30. september 2009

rosa igjen :: pink again

Hva har du tenkt å gjøre, da? Nå når kalenderen viser oktober og det blir fokusert ekstra på damer (og menn) som rammes av brystkreft?

De siste årene har denne bloggen vært rosa, - "RÅ-Å-SAH!" som 3åringene sier. Planer er lagt for det samme i år. Rosa er definitivt ikke "min" farge, men hva gjør man ikke for familie og venners ve og vel?

Rosa-nettside-aksjonen engasjerte nesten 16000 i fjor. Hurra!

Jeg har landet litt i vakum etter mange års engasjemang. Kanskje begynner jeg å få avstand til det som skjedde. Kanskje begynner jeg å få bukt med redselen og sorgen som fulgte i kjølevannet av friskmeldingen. Kanskje jeg også trenger å gå videre?

Nye livserfaringer dukker opp. Nye tanker blander seg inn i de gamle, og for året vil jeg kobinere to tanker: En for bearbeidelse i takknemlighet og en for glede.

Vi vet at til tross for oktoberfokuset , så dør fortsatt kvinner av brystkreft, og fortsatt sloss de etter at de har fått vite at de skal leve videre.

For oss som mister familiemedlemmer av andre grunner, finnes det opplevelser som skal bearbeides. I mitt tilfelle vil det bli å gå til symaskinen med dem. Tråder spinnes mellom dødens tanker og livets jevne gang. Jeg ønsker å få ferdig et teppe, og vier oktober til det.

 Pink ribbon :: rosa sløyfe : # 15

Du skal få følge med, akkurat som da jeg sydde dette tepper for OktoberRosa.
I år ser jeg at det blir i lys bakgrunn og lilla kontrast. I dag skal de lyse bakgrunnene strykes etter turen på tørkesnoren.

Hva er dine planer for oktober? Blir de rosa i år eller har du andre prosjekter på gang?

* rosa i oktober :: pink for october
* "rosa" resteteppe 2007 :: "pink" scrap quilt 2007
* rosateppet 2006 :: pink quilt 2006

I do want to be a pink blog for October this year, too. Will you?
I have made me some thoughts on my commitment to PinkRibbon this year. Since time goes by and scar heals, I will use this year's month to sew a quilt remembering close relatives who now longer here, and celebrate life as it goes on for many of us.

I will show up by the sewing machine and let the threads stitch the gap between death and life together. You may follow my progress, - I'll invite you to do so as many times before.

Happy October to you!

29. september 2009

quiltefestival :: blogger's quilt festival

Egentlig så er dette for "alle typer quiltere, uansett kjønn og erfaringsnivå og stil, - vi vil alle se arbeidene dine!".

I fjor meldte jeg på "Barcelona :: tårn" og ble, blandt nesten 600 deltagere, trukket ut som en vinner. Gavekortet på 50 $ kunne brukes i Fat Quarter Shop, - og jeg var ikke vanskelig å be!
Eller, jo, - jeg var. For det var så mye å velge mellom. Nå sier jeg at det ikke lengre er for "fine" stoffer i stoffsamlingen min, men denne pakka er en juvel jeg har problemer med å ta hull på. (Høres ut som en utfordring, ikke sant?).

I høst virker det som det vanker like flott premier igjen.

Så da er det bare å finne fram noe gammalt en quilt du vil vise verden og melde den på hos Amy :: park city girl 9.oktober.
Jeg er med i år også, bare vent og se!

 

The Blogger's Quilt Festival is for quilters of any genre, or skill level - no matter your style we want to see your work!!

Read more over at Amy :: park city girl's blog.

* i fjor :: last year's blogger's quilt festival
* årets invitasjon :: this year's invitation
* FAQ

26. september 2009

bloggliste :: links

Blogger skal ryddes opp i med jamne mellomrom. Er det for mye i sidemenyen? Er det noe som er utdatert? Er det linker som ikke fungerer mer, og er de aktuelle på denne lista i dag?

Jeg har det ganske lett om dagen, - og er heldig: Mine favorittblogger og bloggere har fortsatt lyst til å stå på link-love lista mi. Den ble kort, og desto tydeligere. La meg presentere:

* hobbygåsa
* hanne :: hanne's quilt corner
* elisabeth augusta :: regnbuesting
* liv :: livs lerret og annet 
* rita :: ritas lille verden
* sigrun :: sigruns blog
* sølvi :: sølvi's blog

Jeg har tenkt å behold en del av idebankene, kanskje bytte ut noen. Og så tenkte jeg at jeg skulle sjekke om du har meg på din linkliste (av de jeg har på min i dag), for da setter jeg jo selvfølgelig opp din hos meg her. Skulle bare mangle.

ps. Dag 2 i "31 days to build a better blog" satte fokus på lister i en bloggpost. Darren Rowse/ ProBlogger hadde en serie gående i 2005 og 2009, og det er disse tipsene som har havnet i dag-for-dag bok. Hurra!

Jeg har lest meg gjennom den gamle 2005-versjonen 2 år tilbake, og siden har jeg abbonert på bloggen og fikk med meg 2009-versjonen. Glem at det er for blogging/ bloggere, - tenk mer selvinnsikt og kanskje profilering + markedsføring?

 

I'm working on the days and tasks of Darren Rowse/ problogger's book. Even though most of his posts are aimed at bloggers who earns or want to earn their living on blogging, this book is much more for the average blogger, - look at it as a way to get to know your blogging self better, and maybe straighten out your profile and marketing.

I'm also doing some decluttering on my link list and find that maybe that lists like this is not so much looked into after most readers use the RSS-feeds?

I got a short list of bloggers who want to still be on my link-love list.
After some thinking, I still want to keep some of the links to sites with good ideas that I often visit. And I will look into a couple of blogs where I was earlier on their link-love lists, - of course I'll keep them on my list, too.

25. september 2009

inspirasjon :: inspiration

Jeg har fokus på sirkler for tiden. Fargerike sirkler med broderi-inspirasjon. Hva passer bedre enn at søster overreker en smånotatbok med masse spennende detaljer?

notebook :: notatbok #1

Får du ikke lyst til å rote i fargerik tråd og fikle med småsting og knuter?
Lurer på om mine gamle føtter passer i et par converse av i dag?

Hadde ikke de sist ankomne vært så pai-labbete store kunne jeg godt forbarmet meg over dem. Syns jeg ser 16-åringen gå på skolen med broderte sirkler på bena.

notebook :: notatbok #2

* fargerike filtsirkler :: colorful felt circles
* t-skjorte sirkler :: t-shirt w/ circles (how-to)
* sekskate-sirkler :: hexagon-circles (sew)
* prikkete sirkel-quilt :: dotte circle quilt

I'm aware of my love for circles for the moment. Colorful circles that can be "translated" into embroideries. The other day my sister gave me this little notebook, and all I could see, was lots of inspiration.

Doesn't this tell you you to get out the colorful threads and get into stitches and knots right away?
I do.

"Kon'vers-er" :: converse

Her er oppskriften for å "stå" ut i mengden.

Man tager:
* en broderinål
* en samling broderitråd
* et par tøysko, helst all star's converse
* inspirasjon

facile cécile's converce 
{ converce :: facile cècile }

Her i huset går ungdommene med tøysko "kon'vers". Siste fotpar fikk sko i går. Dongeriblå.

Mor mintes sine egne, de som er lagret 30 år bak i tiden: hvite med blå og røde stipe-detajer. Verdens beste sko å ha på bena når en løp i trappene som interbud i VGs avishus, før e-mail tiden.

I dag skal "alle" ha disse tøyskoa for ikke å skille seg ut, for ikke å stå ut i mengden. Mens Fracile Cècile broderte tøyskoa for å syns litt i mengden.

ps. nordiske føtter starter opp igjen i oktober, - hurra!

nordiske føtter :: nordic feet

Here's a recipie for standing out in a crowd.
You'll need:
* an embroidery needle
* a small collection of embroidery threads
* a pair of shoes (all star's converse)
* inspiration

In this house all the young ones own (at least!) a pair of converse all stars. Last pair entered the house yesterday. Jeansblue.

This mother rembembered 30 yrs back in time when all star's converse were the only pair of shoes that felt good on the feet while running stairs at work.
Ran a lot of stairs between the offices, - before the time of computers for everyone and e-mails.

Today "everyone" wants a pair of Converse to not stand out from the crowd.
Facile Cècile  wanted to stand out from the crowd, - and what a great way to do it!

23. september 2009

for en brodøse :: for a stitcher

Dette er hva jeg holder på med for englebroderi-damen som jeg skal sende til.

Jeg røper ikke hva det skal bli (ennå) og i hvilke retning jeg skal sende det. Sånt må holdes hemmelig litt til, ikke sant?

(Jeg har forresten sendt en annen hemmelighet i posten i dag, – det er flere som kan glede seg der ute!)

something secret :: noe hemmelig

This is some of what I’ll use in the secrets I’ll be making my Stitcher and mail out as soon as I’m done by the end of October.

I won’t tell yet. Stuff like this got to be secret a little longer, right? 

englegave :: secret angel

Guess what?
I got a very suspicious package in the mail the other day.
Stamps say “Greenland”, but am I to belive that?

Inside I found this lovely little bag with an embroidered square on the outside and a zipper ontop. Just big enought for me to put my wallet and mobile phone into when I want to carry a small bag inside a bigger bag, I think.

The card with the blue elephant did give me some clues, – her hints were that her homecountry is not mentioned in this letter (Afghanistan, France, Germany, England) and none of the languages in the folder is her mother-tongue.

This was hard! You got me there, my Secret Angel! I have no clue.

Thanks a lot, I love the bag (nad the paper and the card and the stamps).

gift :: gave #2

Hurra!
Jeg har fått pakke i posten fra den hemmelige engelen min!
Sjekk den artige lille veska. Her er det akkurat plass til mobil og lommebok når jeg drasser rundt på en mye større bag og bare vil nappe ut det mest nødvenige når jeg ikke trenger hele storveska med meg. Som å gå på do  når en er på kafè, dere vet.

Broderiet er et slikt brodert kvadrat fra damene i Afghanistan og Tyskland. Tyske Quilteforbundet har et samarbeid der damene broderer og tyskeren distribuerer. Supert intiativ og samarbeid, syns jeg.

Nå lå det et par hint med i pakka bakpå kortet med den blå elefanten. Men jeg ble ikke klokere og nærmere en avsløring fra de hintene: Hennes morsmål er ikke noen av de som er i folderen, ei heller bor hun i noen av de landene som er nevdt i denne pakka. Men utenpå var det frimerker fra Grønland, – er det et hint også, tro? Eller bare lurer hun meg?

Jeg vet ikke, er helt blank, og gleder meg bare til neste overraskelse!

gift :: gave

Måtte bare prøve denne websiden med automatiske måter å lage polaroid-bilder på.

* Rollip website
* Deutche-Afghanishe Intiative
* Helen’s stitcher’s angel swap :: broderi-englebytte

17. september 2009

god ide :: good idea

I går seilte en ide forbi som jeg var kjapp nok til å fange.

Men er det en god ide? Vil den ha noe for seg utenfor tenkeboksen og synbar for alle?

Hvor kommer egentlig de smarte ideene fra?
Og hvordan går det med de dårlige ideene?

{ god ide, men fortsatt en ufo :: good idea, but still an UFO }gjemte stjerner :: ufo

Yesterday an idea passed me by, and I was fast enough to get it.

But is it really a good idea? Will it be useful and work outside my thinking cap?

Where do actually the good ideas come from?
And what happends to the
not-so-good ideas?

16. september 2009

middag :: dinner

Noen koselige hjemmeoppgaver får elever i videregående. I hvertfall oppgaver som vi rundt syns er gode. Denne uka stod en bestemt middag på planen, og ønsket kokested (og medhjelper) var ikke hjemme hos mor sjøl, nei.

Saker ble kjøpt inn og kokkespire med medhjelper startet på middagen.
Først rundstykker, for de tar lengst tid.

buns :: rundstykker

Så fikset de bakte potetbåter, stekt løk, tomatsalat med rå rødløk og kålrabibiffer. Vi er nemlig inne i den store grønnsakssesongen.

Et par av gjestene/ beboerne fikk minnet om krigens knappe matrasjoner og slike saker sterk tilbake, og da var maten stekt i tran, så de var litt skeptiske: 5-åringene fra dengang husket godt at de ikke likte maten.

Men denne falt i smak, og nå ser jeg at jeg ikke har fått stekt løk på tallerkenen før jeg tok til å spise. Tenk det. Det fristet nemlig så veldig at jeg ikke kunne vente!

Lurer på om hjemmelekse neste gang er får-i-kål?
Det er nemlig en favoritt hos meg.

dinnertable :: middagsbord dinner :: middag klar
dinner :: middagen

ps. ikke spør hvordan man lager biffene, - jeg fikk det ikke med meg og et nettsøk gav dårlig med resultater av akkurat denne typen.

At the moment one of the kids attend a cooking class at college, and he had to make and serve a dinner for guests. This was an unknown dinner for me, but not for the old folks who had been eating enough of it during the WW-II.

But it did taste better than they remember, rather a good dinner put together and served, and we are looking forward to next dinner invitation!

15. september 2009

hopp :: jump

{ mandagtema :: blåmandag }

Blått, - får meg til å tenke på blå himmel, blått hav, blåklokker, blå jeans, blåblemmer og blåbær. Men også blåe dager med blues i sjela.

Tenk om vi alle kunne satse skikkelig og hoppe høyt over slike blå dager?

jump :: blått hopp

Eller slippe den blå ballongen fri?

insp
* i said jump :: flickr + van halen text
* jump :: van halen
* i said jump :: 21th jump street theme

{ monday's photo shoot :: blue mondays }

Blue, - I think of blue sky, blue oceans, blue bells, blue jeans and berries. But also blue days when the soul sings the blues.

What if we just could take the great leap and jump right over those blue days?

Or set the blue balloon free?

14. september 2009

føtter :: feet

Mens jeg har friskt et par ord om symaskina i minne, la meg presentere dagens føtter.

feet for quilting :: quilteføtter

Symaskinas eldste fot er nok stoppefoten til høyre, den som er rund med lite hode. Den har blitt gul i plasten og er min aller første fri-quiltefot. Vi har klart mange braser sammen!

Og så er det metall-quilteinch-foten. Den kom med ustabile "pinner" der foten festes til maskinen, så dette er kanskje tredje jeg har? En reklamasjonsfeil, en kjent produksjonsfeil, fra fabrikken. Byttet gikk greit hver gang.

Dog denne har jeg hatt i mange, mange år. Forresten, - kanskje jeg limte denne med Karlsons? Et trofast følge som kanskje må vike plass for siste kjøp? Ser jo at den er gått ut av markedet for lengst.

transparent 1/4" quitelfot
Foten gir nøyaktig sømningsmon for den som syr med 1/4" og ikke 8mm (som til klær). Før i tiden, nesten som i "gamle dager", måtte "vi" tegne opp streker på symaskina. Deretter kom nålflyttbarheten, men så kom FOTEN. Hurra!

Denne nye syns jeg ligger stødigere på stoffet, må være "vingene". Valget falt på plast og ikke metall da jeg liker å se hva jeg har der. For meg er det nok med de rødmalte merkene på foten.

åpen frihåndsfot
Foten ser ut som en stoppefot, men har firkantet plate/ "hull" mot stoffet. Jeg har akkurat begynt å venne meg til bruken, for som dere vet: Jeg liker å holde meg til det gamle som fungerer bra. Jeg er allikevel litt i tvil om jeg vil trives med den over tid.

du da?
Hva har du av gode føtter til maskina di? Eller er det annet du vil anbefale som godt ustyr til symaskina du har, - for kanskje jeg kan finne det til Pfaffen min, vet du.

* stoppefot :: sensormatic free-motion foot
* transparent 1/4" quiltefot :: clear 1/4" quilting foot
* åpen frihåndsfot :: open-toe free-motion foot

I've bought new feet to my sewing machine. Looking back, I can see that some have been with me as a "first", and then there has been new ones, maybe better ones, out on the marked. They all have my sewing history attached to them.

I do like the new 1/4" foot in clear plastic, - I see the fabric better and the "wings" on the foot keep the fabric pieces better in place.

I'm not sure if I really want to substitute my sensormatic free-motion foot for the open-toe free-motion foot. I learned to free-motion quilt with the old one, it's been with me for so long, so maybe I just put the new one back in the case after giving it a few more test-runs.

Do you have sewing feet or notions to your machine that I should know of? Maybe you use another model or brand, but tell me anyway.

13. september 2009

forandringer :: changes

Forandring fryder, - sies det ikke så?
Nuvel, til en viss grad. Og helst selvvalgt.

Ta nå meg som "måtte" ha ny symaskin et par år tilbake. Vitale deler røyk i kjære & gamle gode, så inn på teppet kommer tvunget ny-erværvelse. Heldgivis samme merke, heldigvis nesten samme, greie inntillinger. Med andre ord: Lite nytt å gjøre seg kjent med på knappestatus og bruksområder. Jeg brukte fortsatt instruksjonsboka på den gamle, så det kjentes ikke ut som et skikkerlig nederlag om jeg måtte bla på noen sider.

To år er gått. Her om dagen snakket jeg med en venninne som også har fått Pfaff-symaskin i hus. Mye nytt å sette seg inn i, for før var symaskiner i heimen av både ene og andre merket. Jeg som kjøpte en av samme merke som før, sliter "bare" med å huske hvordan framover og bakover (feste tråden) knappen virker på min "nye" maskin. Den fungerer ikke som på den gamle, men jeg kan leve med det litt til.

sewing machine :: symaskin #5 sewing machine :: symaskin #3

mobil-liv
Andre områder der tekniske knappe-systemer tar innersvingen på oss, er mobiler. Daglig tøft bruk tilsier at et år, maks et og et halvt, tar knekken på en sånn liten dings. Er det ikke batteriet (lett å bytte), så er det bla-knappen eller lade-enheten eller glasset (sier ikke mer).  Og når man har nytt jobbsted hver dag og styrer firmaet sjøl fra telefonen, sier det seg sjøl at 'fonen bør fungere nærmest optimalt.

Nye telefoner kom i hus, men for å få den robuste sorten, måtte merke-leverandør byttes. Det kunne vel ikke være så vanskelig? Vi hadde jo byttet mellom to merker siste tiden, så å ta i bruke enda et merke og bli kjent i menyer og knapper, kunne ikke by på de store problemene.

duste-liv
Helt dust regner jeg meg ikke for å være, - en del bruksansvisninger finner jeg faktisk fram i. Verre for den som helst ikke vil lese tekniske notater, og når til og med ungdommen med sin tasteiver, ryster på hodet og skyr mobilen etter et par tastetrykk, bør det vel si sitt? (Samme ungdommer bladde elegant gjennom "vanskelige" meny på gps, den uten bruksanvisning, og fant alt det var spørsmål om.)  Å først knekke koden på hvordan meldinger kan staves etter fire uker, sier kanskje litt: Hvor er nå egenlig rettetasten, og hvordan får en endret bokstaver til tall i nummer-ruten når en skal sende? Det verste er vel å starte på nytt med å kunne telefonnumre utenat fordi man faktisk ikke orker bruke tid på huske hvordan det var å bla seg fram til og i telefonboka på telefonen.

nytt liv
Nå kom det "gamle" mobilmerket med ny utgave av arbeidstelefonen. Fy på dem for å ha trukket tilbake en god modell før de virkelig har erstatteren på markedet! Men hurra for at gjenomtagelse av et klassiskt utseende som "alle" kjenner, ligger godt i hånden og (enda bedre) gir oss kunder bare halvparten så stort hull i lommeboka. Bankkort er utelukket, må vite.

phone :: nokia 3720 { skulle vært i bilde av ny telefon, men den er visst i aktivt bruk allerede }

Jeg skal ikke si stort, men ingen ungdommer har tatt imot tilbudet om "nye" brukt-telefon, ikke en gang han store som bare tar over "gamle" brukte telefoner. Lørdagens kjøp derimot, kretses det om. Ikke det at den er så fancy av utseende eller har mange finesser. Den bare er robust, tåler en trøkk, er superlett og har det meste i designet som en aktiv type, en rå håndverker og firma-ansvarlig trenger. Til og med GPS-kart sånn at'n slipper å gå seg vill i skog og utmark.

Gresset ikke alltid er grønnere, "prøvekjør" skikkelig når skifte av modell og merke er nødvendig, og mest av alt: Ta vare på det du har som du er fornøyd med!

ps. Mor og far har prøvekjørt ny bil og skrevet kontrakt. Kanskje et lite Hurra?

To change brands on a daily used item is not the easiest to do. A new mobile, only a couple of months old, had to be changed into another new mobile, just because the menu gave the owner more grey hairs than he wanted.

Why do a good old brand have to take one useful model off the marked without offering a replacement? We've learned, for sure!

And I'll be taking better care of what I have. Never know if a good model will stay on the marked for long.

12. september 2009

linker :: links

Jeg har lenge tenkt på å revurdere linklista mi. Faktisk helt siden jeg byttet datamaskin og "mistet" orginalmanuskripet (i LiveWriter) til  linklista.

oppfordring
Er du en av dem som mener at du bør (fortsatt) stå på linklista mi, så gi meg et vink!

fly ut i verden

 

  Fly ut i verden!

 

 

 

For a long time I've been thinking of editing my link-love list.

Do you think that you shold (still) be on my link-love list?
Tell me!

mer arbeid :: more work

Uka gav tid til å plassere forrige helgs jobb på oppslagstavle (= den med stort gardinstoff fra pinne på veggen).

quilt elements #1 quilt elements#3 quilt elements #4 quilt elements #2

Jeg gleder meg til å jobbe videre!

Last weekend's bits and pieces were puzzeled together on my studio wall this week. I'm looking forward to get more work done!

sugerør

Egentlig har jeg ikke tenkt å vise dere bankutskriften min for siste uka. Egenlig er inntekt og forbruk veldig privat. Og egenlig kan det kanskje mest være for de særdeles intresserte å få vite hva jeg har av småkroner og ører på kontoen. Derfor skrives det ikke så detaljert om økonomi og pengestatus på denne bloggen (selvom glipp forekommer i det små).

Men i dag føler jeg veldig for å legge ut kopi av utskriften for siste uka. Til skrekk og advarsel. Hvor mye stoff (og andre gleder) tror du jeg kunne fått for 2000 kroner? En ting er at jeg kan ta på spanderbuksene og "sløse" med noen hundrelapper. Noe helt annet er det at en annen/ noe annet har etablert et sugerør inn på min konto og "sløser" mine penger på "unyttige" saker.

Hva dette handler om? De som har lest om siste tidens bankkort-"skimming" i Tønsbergområdet: Til dere kan jeg si at det ikke handler om noe sånt.
Det handler mer om at denne dama i ren utviten og i god tro har åpnet for å betale med bankkort på en X-boks live konto, og at helt til siste uka har delvis vært kontrollerte saker. Og at, på et eller annet vis, "noen" har innbilt familiemedlemmer at det går ann å bruke betaltjenester gratis på x-boksen ved en liten finurlig omstilling … og at da dette er blitt gjort uten at kontoeier helt har forstått konsekevener.

Så i bånn kan det godt hende at jeg personlig har "åpnet" for sugerøret, spille-dum som jeg er i disse tider, men det kjennes fryktelig vondt. Spesielt når en vet at en har spart de siste månedene for å få til nødvendige reperasjoner på bilen og har ønsker om diverse andre saker når en vet hva bilreperasjonen/e virkelig kommer på.

I går kom det sperre på bankkortet, - nytt ventes og i to uker (eller flere) blir det å besøke kontantkassene i bank og butikk. Jeg får rikelig med tid til å tenke meg om.
I dag skal spille-kjøp-historikken granskes og diverse kort-tillatelse slettes for godt. Du kan si at jeg takker for meg i barnas spilleverden. Den godtroende har lært sin lekse.365 :: 06.08 - scraps in use :: rester i bruk

Heldigvis for alle gode gleder som finnes på stofflageret, - det er mye god trøst i en tre kasser med restebiter.

PS: Ettermiddagens oppklaring resulterte i sperret spillkonto (siden kreditkorte ble sperret før "alle" kjøp var betalt), nytt barnepassord + voksenpassord som kun mor vet, og noe penger over bordet. Takker for god hjelp hos support! Sikkert inget ukjent fenomen for dem.

Lærdom: ta jobben med les, lær og vit, ei tro, og noter bak øret at ikke no' i spilleverden er "gratis" uten at det koster kroner!

*sukk*

5. september 2009

i arbeid :: at work

{ planen min  :: my plan }

workplan :: arbeidsplanen

{ sying på gang :: sewing }

at work :: sting-gruppa jobber #1

{ kaffebord & arbeidsbord :: coffeetable & worktable }

at work :: sting-gruppa jobber #2

{ kuttematta :: cuttingtable }

at work :: sting-gruppa jobber #3

{ noe av dagens resultat :: a days work }

noe på gang :: working on something

tidlig morgen :: early morning

shoes :: glade sko at work :: sting-gruppa jobber #4

Glade sko står rett innafor føra, og kveldens forlatte bord vitner om kreative drøftinger, kaffe og nattmat samt påfyll for den kreative sjelen.

Utefor er det stille morgen, speilblankt, og kanskje løfter om sol og ikke bare regn?

view :: sørlandssommer #1 view :: sørlandssommer #1

Jeg plukker fram boka og arbeidsverktøyet, – litt papirtenking er alltid godt å få til før en setter skjærehjulet i stoffet og nåle i sytøyet.

Så tasler det i trappa, og der kom invitasjonen til årets morgenbad.
Hurra!

workbook :: arbeidbok #1

Some early morning signs from a late night with lots to talk about, to talk over, look at and be creative.

An early morning, soft, quiet and with promises of a day without rain?

I get out my workbook and start to plan on paper what I dream of doing this day of sewing.

Then there’s the sound of feet above, and I join in for my first early morning dip this summer.

4. september 2009

fredagsreiseplan :: travelplans

Det regner. Pøser.

presents :: gaver

Kofferten er pakka og de rette saker er ordnet, tror jeg. I hvert fall har jeg pakket gavepakker og tatt med kaffekoppen.

Grimstad  (og Sting-jenter), here I come!

packing : pakking

A weekend away, this time just to sew and be with the Sting-girls. I do hope I’ve got it all together right!

2. september 2009

ordbruken :: words used in art

quilt-words :: teppeord #2

Although it may be true that a picture is worth a thousand words, sometimes the words themselves are what seep down into our soul, between the cracks, settling into our bones, and changing us forever.                                                      tracey clark (2009)

Jeg har undret meg over at det er så mye mer aktuelt med ord, små beskjeder, på det som "vi" lager idag. Før var de ikke der, - nå skrives de, trykkes, fotoredigers inn, applikeres og syes på plass. Ord, bokstaver som gir mening, en strofe fra et dikt eller entekst. Ja, selv bare fargen kan bli notert ned på arbeidet.

Kanskje det har noe med assosiasjoner å gjøre? At vi som føler for å bruke ord og tekst sammen med et "bilde" ønsker å rettlede betrakeren inn i vår tanke og arbeidsopplevelse fra der og da?

I dag er også ord mer aktuelle for meg enn for noen år tilbake.
Da jeg sydde "vinter rose" til NQF og EQAs koffertutstilling for tre år siden, så jeg trenden, men fant ikke de rette ordene for meg. Derfor "liksomtekst" fra et trykt stoff. Men nå ser jeg en endring komme, også for meg. Er min lyst til å få andre til å forstå, se det jeg ser, tenke seg inn i mine tanker, blitt større? Vil jeg åpne mer på vinduet inn i sjela?

"Ord som kryper inn i sjelen, fester seg inni margen og endrer oss for all tid."

quilt-words :: teppeord #3quilt-words :: teppeord #1

I have the feeling that words are used more in design and art these days. Are we putting there to open the window into our souls more? To let the viewer of the work see what I- we have in mind, follow our thoughts and see what I- we saw when we were creating and-or putting together the design?