverden: Hva skjer på blogger-blog-fronten i disse dager?

Jeg gikk nesten på aprilspøken til Pro-Blogger der han forteller at Google har kjøpt Pro-Blogger for å satse på proffesjonelle bloggere. Darren Rowse har jo ligget i forkant med proffesjonelt bruk av bloggerverktøyet og er kanskje den som har bidratt mest til å hale bloggerlivet ut av dagbokformatet og inn i yrkeslivet?
Aprilspøken var god den, og mange lot seg narre april. Men også tok hintene han hadde lagt ut i blogginnlegget. Han skriver at på mange måter kunne den vært sann, akkurat som da han blogget om at twitter-brukere kunne bli betalt for å blogge kommersielt (reklamere). Mange protesterte, men twitter ble for godt et marked å ligge unna: Vi fikk reklame-annonser der også.
Mon tro om Google virkelig ligger i forhandliger med Mr. Rowse allikevel?

7:2 :: writing

Nok om det, - min grunn til å sjekke inn med blogger var heller med tanke på å oppdatere bloggmalen. Nå som IE8 har gjort sitt inntog og Windows 7 er i gang, er det ikke sikkert at de gamle koder er like velfungerende i alle nettlesere.

Helt siden jeg leste Anne :: Moseplassens alternativ 3 i "Navigeringsknapper/Faner" (scroll ned i innlegget) skjønte jeg at den jeg har, er utgått på dato: 2008 er lenge, lenge siden det. Ikke bare det, men i disse "travle" internett-tider, er det om å gjøre å holde koder korte og presise slik at nettleseren bruker minst mulig tid på å lese informasjonen og få siden på plass.
Men for en jobb å redigere om på alt sammen. Isj og usj.

På en måte er alternativ 3 lik hva jeg har for "bloggfikling :navigeringsmeny"- serien, men så mye mer proffesjonelt satt opp. Det kan jeg like, - hurra! Og 2008 er jo dønn lenge siden, som sagt.

Til mitt forsvar for lite bloggfikling de siste året eller mer, må jeg få si at jeg faktisk liker blog-malen min som den er i dag. Den er liksom blitt "meg". I tillegg spør jeg meg selv om hvor mange som faktisk er innpå bloggen og titter i dag, - for leser vi ikke alle det meste i en "reader" eller "feed-mater" i dag?

Det jeg også har sett siste halvåret, er at de "store" som før fiklet med bloggers maler, de flytter over til wordpress (feks. woork og moseplassen) eller slutter å skrive noe særlig i sin bloggfikler-blogg (bloggerbusters og blog-u). Kanskje de "gamle" malene gav bloggfiklere for lite nye utfordringer? Garantert at Wordpress har gitt bloggfiklere og hobby-programmere (og proffesjonelle) mye artig pusslerier. Det er mye en må holde på med i bloggerverden for å tirlfredstille alle og holde på sitt publikum.

Det kan ligge mye spennende i 2010 for blogspot-bloggere: I ti år har google nå eid blogspot-domenet og for å holde på, helst også utvide markedet sitt, så er kanskje veie å gå å kjøpe proffesjonelle bloggeres tjenester (jfr. Mr. Rowse)?
Samtidig, -  kan det ligge "skumle" saker i blogger-google-verden nå som mai snart er her?

litt nytt fra bloggfiklerverden:
* nye maler (for IE7 og IE8) :: blogger in draft :: (på norsk) moseplassen
* lettere å legge inn bilder :: blogger in draft
* sider (som i wordpress) :: blogger in draft :: (på norsk) moseplassen
* favicon i adressefeltet :: blogging basics101 :: (på svensk) börja blogga
* hvorfor HTML  + mye om desing :: (engelsk) bloggingbasics101
* et godt blogdesign :: (engelsk) serie hos blogdesingblog :: (svensk) blogghjälp

gult er kult :: yellow after ski

Da jeg begynte å fundere på NQFs konkurranse "Gult /Solskinn" (for EQA-medlemmer),  var "Gult er kult!" det første som ramla inn. Veldig motiverende som slagord!

sunburnt landscape :: solsvidd landskap #4

Nå er teppet/ quilten kommet hjem igjen til meg. Den ble jo ikke en av de 9 som skal reise med til "Festival of Quilts" i England i august. Men for å si det akkurat som det er, så vant jeg faktisk den dagen jeg fikk sendt det avgårde som ferdig.
Selvfølgelig er det hyggelig at flere liker arbeidet en gjør. Det er ikke det. Men når en er som meg og syr en indre quilt i ny og nedf ramfor å tryller fram den ene etter den andre, samtidig som jeg har mang en indre stemme med smånegative synspunkter, - dette er ikke bra, dette fikser du ikke, har du virkelig tenkt å sende inn det der??? - så har jeg vunnet mange slag når siste sting blir tatt.

sunburnt landscape :: solsvidd landskap #3

Jeg koste meg med mine tre varisjoner. To forsvant ut av bildet før toppen kan kalles "ferdig". Den siste hadde mye på hjertet og en historie å fortelle. Legg til litt personlig utfordring i form av symaskin og småbiter, samt nærsynt applikasjon, så kom jeg i mål med armene høyt hevet.

sunburnt landscape :: solsvidd landskap #2

Skal jeg pirke på noe (hører du det, Heidi?), så er det maskinquiltinga. Jeg valgte å jobbe med de rett linjer. Mange fler enn jeg har sydd før på et så lite arbeide. I etterkant kan jeg si at det ikke er en stil jeg vil etterstrebe, - de lange linjer i et lite arbeide. Det er liksom ikke helt meg. Mer "snu og vend" er jeg. Akkurat som livet: Det går ei rett fram.

{ solsvidd landskap i sin helhet - 40 cm x 40 cm}

sunburnt landscape :: solsvidd landskap #1

fornøyelig gult:
* gult er kult vs. feighetens farge
* gult :: keiserfargen
* påskegult :: sol, varme og håp om sommer, egg og øl og påskeliljer
* kreftkampanje :: påskelinjer & gule armbånd (lance armstrongs "livestrong")
* tidsløseri og småfeil :: gult kort på fotballbanen After ski 1
* beatles :: yellow submarine (1966)
* coldplay :: yellow (2000)
* spå om blå :: slagt den hellige ko :: turkis er 2010-fargen

Sjekk flere "gult er kult" hos Petunia:

1. april 2010

jula varer helt til påske :: easter-xmas

Ha! tenkte jeg. Her er all jul ryddet bort. Må jeg ut på jakt ut etter det juletreet (naboens) som kom fram fra snøen?

light :: lyslykt

Vel, jakten varte ikke så lenge. Kameralinsa fanget inn en rød juleaktig lysestake i vinduet. Kanskje glemt i juleryddinga. Kanskje ikke, for elg og hjort jakter man til en helt annen årstid. Julegrana fra de dype skoger er sikkert bare helt tilfeldig valgt som pynt på glasset. Den røde fargen også.

easter lights :: påskeglass

Før påske fikk vi dekorere glass på mandagskurset. Tanken var å lage lykter.
Servietter i muntre vårfarger fanget min interesse. Påsketema og vårfarger, - kom mai du skjønne milde, gjør skogen a-at-ter grønn.

Jeg som liker klipp-og-lim, måtte justere serviettmotiver og dandere litt etter eget hode. Artig metode. Stille og rolig. Tror det kan bli mer av den sorten en gang.After ski 1

Lurer på om de er vakre med stearinlys i også?

* decoupage på glass :: panduro
* sjekk ut flere "jula varer helt til påske" hos petunia