30. januar 2009

pengerpung :: money purse

Å nei og nei…

Neste gang jeg forlegger lommeboka får jeg bare stikke hånda inn i kjøleskapet og fikse meg en ny en sjøl.( link via )

28. januar 2009

ut på tur :: out walking

Hilde utfordret bloggere i går, – ta en tur ut og dokumenter det!
Passet meg bra, og siden det er en stund siden jeg har tatt meg en fotosafari-tur ut, slåes dette sammen med Petunias fotosafari.

Rett utfor døra og bortover gata mot Oslofjorden: Der ute går båtene til Danmark og Kiel.

 walking :: tur #1

Passerte en mer møkkete bil enn min. Lot være å skrive “vask meg!” i veiskitten. Sypatien nektet meg å ta bilde.

Strandsynet i det en runder hjørnet ved søppelkassen: Utsikt over mot Karlsvika der bak vinterens stupebrett.

 walking :: tur #2

Her har mange føtter gått før meg: Noen på to bein og noen på fire bein.

 walking :: tur #3

Lurer på om det er noen som trenger denne livbøya akkurat nå?

 walking :: tur #5

Jeg skulle hatt bedre sko på, jeg vet. Nå er uka med nordiske føtter over, men klarer man å slutte med å sette fokus på føtter for det? Ikke jeg :-)

 walking :: tur #4                    fotosafaribloggen til petunia

22. januar 2009

takker & bukker :: thanks a lot

I dag ramlet det inn enhyggelig melding på mail: Jeg vant i trekningen hos mluni :: dyveke, som ved musehjelp kom fram til at jeg skal få en liten overraskelse i posten. Hurra!

Jeg vil også takke for at dyveke ville skrive et fødselsdagsinnlegg med etterlysningen “Er det noe du vil se/høre mer eller mindre om her inne? Hva gjør at du kommer tilbake titt og ofte, hva gjør at det blir med en engangsvisitt?” for oppsummeringa gav meg litt tankemat.

Innimellom blir jeg helt skrivestum av glede. Og noterer det ikke inn sånn med det første. Det virker som om bloggmerker skal frydes over i stillhet her hos meg.

Først en takk til karna: 

Så en takk til tingelingeling:   

Og sist en takk til stubbetufsa for en spesiallaget til meg, – gøy!

Jeg er utrolig stolt når slike utmerkelser kommer min vei. Det er en fin måte å vandre rundt i bloggerland på.

Jeg filosoferte lenge over hvem jeg skulle henvise dere vider til, og i dag slår jeg to fluer i en smekk: Takker inderlig for bloggerfesten hos Muffin :: jorid og håper at dere tar turen innom de flotte bloggeren som la igjen kommentarer hos meg og var på fest den kvelden.

ps. og har jeg glemt noe? Hjelp meg, da!

strikkere på kafé :: knitters united

Tønsberg var byen, og treffet avtalt på Jordbærstedet, Farmandstredet.
Supert, – det var gratis påfyll av kaffe.

Nå var ikke akkurat kaffe det som stod i tanken når en myser inn i lokalet og prøver å se enten 1. noe “kjent” fra en avatar eller blogg, eller 2. andre som lyser opp og mener at de ser “noe” kjent.

Og der satt det tre damer, uten strikketøy for øyeblikket, men strategiskt plassert i det mor og jeg kom opp trappen og så mot inngangen: Bente B, Ragnhild G og Konemor.
Så kjekt!

I anledning uka med nordiske føtter, måtte Iryls Jaywalker på bordet. Ja, det er etter at vi har spist, for da kom pinner og garn fram. Jeg skalv visst litt på hånden i ren iver. Og så måtte jeg jo bare dokumentere den berømmelige midtvasen i kjøpenøster, - konemor jobbet lenge med denne.

365 :: 22.01 :: feet :: føtter {torsdag}

knitting :: strikkekafe i tønsberg

Tusen takk, jenter, for et supert treff!
Kjekt av Bente å få satt oss i møte, og nå blir det flere datoer framover. Hurra!

20. januar 2009

ord på rekke og rad :: many words

Snublende ord, tilfeldige ord, eller de rette, tenkte ord, er jeg midt oppi i disse dager. Et medlemsblad skal redigeres og mange ord fra dyktige quilte-“reportører” land og strand rundt, skal finne sin rette plass. Så gøy!

I tillegg har jeg ordet mitt, utholdenhet, i bakhodet hver dag. Jeg står opp med det. Morgenotater, “morning pages”, som Julia Cameron anbefaler, har jeg prioritert igjen.

I bokhylla mi har jeg samlet flere av hennes inspirerende bøker.
I fjor trodde jeg at jeg var klar for en av dem, - “Finding Water”, men nei. Det ble for tungt. Utholdenheten var ikke til stede.

Forrige uke hentet jeg den fra bokhylla og fikk et lite sjokk. Undertittelen er “the Art of Perseverance”.

translater :: oversetter

I går, på Tveita, etter besøket hos “Nøster Små” i annen etasje og bestillingen på strømpepinner i tre, fant jeg bokhandelen. Hallo, hallo, – her var utvalget i Moleskine rikholdig!

En dagbok ble med hjem.
Og et sett med tre små notatbøker. Perfekte for små morgen-notater. Eller kveldsnotater på sengekanten.

julia cameron

I morgen har jeg satt opp et museumsbesøk med meg selv, til Haugar med Gullvågs maleriutstilling. Akkurat som Julia Cameron “beordrer”, – en “kreativ avtale” med meg selv. Påfyll i hverdagen.

Men nå skal jeg føre inn de viktige datoene i dagboka, et par viktige adresser (Moleskine’n har flyttbar adressebok, den også) og så skal jeg erte en nyskjerrig venninne med denne garnnøstesamlingen.

diary :: dagbok yarn :: garn

19. januar 2009

365 :: 19.01 :: feet :: føtter {mandag}

365 :: 19.01 :: feet :: føtter {mandag}

Jeg la små planer om en stille dag hjemme, men fordi det snødde så mye og veier var ufremkommelige, bestemte jeg meg for å bli med far til tannlegen i dag. Far er en som kjører, alltid, alle steder, også når jeg trenger det, og han så ikke så lyst på det å ta toget og bytte til T-bane i Oslo. Vi hadde en hyggelig togtur, jeg ble ikke kald på bena og sov + jobbet det jeg kunne på pc'en underveis (som tanken var at jeg skulle gjøre hjemme), mens han leste samtlige nyheter i avisa.

Det ble ikke dagen jeg hadde sett for meg, men en hyggelig dag siden jeg ikke til vanlig har sånn tid sammen med faren min.

flickr :: nordiske føtter :: mandag (via "blog this")

I was not going to go far from home today, but due to the heavy snowfall, I decided to go with my Dad to the dentist this morning. My Dad is a driver, always, so going by train to Oslo and change to the subways was not something he looked forward to. We had a nice ride on the train, me not so cold on the feet and working on the computer (as I would have done back home) while he read every news in today's paper.

Not the day I expected, but a nice one, as I usually do not spend this much time alone with my Dad.

18. januar 2009

snø :: snow

Tredje eller fjerde gangen (med full smelting imellom), – nå sner det igjen.

Fyr på peisen, middag i ovnen og fortsatt sport på tv.
Typisk søndag på denne tiden av året. Akkurat sånn som da jeg vokste opp, i mine “yngre” dag.

it's snowing :: det snør

It’s third or fourth time around, – it’s snowing again.
A fire, dinner in the oven and still sport on the telly. A very typical Sunday this time of the year. Just as I remember growing up.

sytreff :: sew together

Å reise på tur til Elverum og tro at vinteren er som her i Tønsberg siste uka, det er passelig dumt.

Men å reise og tro, håpe på og glede seg til å treffe gamle og nye bekjente, det var ikke dumt!

Sydamer med stor quilteinteresse, er noe for seg sjøl: Særinger som liker å holde på alene, men som er supersosiale bare vi får kommet oss ut med sytøy (og symaskiner) i veska.

Nydelig mat ble servert hos MayBritt, og jeg skal, fra bånn av hjertet, takke for meget hyggelig innkvartering og oppvarting der.

Lørdag var vi en god gjeng som troppet opp med mye humør, syglede, stoffer og blokker i kofferter og/eller vesker, og med stor, stor sylyst.
Her kan anes stor aktivitet rundt “blogger”-bordet: Hanne, Bjørg og Lise samt Anne Ida (som her allerede quilter på teppet hun sydde med disse bytteblokkene).

blogger's table :: blogger'nes sybord?

Jeg ruger på flere ord fra “Tepper som varmer” – aksjonen hos Elverum Quiltelag, men de må få modne litt til. I mellomtiden kan du kose seg med bilder hos May Britt og disse bloggerne.

I went to Elverum this weekend to join the ladies who wanted to sew quilts for children with cancer at two hospitals in Oslo (or children at other local hospitals that are visited by children long term diseases), a project adopted by the NQF (the Norwegian Quilt Guild’s assosiation). 
Saturday was the big day, and at the photo you can see a couple of very buzy bloggers at it.

The Elverum Quilt Guild and May Britt did a great job, and I’m very tankful for the invitation.

feet :: føtter {søndag}

Den første morningen på en ny uke med nordiske føtter.
Den blå neglen vokser seg snart ut.

Stakkars mine føtter, - de var skikkelig kalde etter togturen i går. Trekk langsmed gulvet hos NSB (innerdører som ikke lukkes og derfor slipper varmen ut). Tynne sko gjorde ikke saken bedre, - de er ei beregnet for sånn minus 10 grader ute og ubrøyta snø, .
Rett i dusjen med dem så snart vi kom hjem, for å få litt varme og stell før inn i gode, tørre, varme ullsokker.
Joda, denne morgenen starter bra: mine føtter er nå klare for en hel uke i fokus!

feet :: føtter {søndag}
The first morning of a new week with nordic feet.
The blue nail is soon outgrown.

My poor feet - they were really cold after the train journey yesterday. Draft along the floor (the inner doors would not close and let the heat out at every stop) Thin leather shoes did not make it any better, - they are not intended for minus 10 degrees and deep snow.
Right in the shower with my feet as soon as we got home, to get much needed care and a little heat back, followed by a pair of good, dry, warm woolen socks.
Yes, this morning starts well: my feet are ready for a full week’s attention!

16. januar 2009

foto-småtips :: photo-tips

Nå som straks startskuddet går for fotograferingen av våre føtter, så skal jeg dele noen tips med deg på veien. For en uke, hver dag, høres først kanskje ikke så mye ut?
Men så står du der og klør deg i hodet når søndagen kommer. Eller onsdagen. Hva har du nå gitt deg ut på? Best å glemme hele greia…

Ta kameraet med deg ut hver dag, – gjør det til en vane å ha det nært, legg det i veska samtidig som du pakker ned lommeboka og mobilen.
Jeg merker at jeg ser mer på mobilekameraet som et “kamera” enn jeg gjorde før. Har jeg lagt igjen det “orn’tli” kamera hjemme, bruker jeg mobilen raskere enn før. Kornete, javel, men bedre enn ingenting.

Ta minst ett bilde på morningen, – når du har tatt ett bilde, så er du liksom “ferdig”, og da har du ikke noe press på deg i jakten på Motivet med stor M.
Som alle vet (?) så er det når en minst venter det, at det store skjer. Skal se du får mange blinkskudd av føtter etter at du tok det uklare bildet av nakne tær på kaldt baderomsgulv.

365 :: 23.10 - feet :: føtter {torsdag}

Finn ut hvordan du kjapt og enkelt deler bildene med andre, – hvordan er det raskest å få bilder over til pc/ Mac? Hvordan redigerer du dem enklest,  og hvordan får du dem kjapt inn på flickr og til gruppa? Et par stikkord kan jo følge med, men det er ikke snakk om en avhandlig her.

Sjøl har jeg nektet diverse programvare fra Cannon, Picasa (google), Corel (PSP-12) om å få “rettigheten” til å motta og åpne bildene automatisk. Kjappest syns jeg det er når jeg får det over med grunnprogrammet i Windows (sorry, Macbruker) og deretter åpner dem i filvinduet.
Kanskje litt redigering, men ikke så mye. Der er jo Picasa grei (og de er klare for dere nå, Mac’ere).
Jeg har valgt å laste opp bildene til flickr via hjemmesiden min hos flickr. Før hadde jeg programmet på maskinen, men siden jeg må være på nett for å få dem opp (+ at jeg en del ganger mistet alt jeg hadde redigert i Uploadr) er den tiden over.
Inn på hjemmesiden “min”, opp med bilden og så litt tekstmekking før jeg får det/ dem inn på gruppa. Ferdig!

Ikke tenkt på at motivet du fokuserer på, er for dårlig!
Ta bilder, mange bilder, og tenkt på, vurder når du ser dem poppe opp på skjermen. I vår digitale verden er det slutt på at bilder må være blinkskudd i søkeren før du kan knipse. Ingen kostbar film, ingen dyr fremkalling. 
Du skal se at det du trodde var bomskudd, er det fineste/ det du velger deg ut til slutt.

Og husk: Øvelse gjør mester.

{ insp :: shuttter sisters }

I’ve written som tips and hints about using the camera every day to documet our feet next week. Follow the link right above to get some good advice for shooting a motiv every day.

sømhelg :: sew together

Nå har jeg snart pakket saker og ting for å ta tog og buss til Elverum og May Britt.

I morgen, lørdag 17. januar, er det storsamling med syglade damer: Elverum Quiltelag (og May Britt) har samlet mange som vil sy tepper til aksjonen “Tepper som varmer”.

Kanskje jeg treffer deg der?

packing :: pakking

15. januar 2009

januarbanner :: january header

I januar i fjor la jeg opp en banner til blogger som en nær venn fant ganske så mørk, trist og lei. Var jeg det?
Nå hadde den i hvert fall passet, – jeg leser “mørk” litteratur: Harry Potter.

Neida, neida, jeg mener ikke det. Også nå er jeg ganske så fornøyd med livet mitt og har det bra med både det ene og den andre.
Den mørke banneren fra i fjor var også fra et fint øybelikk: Jeg hadde på meg et nydelig skjerf som en god venn hadde strikket til meg, og vi skulle se en fin film. Mens jeg ventet, forelsket jeg meg i mønsteret i gulvet, det totale “bildet”, og tok fram kameraet.

Nå for januar tenkte jeg at jeg skulle feste et litt lysere bilde til banneren.
Eller hva syns du?

Last January I put up a banner that one of my friends thought was so dark and gloomy. Should have been right now ‘cause I’m reading some “dark” litterature: Harry Potter.

No. I didn’t mean that. I’m rather happy about my life.
The dark banner from last year was also from a happy moment, – I was at the movie theater, wearing a lovely scarf made by a good frind, and fell in love with the pattern on the floor.

So I though I should put up another photo of me wearing the lovely scarf, but in a  much brighter banner.
Or what do you think?

på jakt etter føtter :: feet hunt

Snart er datoen her!

mark the date :: noter datoen !!!

Pass på at du setter ring rundt søndag 18. januar. Da starter en ny uke med bilder av nordiske føtter på flickr.

Bli med, da vel!

nordiske føtter igjen

We are close to another week of nordic feet, – mark the date if you live up north in and around Norway!

11. januar 2009

utholdenhet :: keep it up

I fjor fikk Stingjenten ha sin stipendutstillingNorsk Quilteforbunds årsmøte i mars. Et par av teppene jeg fikk med der, var slike prosjekter som jeg hadde jobbet over lang tid med. Litt nå, litt da, – en god framdriftsplan som gav meg tid til å lytte til tankene underveis. Ikke som et av disse “nå er klokka snart ni (på kvelden) og dette skal være leveringsklart i morgen før tre” – prosjektene. Jeg føler meg sikker på at de teppene, arbeidene til utstillingen, er sterkere i sitt uttrykk fordi jeg fulgte nøyere med og hold fokus over langen.

Jeg vil skifte fokus fra det å være “tusen kreative tanker og mange veier å går, men få gått” til å sette fokus på “et kart fullt av muligheter og mange veier jeg går over tid”.

Det er intensiteten og varigheten som har størst betydning for forbedring når det gjelder utholdenhet.
  ~  Johan Kaggestad (vg 4.jan 2009) lær trening av dyrene

I samme artikkel skriver Johan Kaggestad om intervalltrening og beskriver hvordan hans hund veksler naturlig mellom full fart og rolige, restituerende aktivteter.

Dette er tanker jeg vil ha med meg inn i det nye året: Full fart og rolige, reflekterende perioder. For å etablere større utholdenhet i alle faser av hva jeg holder på med.

Hvordan full guffe og  ro skal balanseres, det vet jeg ikke ennå. Slikt vil komme av seg sjøl, sies det, -  om en har lest litt i ord-postene til Christine Kane i det siste.

365 :: 25.01 ::  ballonger i vind

selvsabotasje – not
Jeg har til tider slitt med selvsabotasje, som nevnt.
Selvsabotasje i formen “være en ekspert på å utsette saker”.
Det gidder jeg ikke, – det stjeler rett og slett for mye tid! Tid jeg vil ha til mine egne saker. Leve mine studer på mitt vis.

Kanskje jeg gjør det når jeg utsetter saker og ting også? Lever mitt liv, mener jeg. Gjør mine saker.
Allikevel vet jeg at om jeg beholder oversikten, har en litt mer ryddig småplan som jeg fokuserer på, så kommer jeg mer innpå mitt ønskeliv.
Småskritt framover.
Det er dette maratonløpet nær en datojeg vil slippe, – den hesblesende siste stunden når jeg skal ta igjen alt jeg har utsatt.

365:: 12-05 :: poppy :: valmue

planlegging + oversikt
Listeskriving er godt. Å få gjøremål ned på papiret, få oversikten og finne en vei fra A via B fram mot Å, gjør godt.

De siste ukene fant jeg klarhet i hvorfor også lister og gjøremåls-framdriftplaner er ekstra viktig i mitt liv: Jeg må avbryte arbeidet midt i til tider. I
kke fordi jeg vil. Ikke fordi naturen kaller eller familien banker på. Ei er det klokka som viser at tiden er ute.

Helsa spiller meg et puss til tider. Da blir jeg lei meg. Enten jeg vil eller ikke.

I går slo det meg at noe av det jeg kaller selvsabotasje, er et kamuflert ord for “å hoppe videre som om ingenting har skjedd”. At jeg later som om jeg ikke startet på det uferdige prosjektet bare fordi det er vanskelig å finne der tråden glapp sist. For det minner meg på at jeg ufrivillig måtte forlate aktiviteten, arbeidsplassen. At jeg går utenom og nekter å gå tilbake til utgangspunktet. Jeg starer på noe nytt som jeg håper på å få fullføre uten avbrytelser.

Utholdenhet hos meg betyr at jeg må holde ut med meg, trene meg enda mer på å være meg. På godt og vondt. På å stå sterk og ta opp tråden gang på gang på gang. Uansett hvor lei meg jeg ble. Uansett hvor jeg var og er og vil gå.

Utholdenhet er fokusordet mitt for 2009.

* helle :: velvære
* et annerledes språk
* lises inspirerende toppturer

ps. Sees vi på NQF’s årsmøtehelg? Sjekk, - 12. januar er jo i morgen.

Last year the Sting-girls had their scholarship exhibition at the Norwegian Quilt Guild’s annual meeting in March. A couple of the quilts I hung there, were projects that I had worked a long time. A little now, some more later on, – a good plan that gave me time to listen to the thoughts along the way. They were not one of those "now is at almost nine (at night) and this should be ready in morning before the three" - projects.
I am sure that the quilts, the works at the exhibition, were stronger in their expressions, because I came closer to the core and held focus longer.

I want to shift the focus from "one thousand creative ideas and many ways to go, but not gone" to focus more on "a map full of opportunities and many roads I walk over time."

It is the intensity and duration that have the greatest impact for improvement when it comes to perseverance.
   ~ Johan Kaggestad (vg 4.jan 2009) learn the training of animals

In the same article writes Johan Kaggestad on training intervals and describes how his dog naturally alternates between full speed and calm, restoring activities right after.

These are thoughts I want to bring withme into the new year: Full speed and calm, reflective periods. To establish greater sustainability in all phases of what I do.

How full speed and calm, almost be still should balance, that I do not know yet. It will all come, they say, – according to Christine Kane’s blogpost of last.

Perseverance is the word my focus for 2009.

10. januar 2009

en vinternatt :: a winter’s night

Ut på tur en vinternatt, – mens jeg filosoferer over veier å gå.

winternight :: vinternatt #1

Til og med på biblioteket får jeg hint om at det er mange veier å gå her i livet, enten det er vinter eller sommerstrandvandring.
Og skal jeg gå alene eller bære på “noe”, – eller bli båret på?

bøker2

ps. boka ble ikke med hjem, – jeg fant nok å bære på i krimhylla, kan man si.

noen velvalgte ord :: choosen words

Jeg har hatt disse tre ordene surrende i hodet for en tid, – innsikt, utholdenhet og … ups, har visst glemt det siste. Kan ikke ha festet seg så veldig, kan det vel?

De har surret hardt. Hvorfor kan det virke som (for meg) at det å gå sette seg noen nyttårsforsetter, det er ikke det store, mens et “ord” som skal følge meg et år enten jeg vil det eller ikke, er supertøft?

Nyttårsforsetter, – er det bare som å hoppe på en vogn i fart, og så kan jeg hoppe av på hvilken stasjon som helst? Mens “ordet” er noe jeg putter i ryggsekken og må ta med meg enten jeg vil eller ikke?

last of the tree :. siste av treet

Nuvel, la oss komme til saken: tre ord hvorav et ukjent. Innsikt var det første jeg surret med. Innsikt i form av å forstå med hodet, ikke via erfaringer, men mer kunnskap. Joda, erfaringer hører med inni der, men jeg ser det mer for meg slik:

lese ---> gjøre (erfare) ---> forstå (innsikt)

Jeg er nemlig litt (mest) den typen som erfarer (gjør) og lærer + forstår derfra.

gjøre –> lære --> forstå (erfaring)

Mens i år føler jeg at det er mye lærdom i form av ord som kommer  min vei, og da må jeg jobbe med å få den satt ut i praksis for så å forstå det jeg har lært.

Mannen fikk nytt kamera, speilrefleks til jul. Som eksempel på mitt gamle jeg, så ville jeg fart avgårde og testet ut litt her og litt der, – og så tenkt: Åja, det var bra, hva gjorde jeg egentlig?

Tanken har kretset om å lese mer i manual + andres tips, og så, når jeg ser hva som funker i praksis, få en bedre forståelse, mer automatisert hurtigkobling, når jeg står der med et slikt kamera i hånden. Samtidig så har jeg jo oppslagsverket i nærhet og kan sjekke. Noe jeg ikke har når alt bare baseres på erfaringer jeg har gjort og er av den typen som ikke noterer til stadighet.

Søndag ble ordet “innsikt” helt og holdent forkastet, – akkurat som jula ble kastet ut med juletreet. 
En artikkel i vgs helgebilag satte noen av tankene mine på plass.

* blåbærtua :: takknemelighet
* christine kane :: shout out…

4. januar 2009

etter festen :: after the party

Jeg var på fest på fredag. Er litt lei meg for at jeg ikke fikk hilst skikkelig på alle, – vi ble jo så mange!

Som takk til vertinnen Jorid :: muffin kommer her de ferdige fiskevottene mor har strikket til min far.

mittens :: fish :: fiskerivotter #1

Far (og mor) fisker masse på sommeren. Her om dagen kom nytt (fiske-) garn i hus og disse vottene skulle nok fulgt med da? Nå vil han nok ikke bruke ullvotter i sommervarmen, men det gjelder å holde sommerdrømmer ved like!

Far er fornøyd med både passform og kvalitet, så disse blir nok luftet allerede på tur denne søndagen.

Mønsteret kan du også få tak i, – stikk over til Jorids butikk.

mittens :: fish :: fiskerivotter #2

og ps. lua mi har bare fått seg topprunder (lånt fra thorpe-lua) og er ikke mye å vise fram…

My mother knitted these fisherman’s mittens for my dad. As a thank you to Jorid :: muffin, the partyhost and maker of wonderful mitten patterns, I asked for permission to photography and post them here.

2. januar 2009

velkommen :: welcome

Her byr jeg på kaffe sammen med rester fra kakeboksen, litt av julemarsipanen og en julestjerne som står ennå. Julestjerna skal du få slippe å spise på, forresten.

3156984824_1553ccba36

Jeg har lagt fram garn som jeg ser for meg skal bli en lue, – den blå har fått seg en løs tråd og jeg er ikke fornøyd med siste kreasjonen jeg strikket for hodet mitt.

På nettet har jeg studert "turn a square".
Akkurat nå når jeg setter meg til med kaffen og pinnene og kakene, garnet og dere, så er det den som frister. Men jeg lar meg friste mer, så kommer det noen gode forslag rundt bordet, tar jeg vel imot!

blogparty :: kaffeslabberas på nett

The blogparty is here, – I can bring out more of the christmas cookies and marzipan if you like, and put the water on if you’d rather have a cup of tea than a cup of coffee?

Enjoy!

partyinvitasjon

I dag blir det fæst i blogglandia, – jeg har takket ja til invitasjonen fra Muffin :: Jorid.

Jeg skal ta med meg fineste kaffekoppen og har hentet fram garn + pinner til en lue. Den koksgrå ullbuksa str 3-4 år skal få vente, – går det troll i pinner ord, så må strikkeåret 2009 åpnes med et “morsomt” porsjekt, nemlig! Antrekk kan vel bli det vante på den tiden, – og er du den som tuster i pysjen og stikker opp i senga for kosen, så bryr jeg meg ikke. Sikkert ikke Jorid heller!

Stikk over til Jorid og si takk om du har tid og lyst til å komme på et bloggerhåndarbeids-party ved åttetiden i kveld!

3156984824_1553ccba36

Would you like to join me at the blog-party over at Jorid :: muffin tonight at eight?
Bring your craft (knitting, sewing or whatever) and a nice cup of tea or coffee.
I’ll be there!

1. januar 2009

lys i mørket :: light in the dark

I dag er bare restene tilbake, men i går, – da tittet vi på himmelen og så lyset mer enn en gang.

fireworks :: fyrverkeri #3

fireworks :: fyrverkeri #2 fireworks :: fyrverkeri #1

new years eve :: 2009 :: nytttårsaften {per}

{himmelfoto :: per heier}