24. februar 2010

brun sofadag :: brown day

Dagen ble ikke som tenkt, og sofaen kallet.
Utsynet fra sofahøyde var oppmuntrende.

cat quilt :: katteteppe

Søster Beate syr et slumreteppe, og utgangspunktet er kattestoffet.
Litt herfra og derfra, samlet siden før jul (og hetet fra nabo-søsters lager) gir fint tilskudd og katteteppet for slumrere tar form.

cat quilt detail :: katteteppedetalj

De blå månene så ut for å bli stakarslige to. En skarp linjal nederst i en økonomisk-tynn-plastpose var ikke smart: Stor revne i bånn og alle biter og stoffpakker lå strødd på trappa hjemme da nøklen skulle settes i låsen.

Vel inne var linjalen borte.
Mannen kom inn med en stoffpakke og sa at den lå igjen i bilen. Revnen måtte ha skjedd før trappa, så leting måtte til i bil også. Før det hadde jeg selvsagt "gått opp løypa" fra trapp og til bilstoppen (hoppa av før parkering).

Ingen linjal.

cat + feet :: katt + føtter

Så ringer søsteren og sier at hun kostet snø foran trappa hos mor og far, hørte rare lyder, og der var linjalen. Hurra, hurra!

Lærepenge: Pakk linjaler og diverse annet i stødigere saker enn tynne, miljøvennlige plastposer. Hva med et av de flotte stoffnettene du har?

ps. Katte-slumre-teppet har fått litt mer lengde og skal ha ullfleece på baksiden.

* kattestoff :: åsnes quiltefryd
* skrivemaskinkurs :: "touch" + få opp hastigheten

21. februar 2010

rosa blomster :: pink flowers

Lørdag, da jeg kom med blå sysaker til mor, tilbød jeg henne linjalen og stoffposene. En kan vel si at hovedvekten på farger i de små skatteposene mine, lå på "blå" og "rosa".
De rosa falt veldig i smak hos mor.

pink :: rosa blomst #2

Mor valgte en annen type søm av disse "kakedelene": Toppen brettes sammen, rette mot rette, og etter en søm tversover toppen, blir det en fin, skarp spiss på "kakestykket".

I lagerbeholdningen fant vi nydelig grønt til bakgrunn.

pink :: rosa blomst #2

Tanken var å sy spissenen fast til bakgrunnen samtidig som quiltinga. Jeg applikere mine kvartsirkler på bakstykket for hånd. Mor og jeg småsnakket underveis, testet litt, og det blir nok til at hun syr spissene til bakgrunne for hånd, hun også.

Spørsmålet er selvfølgelig: Skal hun nøye seg med en blokk? Hva skal det i så fall monteres som? Eller vil det bli finere med et prosjekt som består av flere rosa blomsterblokker?
Mye å tenke på, ja.

* dresden plate :: plates for your table (modabakeshop)

20. februar 2010

stoffbiter :: fabric scraps

Forrige fredag skrev jeg om strikketanker og sytanker under OL-dekningen. Det tar tid å fordøye arbeidshelger, så først onsdag fant jeg fram de rette biter til ett moderat sømprosjekt.

blue moon :: blå måne #1

Mens Tora Berger jobbet psykisk i sporet og traff blink på skyteskiva, kuttet jeg meg gjennom et par poser med små skatter. Linjalen "Easy Dresden" (EZ + fra "Quiltefryd" i Tønsberg) gjorde jobben lett. 

Heia Tora! Heia meg!
Og heia Marit Bjørgen, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen!

blue moon :: blå måne #3

Lørdag mens vi mimret over Aksel Lund Svindals seier i super-G, og filosoferte litt over Marit Bjørgen som vinner, men som drukner i skistøvler som ikke sikkes langt nok fram i foto-finishen, lånte jeg mors maskin og sydde noen av torsdagens biter sammen.

Mens reprisen gitt på curling-guttas innsats mot Kina, og deretter starten på kveldens sendinger og ny curling-omgang mellom Norge og Danmark, sydde jeg kvarte kakeskiver til blå bakgrunn (og beundret buksene).

blue moon :: blå måne #2

Lørdagskvelden kan igjen bli tøff, for det krever virkelig sin mann/ kvinne å holde seg våken utover i sportsøvelsene. Blir det medaljer, tro?
En kan jo håpe at det blir noen blå måner over tid også.

* curling-guttas "klovnebukser", - vil du kjøpe en? (via sol-guru)

17. februar 2010

trekanter + vindmøller :: triangles + wind mills

Innimellom kan man bli litt forvirret. En informasjon fyller ut den andre, og i etterkant tror en at det er fra samme skribent, men så er de i grunnen to.

Jeg skrev om månedens blokk (vindmøller) som ble til et 13-ukers prosjekt i stedet.

Nå har jeg ventet på at de veiledningene/ tipsene om trekantblokker skulle komme, sånn som jeg forstod det, i forkant av 1. mars.
Ikke rart de ikke kom, - for det var fra en annen dame, som nå videreformilder sømmen av et trekant-blokk-teppe med mer enn vindmøller.

pinwheel sampler quilt along. {button.}

Ikke så dumt, - men jeg kan ikke se at søknaden min om flere timer i døgnet ble innvilget? Ikke det at jeg trenger flere prosjekter, nei. Men.
Jeg må tydeligvis lide valgets kval og ta et lite møte med meg og meg og tiden på bakrommet.

* ps. i quilt :: pinweel sampler quilt along

15. februar 2010

inntrykk + uttrykk :: view from inside + outside

Studier i farger og tekstil er virkelig jobbing med å få innsia på trykk ut i offentligheten. Sting-helg med damene krever sin kvinne!

Hurra, - jeg fikset limoverføring!
(red. etter mandagens fadese :: Husk å stryke limtrykket i fem minutter før det legges i vann, for det er ikke etter vannbadet det skal strykes, dustemor.)

Trykk krever at man gir det tid og øver, øver og øver. Mange flak med stoff går med. En dag gir bare en smak på lekematerialet og åper opp for mange drømmevisjoner: Hvis jeg gjør sånn, og så sånn, og så tar jeg bare… Ja, dere kan jo sjøl tenke dere?

I neste omgang, så tenker jeg jo på at quilteren, teksil-lekeren skal trå til, og da føler jeg at stjernene funkler på innsiden av hodet.
Er det rart at en stakker ber om flere timer i døgnet?

print + gluetransfer :: trykk + limoverføring
{ et lite blikk på to gotterier fra helgen }

På søndag dro vi ned i Oslo for å få påfyll av museumsgodter fra Nasjonalmuseet (i huset som før var "Museet for samtidskunst").
Den første delen nede viste samtidsverker av kvinner: "Stir Heart – Urolig hjerte. Kvinner som beveger kunsten 1".

Alt tar tid å venne seg til, - liker jeg videomontasjer som en stor del av samtidskunsten? At jeg skal sette meg ned på en benk på et museum og gå fra videosnutt til installasjon til ny videosnutt?

Jeg opplever vel at meg som betrakteren på et museum, der det er bevegelser og lyder fra andre besøkende, trenger at verker ikke byr på lyd + bevegelser + lys. Det er nok som blir satt i gang på innsiden av hodet i det øya treffer bildet på veggen. Ellers blinker systemet mitt "overbelastet" og kortslutter. Takk for meg, liksom. Null utbytte av den utstillingen.

Kall meg sær og gammeldags, og gi meg ti år mer på baken.

museum
{  baksiden av en video-senge-soveroms-installasjon }

Hovedutstillingen var verker av Ludvig Eikaas.
I andre etasje, opp trappen, slo liksom bilder til. Øyet festet seg fort på et verk. Nesa ble stukket tett oppmot. Inspirasjonstanker, spørsmål, blaff raste igjennom hodet. Dype pust måtte til før neste verk kunne taes inn.

200 arbeider er mange, og uten blygsel vil jeg si at jeg et par bilder må bearbeids videre, og noen former og arbeidsmetoder festet seg også godt. En unik mann, - og jeg er veldig glad for at denne utstillingen ble del av vår Sting-søndags-tur.

ps. Har du fått med deg at det er silketrykk-workshop, inspirert av Marimekko-trykk, på lørdag 27. februar? Fristen for påmelding går ut i morgen, så du må være kjapp!

* gitte + limoverføring :: masse kreativt bruk av limoverførte motiver

13. februar 2010

vind i seglene :: wind for sailing

I forrige uke (eller var det uka før der igjen?) så tok jeg meg en tur innom på Hobbyboden. Det var jo som å besøke en gammel venn, og her var mye å komme ajour med.

I år har Ronille satt opp en kalender med diverse utfordringer. Et skikkelig kreativt spark bak. Sånn som et selvkomponert (av henne) strikkemønster hver måned, og et syhint. Pluss en oppmuntring til de som vil/ ønsker å sy månedens-blokk-teppe.

Jeg har lett for å hoppe av i svingen. Starer med god fart, rett fram og uten å se i sidespeilet, for så i første sving ta rett fram mens toget går videre til venstre og ut. Der har du meg i et nøtteskall.

Men så fikser jeg meg igjennom saker som forundrer meg sjøl. Hei og hå og hu som det går! Svinger eller rett fram, jeg holder fast. Eller hopper av og hopper på etter en kjapp tur innom sidestasjonen.

Med hurrajubling og friskt mot datt månedsprosjektet rett ned i fanget på meg: En månedens blokk som blir ferdig på 13 uker. Det kreative hodet forandret mening og fant ut at et helt år var lang, lang tid.

Navn :: Pinwheel Party (Vindmølle fest)
Størrelse :: 48" x 62" ( sofa-seng-teppe)
Blokkstørrelse :: 12" x 12"
Vanskelighetsgrad: :: lett/ enkelt

Hver uke for 12 uker blir det lagt ut et nytt mønster/ ny del/ en ny blokk.
Blokkmønsteret er gratis i to uker, så kan det kjøpes i butikken.

Start: 1. mars.
Stoff: 3 m bakgrunn og 1/2 m i hver av 6 mønstrede/ fargede stoffer.

Jeg tenkte først at jeg ikke ville ha sort bakgrunn, men det var før jeg studerte stofflagerets gode mengde med sorte stoffbiter. Kanskje jeg heller skal bytte ut de fargede stoffene med lyse stoffer?

I oppvarmingsfasten vil damen poste tips for søm av vindmøller (trekanter?).

Hurra, - enda et prosjekt for super-sømmeren! 
Bare synd at ikke februar har tolv uker.

12. februar 2010

fredags-fem :: friday’s five

Hallo, der ute?
Er du der?
Jeg er her. På et vis.

12. februar to-tusen-og-ti.

Utenfor vinduet :: er det hvit snø og maskinbråk. Kommunen graver forsatt rørledninger. Er det et helt år det har vart nå, tro?

Tenker på :: OL- starten og om jeg skal strikke eller sy dette året? Strikker jeg “rett”, kan jeg ha nesten to øyne på skjermen, mens syr jeg, blir det som å høre radio med “kasteblikk” på tv-ruta. Det norske strikkelaget har samlet seg. Heia Norge!

Knapp til og knabbes :-)

Er takknemlig for :: at ikke mitt hjerte er på lapperi-stadiet. Alle-hjertes-dag behøver ikke bety at alt er hjertelig.

Snart skal jeg :: pakke saker for en ny helg med Sting-jentene. Mye på programmet også denne gangen, og gjett om jeg gleder meg?!?

På sybordet :: ligger det lilla skjørtet, klar for omsøm. Hurra!

Hva er dine 5 tanker i dag, da?

11. februar 2010

på hotel :: at a hotel

Gratis opphold på lokalt hotell eller til Kongsberg?

tonsberg :: view

Vi valgte å gå for det lokale, - nye Klubben hotell.

Mest nytt vil jeg si det var i første og andre, for der kommer man inn, der er bar og spisested, og i andre er frokost + lunsj og konferansefasiliteter.
Så lekkert ut, men uten gardiner/ tekstiler i "Fryd", var det jaggu vanskelig å få hørt hva sidemannen sa. Kanskje de ikke tror at folk går ut for å spise + snakke sammen? Bare spise? Kanskje hensikten er at folk skal spise fort og komme seg ut (for at de skal få inn nye kunder)?

Vi som pakker opp bærbare på rommet, får et lite problem når de ikke har mer enn en nettkobiling (veggfast) på rommet. Rart hva vi liker å få av service, - ikke bare ønsker vi oss fri internett-tilgang, men vi vil ha mulighet til å bruke flere maskiner og sitte hvor vi vil. Jeg forundres over meg selv og mine og ikke mine. Tiden er i endring. (Nå skal sies at rommet var avgjørende, og på et kjapt spørsmål i resepsjonen, kom tilbudet om bytte av rom sporenstreks! Og det til en gratispasjasjer, - hurra!)

Quality Hotel Klubben

Områder + finne fram :: ryddig+ stort + greit
Service fra personalet :: hyggelig + bra
Rom :: rent + pent + stort
Sov + senger :: bråkete vifteannlegg ble skrudd av på natten + ok senger
Mat :: pent lagt opp + smakte bra

minusser :: servitør i resturant "Fryd" fulgte ikke opp allergi-informasjonen og gjorde gjest usikker på maten + mye støyende lyd i restureanten
plusser :: rask reaksjon i resepsjon + store rom + personalet ved frokosten kom med ekstraservice ved allergi-informasjon

Hurra for gratis-reklame-stunt!

7. februar 2010

søndagstur :: sunday’s outing

Finværet strålte, og vi smørte matpakker og pakket litt varmt i sekken.
Ut på tur, retning Mostranda og Verdens Enda på Tjøme.

winter :: vinter

Mor lot seg bite av foto-basillen og dokumentere masse, mens far inspiserte forholdene og snøformasjoner på området.

cross country skiing : skispor

Noen valgte ski denne dagen, – veldig forståelig. Når er det slike dager med skiføre ytterst i havgapet på Tjøme?

close up :: nærbilde

Godt gjemt inni kroken i påvente av en ny sommersesong, står eskimomannen og reklamerer for kronesisen. Isen vi får se nå, er heller den som dekker fjorden og er metertykk der fiskebåtene ellers går inn og ut.

dream of summer :: sommerdrøm seaside :: verdens endeseaside :: verdens ende (faerder)

Vi kunne se helt til Færder fyr, så klart var det.

Flere enn oss var ute på tur i finværet. Mye folk ute og gikk. Det så nesten ut som på en godværsdag på sommeren, mente søsteren.

seaside :: verdens ende

Sist et forsinket bidrag til forrige ukes mandagstema: Liten + stor.
To søstre som fotograferer ivrig, en liten og en stor, men egentlig ganske så nærme i både alder og høyde i disse dager.

shadows :: skygger

* mandagstema :: liten + stor
* turistforeningen :: kom deg ut-dagen 7.februar

6. februar 2010

lilla skjørt :: violet skirt

Jeg skrev i går at jeg kunne tenke meg å sy meg et nytt skjørt.

Kvelden igår gav anledning til å tegne opp og klippe ut deler til skjørtet. Stoffene lå allerede klare, og da gikk det fort. 4 paneler er ikke allverdens. 

skirt :: skjørt #3

Skjørtet består av 2 paneler med lilla babycord, 1 panel med lilla hjerter og 1 panel med gule & orange retroblomster fra lise.

skirt :: skjørt #1 skirt :: skjørt #2

Der det var bomullstoff, valgte jeg å sette til en bit i livet med cord. Bomullstoffene fikk også et lilla fløyelsbånd og en lilla blonde på nederst. Et rødt hjerte havnet på hjertestoffet, - og det er bak på skjørtet.

skirt :: skjørt #6 skirt :: skjørt #5

I livet er det sydd i glidelås med flapp. Jeg ønsket meg flapp fra starten av, men valgt å sy en til å sette på helt til slutt, etter at linningen (av det gul-orange stoffet) var sydd i.

Et par innsnitt i livet bak.
"Ferdig!" tenkte jeg og ville prøve før jeg klippet alle løse tråder.

Nuvel, det passer ikke.

Ikke så veldig godt. Litt leit, men litt bra også: Jeg brukte mønster-målene fra i fjor og så ble skjørtet for stort.

Leste du det? For stort. Skal jeg stave det? S-t-o-r-t.

Betyr ikke det at kroppen har strammet seg opp litt? Ikke at det merkes så på kilogrammene, men vidden rundt livet er smalere enn før. Kanskje denne Wii-ingen har noe for seg?

Nå må jeg ta fram spretterne og ta for meg litt sømmer her og der, for dette skjørtet skal jeg ha, nemlig. Det passer jo så fint til den lilla jakka jeg fikk.

Noe er ferdig, - de bløte boksene. Alle fire.

soft boxes :: bløte bokser

Siste en liten kikk på hva som akkurat nå kan bli starten på skulerveska.

for a bag :: til veske

I morgen er en god anledning for tur som noen, - Turforeningen har merket av 7. februar (via Petunia).
Ut på tur med kameraet, - de har jo stor fotokonkurranse.

image

5. februar 2010

super-søm ideer :: sew ideas

Dette er starten på min fredagsfem, – en serie jeg håper å få ut mange fredag framover. Litt som jeg tenker på, litt nett-godis, litt bilder som passer til tiden, kanskje.

Akkurat nå passer det med en liste på fem over super-søm ideer jeg har lyst til å få til i disse februardager:

* hageforkle med bukselommer :: god anledning til å få brukt opp mellomstore rester + lommene på alle disse buksene jeg har tatt vare på

* brødposer :: etter amandas inspirerende bake post med link til hennes brødposer, tenkte jeg på at brødposer er virkelig bra i disse “grønne” tider .

* skulerveske fra bukser :: åja, jeg liker så godt “messenger” –formatet på vesker. Over skulderen i kryss på brystet, er en sikkerhet i veskenappertiden. Hva med sort denim, tro, og litt utvaska?

* rag quilt letters :: egentlig en liten januar-tjuvstart på meg, for disse ble påbegyn før super-søm februar kom på banen. Nesten ferdige med de jeg hadde tenkt å lage på min måte.

* panelskjørt med liv :: en velbrukt mønsteridè kommer til liv ettersom jeg både har fått ei (arvet) jakke og stoff i posten før jul. Sammen med lilla salgs-stoff fra i sommer tror jeg et nytt antrekk spøker i kulissene.

Nå har jeg også blitt utfordret til å ta fatt på noe som ligger der og brenner i UFO-haugen, noe som ikke er sydd ennå, men i stoff, klart til å bli sydd.

Februar blir nok en god måned for symaskina mi.

Hva har du for planer framover?

4. februar 2010

rød glidelås :: red zipper

Tusen takk til alle dere som slang inn svar og gav meg mot til å følge hjertet: Rød, bred glidelås i stedet for tynn, smal grå (og butikktur for flere innkjøp).

Hurra for engasjerte syvenner!

soft fabric box :: bløte bokser

Men jeg sydde nå de siste timene, så viste det seg at den ene rød ikke var noe tess. Søpla neste for den.
Da kom den grå på banen en gang til, og selvom jeg virkelig ser at den røde er sprekere og (som Sigrun skrev:) mer meg, er det nå en syboks med grå glidelås.

soft fabric box :: bløte bokser

Her sees bedre at de lange remsene har blitt til hemper.
En boks klar og tre bokser som bare trenger sømmer i siden + en søm over for å skjule sårkantene. Håper at sylysten lar seg finne en gang til før kvelden. Godt med alt som er ferdig!

kalde utetips :: cold outdoor tips

Petunia kommer med et flott råd mot frossen dugg inni bilen på vinterstid.

Samtidig spør hun om andre kan gi gode tips for hvordan man kommer seg gjennom vinteren på en enklere måte.

Værsågod, – votter og lue!

red hat :: linus 2 :: rød lue

{ lue fra linus-svingen-alongen 2006 :: den røde i serien }

Nåvel, det er en selvfølge for mange, men så er det jo ikke det allikevel, om vi tar oss en kikk rundt der det ferdes mange mennesker av ikke-til-vanlig turgåere.
Turgåere har liksom mer skjønt det, vet du.

Ut av hodet farer 40 % av kroppsvarmen.
Ups, det trodde du vel ikke på? Gammel myte, i følge puls & nrk. Kanskje de trodde det var all hjerneaktiviteten? Uansett så er det varmetap fra hver udekket kroppsdel.

En lue på hodet, og du trenger nesten ikke jakke. I hvert fall om du skal bråstikke ut i postkassa eller søppelkassa og ikke gidder å slenge på deg jakka. Ha lua liggende rett ved døra og træ den på. Erfaring med lue sier at kulde knapt merkes da (her i Vestfold).

Det beste for meg er at lue berger helsa, – mine bihuller er no’ herk.

mittens :: votter

Votter er heller ikke en selvfølge. Hvor var det nå man la dem sist? Og så mye greier å fiske fram bilnøker og småpenger uten de trasige vottene på.

I mange år ergret jeg meg over vinterhender. Å jobbe i barnehage og være godt utekledd tilsier ikke nødvendigvis at man har et par lette votter i lomma ellers på dagen. Mine vinterhender trengte smøring for ikke å tørke ut og sprekke. Et slit, sant og si.
Helt til et par lette ullvotter fikk fast plass sammen med lua. Kanskje jeg var blitt voksen nok til å gjøre noe med at jeg stadig småfrøs på hendene, men overraskelsen var stor da vinterhender ikke lengre er vinterhender på samme slitsomme måte som før.

snow shoe :: snøsko

Tipset, Petunia, er at små klesplagg gjør underverken i vinterkulda: Lue og votter (og gode ullsokker, selvfølgelig).

3. februar 2010

bløte bokser :: soft fabric boxes

Dagens søm ble hos mor. Jeg plukket med meg diverse stoffer, tenkte litt på sammensetningen, og lot smak og behag velge da jeg var framme.

all in a day :: dagens søm

To ganger måtte spretteren fram, – først fordi undertråden oppførte seg “snålt” mens jeg quiltet, og så fordi jeg “sov i timen” og ikke fulgte helt boka for hvor glidelåskanten skulle plasseres. 8 kanter måtte sprettes av og syes på en gang til. Du er så absolutt ikke alene om “uhell” når du skal sy, Ellen Lovise
Godt at det finnes varm kaffe.

Remsen som er nålet fast, er hva som skal bli hemper i siden. Godt å vite hvor en har dem hen.

Nå er spørsmålet:
Skal jeg velge den grå smale glidelåsen (har 2) eller skal jeg gå for den brede røde?

zipper choice :: glidelås-valg

Hva ville du ha gjort (eller likt på din bløte boks)?
Jeg har fire røde, men må ut og kjøpe flere grå.

Hjelp!

* box bag tutorial :: omtrent søm av disse bløte boksene/ penalene

ps. ble ikke stoffene fine i disse boksene, Gudveig?

pps. gult er fortsatt kult, – påska kommer jo!

lappestuas stoff

Lappestua trekker påske (-gule-) stoffer, så ta en tur og bli med på trekningen.

2. februar 2010

februarsøm :: february-sewing

Symaskinen og jeg er ikke akkurat venner. Joda, jeg er venner med den, men den er litt furten tilbake fordi jeg ikke finner på flere saker sammen med den. Står der, under lokket sitt og småmumler de gangene jeg kaster et blikk på den.

Januar har vært tidvis travel, nesten (holdt på å skrive “over mitt lik”, men det var vel å ta litt hardt i?) over alle hauger, men jaggu har symaskina og jeg funnet en bedre tone.

Hurra!

yellow fabric :: gult

Gult er kult” på flere måter, tror jeg.
Tror dere at å ha det litt travelt kan føre til at man får flere saker ut av verden + er mer kreativ/ aktiv?

Ikke vet jeg, men da jeg snublet over en blogger som hadde erklært januar for “Sy-bare-til-meg-selv-ego” – måneden, da klikket det litt. Jupp, sånn vil jeg også ha det.

image

Februar med sine kalde, glatte og lite gåtur-inspirerende dager (for meg) skal bli min “sy-for-meg”- måndene min.

“Sy-for-meg” er litt forskjellig fra det at jeg syr til meg sjøl.
“For-meg” er litt med tanken på at kan jeg få unna noen prosjekter som kan legges i gaveboksen til jul for eksempel, så er jeg tildig ute og sparer meg selv både for stress, hodebry og økonomiske utgifter når det nærmer seg desember 2010.

Fokus-prosjektet forrige uke var gule greier og no’ vårlig grønt. Litt ble de sakene med meg inn i denne uka. Men ny avtale med mor inkluderer fokus på småsaker resten av uke. I hvert fall i morgen. Da skal symaskinen få bli med over til mor sammen med fargerike rester, vatt og glidelås. Småvesker er tingen. Disse er fra september 2008. En bra sak som kan sikkert gjentaes?

small bag :: liten veske #6 

Tror dere symaskinen blir glad da?
Hadde vært fint om den ble så hoppende glad at den går ned av spisebordet og finner en ryddig plass på sybordet.

* fokusprosjekter :: abyquilt + hanne
* sew-sew-selfish :: wiener dog tricks
* gul EQA-utfordring :: NQFs årsmøtehelg 2010
* julegave-along :: sylvez

benk-balansering

Når blir “Gult er kult!” til “nok er nok” eller “nå får det være nok”, tro?

Balanserende på en stol for å få både lys nok og rett vinkel (bedre vinkel?) på fotograferingen, tenke jeg mange tusen tanker og sleit med å hale seieren i land.

I går altså.
På formiddagen.

365-31 :: bench monday :: benkemandag

Sånn mot fire, en halv time før stengetid på postkontoret, maste sønnen om potetgull.

Hm? Potetgull?

Øh. Nei, rettet han. Poteter!
Tror han hadde middagsplaner klare, for mor skulle jo på kurs i full fart.

Så da var det bare å snu seg rundt, sjekke at alt lå i posen og knase over tørr-kald sne inn i bil retning postkontor.

Og butikk, så klart.

Seierne ble halt i land denne gangen, og: Jeg overkom alle finurlige filosoferinger og kastet tvilen ut av vinduet!

Hurra!

1. februar 2010

gult + kort :: yellow + cards

De gule fra søster’n og meg, ble arbeidet på inn i de sene timer fredag.
Korslaget er godt selskap, – heia, heia (uten å røpe farvoritten ennå).

yellow ribbons :: gule bånd

Nå er de gule vel avgårde i posten og nye områder utforskes.
Side bygningen tilbyr re-design kurs på mandager. Ikke i tekstil og klær, men på andre områder, av gjenbruksartikler.

Forrige mandag var med fokus på kort. Disse tre passer nåløyet “fornøyd”.

monday*s cards :: mandagskort

Men som alle vet, – design handler om så mangt, og omårder går i hverandre. Jeg har tenkt på å leke meg mest mulig og ubevisst lagre erfaringer som senere kan brukse på andre områder.
Som tekstil, for eksempel.