29. mars 2009

igjen :: 7days :: again

Jeg mistet nesten startskuddet.
En uke med selvportretter startet opp igjen på flickr.
Hurra!

* vår-ukas regler

start :: 7-1

I almost missed the first day.
A new week of 7 Days is here.
Great!

* spring-week's rules

lyspunkt :: light

Når til og med folk på tv-skjermen stiller opp i T-skjorter med trykk på og får programledere til å nevne aksjonen (men ikke redigeringsrommet til å skru av alt lys i rommet) da blir det jo til at man er i tenkeboksen.

Her hos oss forsvant lyset nøyaktig kl. 20:30 hos en nabo av 6 synlige, - og kanskje det bare var jeg som tenkte over hva det kunne bety?

I går kikket jeg meg rundt (igjen) på alle disse energislukerne vi daglig ikke tenker på. Hvem heller kaffen over på termos/ termokanne når den er ferdig trakten i stedet for å la kaffen stå der og sluke strøm dag ut og dag inn, både på jobb og hjemme? Her går den mest i termosen og kanna når vi skal ut på tur og har besøk.
Vi snakket om alle disse "klumsene" som våre ledninger har fått etterhvert: Dataledningen til den bærbare, laderen til mobil, racebil, tv-spillet, kanalboksen til tv-en. . . Du kan sikkert komme på flere bare du ser deg rundt.

Når natten senker seg og vi skrur av lyset ved leggtid, så så vi røde, grønne og blå lyspunkter ved kontaktene. Ikke det at de "lyser" så veldig, men en del av dem er da virkelig varme?
Kanskje vi ikke sparer så mye energi når slike kontaktene trekkes ut, men det er en start på å tenke seg om.

blue light :: blått lys

På syrommet har jeg fått hjelp til å jobbe inn bedre vaner med å skru av bryteren til maskina og dra ut støpselet på strykejernet når jeg krysser dørterskelen for en kopp kaffe eller strekker ryggen. Før tenkte jeg ikke så mye over at det stod i "hele dagen" når jeg var i gang ved symaskina.

Nå er stadig strykejernet kaldt, men da får jeg jo litt mer tid til å filosofere, ikke sant?

I det lange løp tror jeg jo at det er totalsummen som teller. Alle de små tingene vi gjør i hverdagen. De som sparer miljøet på sikt for store og små.

Men vi hadde mindre lys på i går, vi også.

28. mars 2009

ut på tur ::out walking

Søster Beate syns at jeg skal være med på tankevandring i regi av Tønsberg og Omegn Turistforening.

Men det kan jeg ikke, for jeg har meldt meg på "Sy natta lang" hos Quiltefryd 8. mai (se kursoversikten). Åsne har lovet å komme med suppe utover natten.

Topper
I fjor ble jeg kjempeinspirert av Lise sine toppturer. Jeg fant en del om kommunetopper på TOTs sider, men hva det helt bokstavelig betydde, det klarte jeg ikke å lete meg fram til.

Nå fant jeg årets artikkel, der toppene er listet opp.

"Din oppgave er å finne en egnet sti opp til toppen."

Heldigvis står det litt lengre ned at noen av kartene det henvises til, fåes kjøpt på kontoret i byen.
Noen turer har de beregnet til 3 timer tur/ retur, men de korteste/ letteste, ser ut for å ta "bare" en times tid totalt. Skal jeg legge inn mitt tempo og matpakke og fototid, så må jeg vel beregne dagsturer både her og der, men får vi fin tid med godt turvær nå etter påske, kan dette bli flott.

Turkamerater
Jeg er sikkert på at jeg kan få med meg både søsternaboen, kanskje et par familiemedlemmer til, og damen som har fått meg med på trimstudio igjen.
Om ikke annet, så kan jeg jo gå toppturer med både Lise og Petunia i tankene, ikke sant?

mørkt lys :: dark light

I dag, lørdag 28.mars og døgnet vi (nordmenn) skal stille klokka en time framover (mot sommeren), da, dere, er det tid for å slukke alle lyspærer i en time.

Switching off your lights is a vote for Earth, or leaving them on is a vote for global warming.              ~ earth hour 2009

light bulb :: lyspære

Første gangen jeg leste om lys-mørke aksjonen og "skru av strømbryteren" koblet jeg det til alle strømbrytere som kunne slåes av i det kalde Norge en marskveld.
"Da må vi skru av tv-en i beste sendetid på lørdag!" var første tanken.
Neste kom fort: "Godt at pc-en går på batteri i mer enn en time."

Mao: Kvelden var reddet.

Skremmende å møte seg sjøl i døra på den måten, - jeg er liksom "ikke" avhengi av hverken pc eller tv. Men at det er en "stor" hobby, vil jeg innrømme. Og hobbyer kan skifte farge og form ut fra situasjonen, ikke sant?
(Endelig litt positivt forsvar der, dere.)

Ser dere den flott lyspæren?
Frk Fryd skriver et godt innlegg om lyspærer. Ja, ikke de vanlig standard lyspærene, men det spesielle som "gjør" en gammel lampe til det klenodiet som det er.

"… jeg ble litt overrasket i morges da jeg så på svensk TV4, og hørte at glødepæren skal fases ut."     frk fryd :: lyspærer og bekymringer

Hva er dette? Nye lyspærer? Utskiftning av ikke bare lyspærer, men lamper også? Den nye effektive måten å skur av lyset på: Fjern lyspærer som passer og som "virker", og sørg for at folk ikke har råd til å kjøpe nye lyspunkter til heimen.

Nå er saken bedre belyst i overnevnte blogginnlegg hos damen, så jeg fortsetter på min historie, som var å sjekke "alle" lyspærer i hylla på ICA dagen deretter.

VGs artikkel var jo fra oktober i fjor, så kanskje nye saker er kommet på markedet?

Jeg vet ikke om jeg skal si at denne pæra herover er spesielt vakker, men jeg ser at jeg har funnet et energisparende bytte for pærene jeg har i hengelampa over bordet.
Som ikke virker, for den som vil vite det. Har ennå ikke fått til strømkobling og bryter der. Sparer mye strøm og mange lyspærer på det.

Kanskje jeg skal se litt lysere på lyspæresituasjonen?

Folk samler seg
Jayvee Fernandez som skriver om Earth Hour for The Blog Herald, viser til at alle de "store" sosiale kontaktgruppene på nettet har engasjert seg i årets aksjon: Flickr, Twitter, YouTube, Facebook mm. Hans siste notat er som så:

Crazy thought: If the Internet went down for an hour, what would the world be like?

ps.
Jeg lurer fortsatt hvordan de har tenkt å "telle" stemmen min ved dette valget. Noen som vet?
For syns den ikke godt nok (bare for naboen som tror jeg har reist på hytta) så . . . Skal du skru av lyspæra i kveld?

26. mars 2009

begavet :: gifted

Jeg kjøpte ikke mye på årsmøtehelga. Faktisk bare fra en butikk, – Meretes Atelier. Jeg kjøpte nesten tråd, men klarte ikke bestemme meg, kjøpte nesten en Svenskt inspiret Japansk bok, kjøpte nesten fleece til skjørt…

Her kan dere se kjøpet mitt.

buy :: kjøp

Mønsteret er fra favoritt-mønster-desingeren Onion. Kjortelen hadde Meretes hjelper på seg, selvsydd fra hvitt stoff og med røde blondekanter + detaljer. Nå har jeg en del hvitt stoff her, og i går mens jeg viste mønsteret til søsteren, bestemte jeg meg for å sy en prøve til meg i det hvite stoffet.
Tror du jeg kan sy den i fleece/ ullboucle også?
Både Magfly og MarieFriis har sydde seg lignende kjoler og de frister veldig.

Knappene er kjøpt med tanke på de lekre japanske blonder-med-knapper som er i salg nå, og de merke-knappene kan kanskje få plass på et syetui alà det som “alle” syr nå?

Men etter dette må du ikek tro jeg kom tomhendt hjem!
Nei, sponsorene til NQF bidrar velvillig til småsaker som vi får i poser ved registreringsbordet, og se hva jeg kom hjem med.

gifts :: gaver

Jeg er selvfølgelig ekstra begeistret for linjalen med detalj fra fjorårets vinnerteppe i konkurransen 2008 (Magnhild Tautra sydde det), men disse små og store stoffbitene, mønstrene og spoleboksen fra Janome, er vel verdt en ekstra mysing.
I posen lå det mange fine prosentkort bland reklamen, – noe til bruk på årsmøtet og noen for også senere bruk.
Hurra!

friendly gifts :: vennegaver

Når man treffer på venner og kjente, så kan det hende at det vanker gaver.
Sigrun overleverte en lenge godt sendt smartpakke full av stoffbiter fra restehaugen. Er de ikke nydeligen? Egentlig skulle jeg få sokkegarnet, men så puttet hun “noen” restebiter oppi esken som “polstring”.
Hurra!

Hjerte har jeg fått av QuilteLine fra Lappestua i Ålesund. Jeg kan få sette navnet mitt sjøl på den, sa hun. Hjertet pyntet flott opp på veska mi (den kjøpte, du vet) resten av årsmøtehelgen.

Some of my great finds (bought and gifted) from the weekend with great quilters.

24. mars 2009

søster sømglad :: sisters in sew-crime

Hvis du stikker over til søster Beates blog, så får du vite litt mer om hennes sømprosjekt til NQFs utstilling og konkurransen "Se Norges blomsterdal".

Jeg venter på at Hanne kommer ned fra skyene og blogger om sine opplevelser. Lurer på om de andre vinnerne av konkurransene har kommet ned fra skyene?

I dag dukker innkjøpsbilder opp både her og der: Hva sier du om kjøpene til Sigrun, til Ruth og til Sølvi, May Britt? Hva kjøpte du, Gudveig

Kurs er gøy, - se her hos Sølvi.
Bente holdt kurs i helgen og vil oppdatere oss på vanskelig-å-få-tak-i materialvalg. Sjekk litt ellers, - mye spennende i den bloggen, gitt.

Jeg fikk titte i posen hos Sylvi, men om du går på besøk hos henne, så ser du "bare" masse flotte løpere og vesker.

9'na har ikke vært på årsmøtehelgen (tror jeg) men vi kan jo la oss friste av flotte stoffer for det?

I you pop over to my sister's blog, you'd see how she made a quilt panel to the competition at the annual meeting for NQF.
ps. She does not write in English, so you have to use the
google translater.

stemninger :: moods

Det er faktisk fin vær på utsiden her. Vårlig, for fuglesangen har kommet.

Sola tok tak og det var godt i solveggen utefor resepsjonen på Olavsgaard. Kanskje ikke søndag da mannen som hadde nøklene fortalte at nå kom det kalde dager etter disse varme? Jeg bemerket nemlig at det var is på bilen min derute den tidlige morgene.
Hjemme igjen vet jeg ikke om jeg stoler på hans værvarsel, - her er jo våren, jo!

Og jeg har lyst i skrittene mine. Tenk så mange flotte folk jeg har truffet på denne årsmøtehelgen. Noen er av de gamle gode vennene som jeg ser fram til å møte med stor glede. Vi legger liksom planer om å sees, snakke litt i ganger og på utstilling og i butikkene, kanskje få satt oss til frokost eller lunsj eller middag sammen. Noen nye som jeg treffer for første gang etter nøye planer og ekstrasjekk på mobilenumre. Noen ekstra gode venner som hiver seg på telefonen og "tar meg på senga" for de vet at jeg svimer og surrer og farter og selvom planen var god, så er det allerbest å ta det på sparket når timen er der. Og familie som kommer til, - tenk, nå valset vi fire blad Veian der og samlet sysaker, snakket søm, beundret, tipset og leker videre.

Før jeg dro innover, tenke jeg alvorlig på disse bena mine. Før har jeg minner om slitne undersåtter. I siste sekund pakket jeg med joggeskoa, de gode, som jeg bruker på gå-løpeturer. De satt nærmet på som limt og har tatt godt vare på meg.

running shoes :: joggesko

{ For mandagsutfordringen "siffer/ tall": mange skritt ble gått i helga. }

Nå er det 11 år siden jeg var på min første årsmøtehelg. Da som kursleder til 10 årsjubileumet i Sarpsborg. Joda, jeg var medlem og fikk medlemsbladet i posten. Men jeg hadde liksom ikke tekt meg på årsmøtet, - det var så store greier! Lille meg hadde da ikke noe der å gjøre.

De kjente jeg bare noen fjes, men jeg havnet på et hyggelig hotell rett ved der alt foregikk, og for meg var det superstort. En dag var jeg i heisen med to ivrige quiltedamer som pratet mønster og sømløsninger. Blek stod jeg i hjørnet mitt, - det må være slik fjortis-jenter har det om når hvis superstjernen går forbi dem på konserten: "skjælv" i knærne og klump i mage hals. Disse to var mine helter fra mine første quiltedager.
I dag kan jeg knapt huske om det var den bokforfatteren eller den kurslæreren. Men følelsen, - den sitter der den dag i dag.

heroes from books :: bokhelter

Sånn er det i dag også når jeg tropper opp til et årsmøte: Innimellom blir jeg blek når jeg treffer på dere flotte quiltedamer fra vårt land, nye som gamle-kjente ansikter og navn. Helter fra hverdagslivet mitt og sy-søm-livet mitt. Dere jeg beundrer stort av mange grunner.

Jeg er så glad for at vi har mulighet til å treffes, til å samles, til å lufte gamle quiltekunster og nye quiltevesker. Ja, kanskje jeg "må" ha ny veske med meg neste år når vi møtes i Larvik/ Sandefjord/ Tønsberg distriktet?

Jeg gleder meg i hvert fall allerede, for "stort" er det!

Nå står en større helg for døren: NQT i Göteborg i mai.
Hurra - hurra!

ps. Det ble med meg lite hjem av sukkertøy fra butikkene. Overveldet ble jeg, men hadde en bildoktor-regning friskt i minne. Jeg skal nistudere mine innkjøp og fortelle senere hva jeg har for høytsevende planer. Kanskje noen butikker må få nytt "besøk" av meg nå som jeg vet hva de tilbyr?

19. mars 2009

i startgropa :: almost there

Doktor bilgod fant en del “grums” der det ikke bør være, i bilens motor. Men her er “fant” nøkkeordet, for når han fant, så kunne han gjøre noe med det!

Helt støvfritt ble det heller ikke i lommeboka, så alt i alt: Bilen er “god” igjen og jeg kan en fornøyd kunde.

Først store prøvetur gikk innover mot Oslo i går.

Denne helgen er det årsmøte i Norsk Quilteforbund, må vite!

NQF

Snart strømmer medlemmer til for kurs, sosialt samvær, overnattinger, god mat, årsmøtet, utstillinger og i messehallen har mange norske quiltebutikker åpnet helgefilial.

Jeg gleder meg voldsomt til alt som skjer, – og jeg vet at en del kjente fra fjærn og nær kommer hit for opplevelser og vennetreff.
Gjør du?

Kanskje vi sees!
ps. Jeg ser ut som jeg gjør, – kort hår og litt shabby-meg, kanskje med noe i ørene for anledningen og garantert med flere rynker enn i fjor, sannsynligvis med kamera pga. jobben, – og på brystet håper jeg å ha et pent navneskilt.

pps. Har du fått med deg at vi nå kan abbonere på Norsk Quilteforbunds nettside (rss-feed)? Se nederst til venstre på framsida.

mirror :: 365sp-20 :: speil

The Norwegian Quilt Association has its yearly meeting this weekend, with classes, workshops, exhibitions and lots of great opportunities to meet new and old friends.
I look so forward to it and am glad my car came home from the “car-hospital” all well and could take me here.

17. mars 2009

om quiltemønster

Lille Rosin spør i kommentarfeltet:

“… hvilket program du bruker for å lage dine fortreffelige quiltemönster?”

Jeg bruker ikke bare ett program, men flere.

EQ5 (jeg har ikke oppdatert til EQ6-versjonen) er programmet der jeg skisserer opp blokkmønster, tegner opp noe arbeidstegninger og hele ferdige quilten. Dette kan ikke gjøres direkte i programmet, men ved å kjenne til plassering og former på de ulike arbeidsbordene for blokkmønstre og hele quilter, og litt “klipp og lim”, får jeg fram det jeg leter etter.

EQ-programmet, den versjonen jeg har, gir meg ikke alt jeg vil ha.

Bildene jeg “lagrer” fra EQ-programmet, henter jeg opp i bildebehandlingsprogrammet jeg har. Før brukte jeg mye Paint (det som  kom i standarversjonen til Windows XP), men i dag bruker jeg Paint Shop Pro som verktøy. Der setter jeg inn eller visker bort streker, setter på piler og skriver nummer eller tekst.

Teksten skriver jeg i Word-programmet, og der “klipper og limer” jeg inn de redigerte bildefilene.

Til sist lagrer jeg Word-dokumentet, både som det er og som en PDF-fil.

Quilt "vinter - rose"~ "Winter - Rose": slutten/ finishing up

Til sist
Papir og blyant er mine beste venner: Jeg noterer og lager skisser både før, underveis og etter at jeg har tenkt over hva jeg jobber med. Disse notater og skisser er mine beste utgangspunkt for videre jobbing på datamaskinen. Til tider blir jeg veldig frustrert fordi dataprogrammet ikke vil gjøre som jeg vil. Det blir ikke slik som jeg ser det for meg der jeg har tegnet det på papiret.

12. mars 2009

biltanker :: car on my mind

Her om dagen fortalte bilen min meg at den nok var litt syk og at den helst ville på bilsykehuset så fort som mulig. Stakkars bilen, har ikke mamma gitt deg nok bilvitaminer og puss og stell i det siste?

bilen :: januar i fjor

Jeg ser på meg selv som en av dem som ikke “trenger” bil. Gåturen til post og bank og matbutikk og litt til, tar kanskje litt over 20 minutter. Vi har sykler både gutten og jeg, og med buss-stoppen rett utenfor døra, er det “kort” vei til sentrum med gode tog- og buss-forbindelser ut i verden.

Men når man har bil, så legger man opp livet sitt deretter, ikke sant? Handleturen i matbutikken blir redusert til en eller to ganger i uken sånn at en kan ta storinnkjøp. Gutten får skyss, – ja, andre også. Planer kan bråendres uten å tenke på om de passer med busstider og togtider. Jeg slipper å reise en time før hjemmefra for å rekke møter i byen som krever bussbytter. Skal vi noen steder kan vi pakke med hva vi vil. Bilen er stor. Nå må vi bære, være sterke og ha hender nok.

Jeg myste på guttens sykkel. Vi har ikke satt vinterdekk på den. Kanskje vi bør gjøre det på min? Og lete fram sykkelveske + hjelm igjen?

Mannen på verkstedet skisserte noen “småsaker” og en “stor” sak som bilen kanskje lider av. Hyggelig at “doktor bilgod” har tid i dag.

Jeg blåser støv ut av lommeboka og myser stygt på sist kontoutskrift.

My car needs to go to the car-hospital, badly, and I hvae to blow the dust out of my wallet.

I guess, even we do live close to the busstop and the store, the post office, bank and pharmacy, I got used to have a car and made plans without thinking about how much time I had to plan into my strips out and away from home now.

We do have bikes. Might have to look into winter tiers for them.

10. mars 2009

stille skarpt :: focus

Før, da jeg visste mindre om meg selv og hvordan årets rytmer og min egen vandring gjennom årets skiftninger, kom alltid perioder med stillhet og ekstrem ro på meg som et vannfall. Jeg fikk ikke slått opp paraplyen, bel søkkvåt og brukte ekstremt lang tid på å bli tørr igjen.

Den dagen en god venn sa at oss som ofte vender ansikt og sjel ut, trenger kanskje tid til å vende ansikt og sjel inn i oss selv, – da ramlet et par puslespillbrikker på plass og jeg har siden da, faktisk rukket å slå opp paraplyen. Hurra!

Så går åra, og tilbakeblikk kan også merke vannfallet til kalendere, – den følger også litt årets rytme. Det pussige er at jeg vet ikke hvornår vannet stopper med å renne, omnår papraplyen kan pakkes bort og jeg er tørr og supertørst på kriblerier. 
Har du det sånn?

Det er flere som meg der ute i nettverden.
Siden jeg tror at en dag skal vinger ta meg inn der jeg ikke er i dag, så forbereder jeg hamskiftet og lagrer startinformasjon: tanken fylles for å gå tom på reiseveien, igjen og igjen. Og faktisk, – jeg har det bra sånn også. En informasjon-gnager lagrer er det jeg er, til tider.

Websider verdt besøk
Til dere som tar til vingene og tør hoppe fortere enn meg, vil jeg dele et par blogger-nettsider som fokuserer sterkt på seriøs “bisniss”:

* Jena Coray har lenge fokusert på kreative, kunstneriske enmannsbedrifter (Modish). Nå starter hun opp Modish Biz Tips. Holder hun sin ukesagenda kan dette by på mange spennende tips framover.

“We'll discuss marketing, self-employment, networking, customer service, money matters and more. There will be interviews and giveaways and inspiration and motivation to keep you going.”

* Thord Daniel Hedengren startet en “oppstart-blogg” på et svenskt bedrifts-seminar, og med sin mangeårigen erfaring i å skrive om hva som skjer i bloggerverden (The Blog Herald), ser dette ut for å bli en del matnyttig:

Börja Blogga hjälper dig komma igång med bloggpublicering, oavsett om du är en van bloggare eller total nybörjare. Är du ny här så börja med att läsa om vad bloggar faktiskt är för något.”

* Erin Loechner startet en serie i sin egen blog, “Roadmaps”, som stoppet opp halvveis uti prosjektet. Sammen med Jamie Derringer plasserer hun nå seg selv på kjøkkenet og “baker” sammen flere ingredienser for selvstendige bloggere og småbedrifter.

“Welcome to BAKERY’s blog, where you will find tips and educational tidbits on growing your business via this crazy thing we call the Internet.”

Sist, den gamle “gode”:

* Alyson B. Stanfield skriver på sin webside at hun har 15 års bakgrunn i å råde kunstneriske kreative i hvordan de skal vise fram, markedsføre, sine egne arbeider.

“The art business isn't so different from the rest of the world. We all need to know how to promote ourselves and our businesses—online and off. To that end, I keep up with marketing, business, and artworld goings-on.”

Her finner du Art Biz Blog med tips og en podcast. Dreven dame, med andre ord.

Sånn helt til slutt
Jeg er garantert ikke “her” i dag, – jeg liker meg her jeg er. Men til dere som ønsker å vise fram, tør å promotere egne arbeider og vil satse mer:
Lykke til!

9. mars 2009

noe uklart :. out of focus

I hodet har jeg et eller annet med linjer, inspirert av arbeidene til Lisa Call.

“Et eller annet” høres temmelig uklar ut. Hva vil det bli? Og når til og med jeg lurer der jeg kutter og syr, så blir det i sakte fart.

Nytt kamera fokuserer og byr ikke på striper eller falske farger. Hurra!

a beginning :: en start

* mandagstema (norsk versjon av tisdagstema) fra mette :: uklart

Mandagstemaknapp

In my head I’m working on something with lines, inspired by Lisa Call’s work.

“Something” sounds a little wage, a bit hard to focus on. And when it’s not very clear to me, either, I may have a problem there. Slow and steady does it, I think.

My new camera focuses clearly, no blur, strips or funny colors. Great!

8. mars 2009

bloggskrivere :: bloggers who write

Jeg har fått en håndfull sitroner og igår satte jeg i gang å lage sitronsaft.
Den ble bitrere enn jeg hadde tenkt, for så du noe nytt innlegg fra meg i går?

“If/ When life hands you lemonds, make lemonade.”

Kort fortalt, det ble stopp i prosessen.

Lemonader eller ei, – “februar” må nok bare merkes som den blå måned for meg. Mye av typen snø, lys, vær kan få skylda. Men jeg klager ikke. Eldre blir man og da, når en vet, bør en vel se det komme og ta sine forholdsregler. Se blålyset før det fyller hele bakspeilet, liksom.

Amanda spiller på lag med mannen og barn i sin blå måned.
Jeg spilte på lag med mimreminner, ungdomsår og klær i tiden, samt sjekket inn på et par favorittskuespillere sist uke.

{ guro tagget meg på flickr :: akkurat nå }

right now :: 21 jumpstreet

{ tag:: hobbygaaasa, mianns, solgrim, anneshule, magfly + sønn }

Hege gav meg sitron-utmerkelsen for “god holdning og/ eller viser takknemlighet” (ifølge google translater). Hurra!
Returnerer den fordi jeg også liker at du setter barn og uteliv i fokus, Hege, med bloggen “På tur med barn”.

Amanda, mor og forfatter, fokuserer også på livet med barn, det kreative og naturlige i hverdagen, søm og strikking, og også, på en pen måte som ikke føles påtrengende, ærlighet og litt reklame-annonsering som sper på familieøkonomien.

9’na, Catta og Petunia kom inn i livet mitt i (nesten) trespann:

9’na begynte i det små som sideblogger sammen med datteren, men i dag har begge, både 9’na og Catta, tenkefulle, tanksomme blogger med hverdagsbetraktninger, gullkorn og smil vi alle kan trenge. ) 9’n skriver en setning eller tre, og jeg “er” der og kjenner meg bare så-å godt igjen.

Petunia står på og engasjerer oss mange her ute i bloggerland: Først kom fotosafari og nå har hun dratt i gang en norske versjonen av ABC i ord og bilder.

Miann maler og lager collager, men også så mye mer. Gjenbruk (moderne språk : re-desing) er hun også god på. Det smitter! I hvert fall til sjelen.

Anne inspirerer meg med sine kreasjoner og sitt fargevalg, valg og ord. Her kan jeg senke skuldrene og nyte, for jeg kjenner meg igjen, der også.

Nå vet jeg ikke akkurat om “sitron”- utmerkelsen vil falle i smak hos disse, men jeg sender med en stor kilopakke sukker i tilfelle det blir sure miner.

lemon

God søndag!